Thursday, 03 March 2022 05:32

ΤΗΙS.IS.HAMMER.447: Τεύχος Μαρτίου μαζί με το CD SAKIS TOLIS “Among the Fires of Hell”

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.447: Τεύχος Μαρτίου μαζί με το CD SAKIS TOLIS “Among the Fires of Hell”

    Δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον μήνα το Metal Hammer! Με μεγάλη χαρά το τεύχος Μαρτίου συνοδεύεται από το CD του ηγέτη των Rotting Christ Σάκη Τόλη, “Among the Fires of Hell”. Αυτός είναι παγκοσμίως, ο μοναδικός τρόπος που θα κυκλοφορήσει σε φυσικό format το album! Σπεύσατε, μην το χάσετε! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!



    CD SAKIS TOLIS “Among the Fires of Hell”: Το τεύχος Μαρτίου συνοδεύεται από το CD του πρώτου προσωπικού δίσκου του Αρχηγού των Rotting Christ, Σάκη Τόλη, το οποίο έχει τον τίτλο “Among the Fires of Hell”. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος παγκοσμίως, που θα κυκλοφορήσει ο δίσκος σε φυσικό format και χαιρόμαστε που οι αναγνώστες μας θα τον αποκτήσουν. Σπεύσατε, δυναμώστε το volume και απολαύστε τα τραγούδια του μουσικού που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες metal πρεσβείες μας σε όλον τον πλανήτη! Μην χάσετε τον Μάρτιο το τεύχος του Metal Hammer!


    JUDAS PRIEST από τον Βασίλη Μάζαρη: Οι θρύλοι του heavy metal γιορτάζουν τα 50 (+2) χρόνια τους και µε αφορµή αυτό αλλά και την επερχόµενη συναυλία τους στην Αθήνα και το Release festival στις 15 Ιουλίου 2022, το Metal Hammer δεν έχασε χρόνο και επικοινώνησε µε τον πάντα ευδιάθετο, ευγενικό και λαλίστατο µπασίστα, IAN HILL, για µια αναδροµή στην πορεία τους µέσα από συγκεκριµένα γεγονότα που χαρακτήρισαν κάθε δίσκο! Φυσικά, η επικαιρότητα και θέµατα όπως η πρόσφατη περιπέτεια υγείας του Richie Faulkner ή η απόφασή τους (την οποία -ευτυχώς- πήραν πίσω) να εµφανιστούν ζωντανά µε µία κιθάρα, δεν έµειναν ασχολίαστα. We are all defenders of the faith!

     

    GHOST από τον Λεωνίδα Αρβανίτη: Αν υπάρχει µία µπάντα που θα µπορούσε να φτιάξει αυτοκρατορία σήµερα στον χώρο του σκληρού ήχου, είναι µόνο οι GHOST. Αυτή είναι η αλήθεια, ακόµα κι αν κάποιοι αµφισβητούν τη σχέση των Ghost µε τον σκληρό ήχο γενικότερα. Με το “IMPERA”, αυτοί δεν θα αλλάξουν γνώµη ακριβώς, αλλά σίγουρα θα νιώσουν το µεγαλείο του ήχου, τη βαθιά eight-ίλα της προσέγγισης και τη σαρωτική επιβολή των µελωδιών στη ζωή τους. Όσο για τους ήδη µυηµένους, αυτοί θα βρουν έναν γενναίο νέο κόσµο για να ζήσουν µαζί του µέχρι τέλους. Έναν κόσµο όπου οι κραταιές αυτοκρατορίες καταρρέουν και στο τέλος του τούνελ δεν έχει φως αλλά φωτιά. Έναν κόσµο που γεννάει πάµπολλες εντυπώσεις και ερωτήµατα που θέσαµε στον πανέξυπνο και λαλίστατο TOBIAS FORGE. Ή µήπως στον Mary Goore, όπως ήταν το παλιό του όνοµα στους Repugnant και είναι ακόµα το username του στο zoom;



    IRON MAIDEN 40 YEARS “ΤHE ΝUMBER OF THE ΒEAST”, 66(6) γεγονότα από τον Χάκο Περβανίδη: Στις 22 Μαρτίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο σηµαντικό album της δεκαετίας του ‘80 από συγκρότηµα που εμφανίστηκε στη δισκογραφία τη συγκεκριµένη δεκαετία. Προφανώς και από το 1980 µέχρι το ‘82 έχουν κυκλοφορήσει αριστουργήµατα όπως το “British Steel” των Priest, το “Heaven and Hell” των Sabbath, το “Back in Black” των AC/DC ή το “Ace of Spades” των Motörhead. Όλα αυτά όµως τα συγκροτήµατα έρχονται από τα ‘70s, όπως και οι Scorpions ή οι Thin Lizzy ή ακόµα και ο Ozzy Osbourne που µπορεί σαν solo καλλιτέχνης να εµφανίζεται το 1980, έχει όµως µία δεκαετία σπουδαίας εµπειρίας πίσω του. Ακόµα, εννοείται πως µέχρι τότε έχουν κυκλοφορήσει και πολλά σπουδαία albums από καινούργια σχήµατα, όπως οι δίσκοι των Def Leppard, Diamond Head, Angel Witch ή των Venom ακόµα και των Saxon και των Accept που εµφανίστηκαν στο τέλος των ‘70ς, κανένα όµως album δεν ήταν τόσο σηµαντικό για το ίδιο το συγκρότηµα και για την εξέλιξη αυτής της µουσικής όσο το “…Beast”. Με αφορµή τη σηµαντική αυτή επέτειο, παραθέτουµε 66(6) γεγονότα που σχετίζονται µε το συγκεκριµένο album.

