Monday, 06 June 2022 11:42

KEN KELLY: Ο καλλιτέχνης που στόλιζε εξώφυλλα δίσκων, έφυγε από την ζωή

Written by 
    KEN KELLY: Ο καλλιτέχνης που στόλιζε εξώφυλλα δίσκων, έφυγε από την ζωή

    Ο Ken Kelly ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των καιρών μας του οποίου οι καταπληκτικοί πίνακες έγιναν εξώφυλλα δίσκων για πολλά σημαντικά ονόματα του χώρου, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών.

     

    Ο Kelly δημιούργησε εμβληματικά έργα με θέμα κυρίως την ηρωική φαντασία τα οποία έγιναν εξώφυλλα δίσκων. Την τέχνη του την έχουμε απολαύσει σε albums των Kiss, των Rainbow, των Manowar, των Coheed and Cambria, των Alabama Thunderpussy αλλά και σε πολλούς άλλους. Πιο πρόσφατα δημιούργησε το εξώφυλλο για το album των Eternal Champion “Ravening Iron” του 2020. Ο Ken Kelly επίσης απεικόνισε τους Conan The Barbarian και Tarzan.



    Ο θάνατος του Kelly επιβεβαιώθηκε στις 3 Ιουνίου από τον φίλο του Danny Stanton, πρόεδρο και ιδρυτή της Coallier Entertainment. Ο Stanton έγραψε: "RIP KEN KELLY. Θα είσαι πάντα ένας θρύλος στον κόσμο των KISS. Ένας τόσο σπουδαίος τύπος, καλλιτέχνης, φίλος."

    Οι Manowar έκαναν την εξής δήλωση: «Με λύπη πληροφορούμαστε τον θάνατο του αδελφού μας Ken Kelly. Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει τι τρομερή απώλεια είναι αυτή, όχι μόνο για τους Manowar και την metal κοινότητα, αλλά και για τον κόσμο. Ήταν μεγάλος καλλιτέχνης και φίλος. Θα τον θυμούνται για πάντα μέσα από την τέχνη του και με τις πράξεις του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».



    Ως Metal Hammer στέλνουμε και εμείς τα συλλυπητήρια μας στους φίλους του και στην οικογένεια του. Η Τέχνη του θα ζει μέσα από τα εμβληματικά έργα του και η κληρονομιά του θα μείνει αθάνατη. R.I.P. Ken Kelly.