    SABATON από τον Κώστα Λύρο: Συνοµιλείς µε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι συνηθισµένος να αλωνίζει πάνω στις γιγαντιαίες σκηνές όπου παίζουν headliners µπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσµου και νιώθεις ότι έχεις να κάνεις µε έναν ταπεινό υπηρέτη της µουσικής που αγαπάµε, πολύ απλά διότι κι ο ίδιος αισθάνεται ακόµα οπαδός. Τέτοιους θέλουµε. Τέτοιος είναι ο JOAKIM BRODÉN. Γιατρέ, να το κοιτάξω που στα γεράµατα αρχίζω να παθαίνω Σάµπατον; Μήπως πρέπει να ακούσεις κι εσύ το “THE WAR TO END ALL WARS” για να µε κατανοήσεις;


    NAXATRAS από τον Ηλία Τσούτσα: Από τον ελληνικό Βορρά µε αγάπη και όραµα, έρχονται για την τέταρτη επίθεση αγάπης και φαντασίας. Με αλλαγές, πρόοδο, ζεστό ήχο και πολυσυλλεκτικότητα µάς διεγείρουν τις αισθήσεις, γεµίζοντάς µας προσµονή. Οι δύο ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ των NAXATRAS κόβουν την τράπουλα, µοιράζουν τα χαρτιά και εµείς πηγαίνουµε «πάσο» βουτώντας σε ήχους και χρώµατα…

    JETHRO TULL από τον Πάνο Καλεπανάγο: Είναι αδιαμφισβήτητα ένα απ’ τα σπουδαιότερα δείγµατα γραφής της µουσικής που παρακολουθούµε. Ο ιδρυτής και εδώ και πάνω από 50 χρόνια ιθύνων νους τους, IAN ANDERSON, είναι ένας εκ των ευφυέστερων καλλιτεχνών του χώρου. Η δισκογραφική τους επιστροφή, λοιπόν, και δη µε έναν άκρως αξιόλογο δίσκο όπως το “THE ZEALOT GENE” επέβαλαν τη δέουσα συζήτηση, εν µέσω του φοβερού χιονιά του Γενάρη. Βάλε το “Cold Wind to Valhalla” και απόλαυσε.

     METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Judas Priest, Ghost, Iron Maiden 40 Years “Τhe Νumber Of The Βeast” 66(6) Γεγονότα, Sabaton, Jethro Tull, Naxatras, Stray Gods, The Hellacopters, Persefone, Magnum, Meshuggah, Sanhendrin.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World, Loud from Planet Metal, Comic, Heavy Living: Fotis Benardo / Devasoundz Studios, Ten Ton Hammer: Morean (Yoth Iria), Past Tense to Future Tense: Vio-Lence “Eternal Nightmare”, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day, Sign of The Hammer: Enslaved.

    TEN TON HAMMER, MOREAN (YOTH IRIA) από τον Βασίλη Μάζαρη: Ο Γερµανός MOREAN (κατά κόσµον Florian Magnus Maier) είναι ο τραγουδιστής των DARK FORTRESS, παίζει κιθάρα και τραγουδάει στους progressive death metallers ALKALOID και πλέον θα βρίσκεται πίσω από το µικρόφωνο των YOTH IRIA. Στην πορεία του έχει συνεργαστεί µε πολλούς καλλιτέχνες και πολλά συγκροτήµατα, ενώ έχει βρεθεί ακόµα και στο πλευρό του Devin Townsend. Εδώ µας µιλάει για τους 10 αγαπηµένους του δίσκους...

    HORROR: Midnight, Dark Funeral, Nightrage, The Spirit, Funeral.

    MIDNIGHT από τον Νίκο Τραγάκη: Ο ATHENAR είναι ένας heavy metal σταυροφόρος που δεν έχει προσαρµοστεί απόλυτα µε τους σηµερινούς τρόπους και ζει στη δική του φούσκα, και συγκεκριµένα σε ένα υπόγειο γεµάτο δίσκους. Αυτή η φιλοσοφία έκανε τους MIDNIGHT να ξεχωρίσουν µε το image, το ζωώδες black ‘n’ roll τους µε τις classic metal αναφορές και τις εντυπωσιακές τους συναυλίες. H συνεργασία µε τη Metal Blade συνεχίζεται µε το “LET THERE BE WITCHERY” LP, άρα ευκαιρία να µιλήσουµε µε τον µασκοφόρο φίλο µας από το Cleveland για το καλύτερο πράγµα του κόσµου: το heavy metal.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: ROTTING CHRIST “A Dead Poem” / BLACK SABBATH “Black Sabbath Vol. 4”



    Tο τεύχος Μαρτίου που συνοδεύεται από το CD SAKIS TOLIS “Among the Fires of Hell”, μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Καλή ανάγνωση και καλή ακρόαση!