Thursday, 28 July 2022 09:00

ΤΗΙS.IS.HAMMER.452: Συλλεκτικό Τεύχος Αυγούστου 1970–1979 Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.452: Συλλεκτικό Τεύχος Αυγούστου 1970–1979 Issue

    Συλλεκτικό τεύχος! Στα μπαγκάζια μας όπου βρεθούμε αυτόν τον Αύγουστο θέλουμε να υπάρχει μια πολύτιμη χρονομηχανή και με οδηγό θρυλικούς δίσκους να ταξιδεύουμε στη δεκαετία 1970-1979. Στα χρόνια που γεννήθηκε το σύμπαν μας! Στα χρόνια που πρωτοσχεδιάστηκε ο χάρτης της μουσικής που αγαπάμε! Μην το χάσετε! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας! Καλές διακοπές. Καλό διάβασμα. Καλό ταξίδι στα ‘70s!

    ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1970 – 1979: “Sounds that build high like a mountain, or notes that fall gently, like rain”. Ήχοι που χτίζουν βουνά ή νότες που πέφτουν ήρεµα, σαν τη βροχή. Αυτή είναι η έκφραση που χρησιµοποιεί ο Neil Peart των Rush στο “Discovery”, το τρίτο µέρος του θρυλικού “2112” που ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει τη, χρόνια απαγορευµένη, µουσική. Είναι µία ιδανική περιγραφή για να ορίσει τους ήχους που γεννήθηκαν τη δεκαετία 1970-1979. Ποτέ µέχρι τότε δεν είχε ακουστεί µουσική τόσο δυνατή, τόσο έντονη, τόσο σπουδαία και απειλητική, επική, σκοτεινή, µυστικιστική, ηλεκτρική, µεταφορικά και κυριολεκτικά, που να µπορεί ταυτόχρονα να συνυπάρξει µε ήχους πράους και ευγενικούς. Το hard rock και το heavy metal, χωρίς καµία αµφιβολία, δεν γεννήθηκαν από τη µία µέρα στην άλλη και ήταν αποτέλεσµα µουσικών και κοινωνικών ζυµώσεων που έγιναν τα προηγούµενα χρόνια και αν και έχουµε συµφωνήσει, δικαίως, να θέτουµε τα γενέθλιά τoυ µε την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Black Sabbath, είµαστε υποχρεωµένοι να γνωρίζουµε πως την εποχή εκείνη υπήρχαν και άλλα σχήµατα που προσπάθησαν να παίξουν εξίσου σκληρά δηµιουργώντας σπουδαίες δουλειές, µουσικοί που γύρω από τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, τόλµησαν, εµπνεύστηκαν, πειραµατίστηκαν, δοκίµασαν νέα πράγµατα και εν τέλει οδήγησαν στη δηµιουργία του metal θηρίου. Το Metal Hammer στο Αυγουστιάτικο συλλεκτικό αφιέρωμα του αυτόν τον χρόνο, επισκέπτεται τη µυθική αυτή δεκαετία και µέσα από δίσκους παρουσιάζει τα όσα σπουδαία συνέβησαν τότε. Για κάθε έτος επιλέγουµε 17 studio δίσκους (+ 10 επιπλέον για την καλύτερη εικόνα της χρονιάς) όπου µέσα σε αυτούς εντάσσουµε τόσο το ντεµπούτο όσο και τον δίσκο της εκάστοτε χρονιάς. Να σηµειώσουµε ότι βάλαµε ως κανόνα στις χρονιές που ακολουθούν κάθε συγκρότηµα να αντιπροσωπεύεται µε έναν δίσκο, ακόµα και αν το σχήµα έχει και δεύτερο album µέσα στο έτος. Μιλάµε επίσης για σηµαντικές προσωπικότητες και προσπαθούµε να δώσουµε µία πλήρη εικόνα της δεκαετίας που ο σκληρός ήχος πήρε τη µορφή και έθεσε τις συντεταγµένες του. Ελπίζουµε να το απολαύσετε τόσο όσο εµείς που το γράψαµε. Καλό καλοκαίρι.

     

    AMON AMARTH ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Εκπληκτικοί τύποι, ευγενικοί άνθρωποι, ταλαντούχοι µουσικοί. Οι AMON AMARTH έχουν όλο το πακέτο και αυτό έχει παίξει ρόλο στην τεράστια επιτυχία την οποία γνωρίζουν. Το “THE GREAT HEATHEN ARMY” είναι το νέο τους album, δωδέκατο κατά σειρά, και στις παρακάτω γραµµές θα βρείτε τα όσα είπαν στο Metal Hammer ο τραγουδιστής JOHAN HEGG και ο µπασίστας TED LUNDSTRÖM.

    GRAVE DIGGER ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Ο ηγέτης µε τη χαρακτηριστική φωνάρα που λυγίζει σίδερα και αναγνωρίζεται από χιλιόµετρα, ο ιθύνων νους των διαχρονικά ποιοτικών heavy metallers GRAVE DIGGER, CHRIS BOLTENDAHL, ανοίγει τις πόρτες διάπλατα για το Metal Hammer και δεν µασάει τα λόγια του. Δεν το έχει και ανάγκη, άλλωστε. Μας αναλύει το πραγµατικά φοβερό “SYMBOL OF ETERNITY” έτσι όπως πρέπει για έναν µάγκα του επιπέδου του. Με αντικειµενικότητα, ειλικρίνεια, και πάνω απ’ όλα, αστείρευτο πάθος για αυτό που κάνει.

    SUPREME UNBEING ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Οι SUPREME UNBEING είναι µία µπάντα από τη Σουηδία η οποία και παίζει µέχρι στιγµής, επιτυχηµένα, το παιχνίδι της ανωνυµίας των µελών της. Το concept τους αφορά την ύπαρξη του «Ανώτερο Αν-όντος». Μίας ανώτερης δύναµης που εκπροσωπείται από 4 «προφήτες» οι οποίοι βρέθηκαν στη Γη για να διαδώσουν ένα σηµαντικό µήνυµα. Στο προηγούµενο, πρώτο τους album, οι προφήτες ήταν ακόµα άυλοι και παρατηρούσαν τον πλανήτη. Τώρα, έχουν αποκτήσει φυσική υπόσταση και βρίσκονται στη Γη παίζοντας κλασικό heavy metal. To Metal Hammer, µίλησε µε τον ZAC RED.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 1970 – 1979 / AMON AMARTH / GRAVE DIGGER / SUPREME UNBEING / THE SAME RIVER

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World / Loud from Planet Metal / Talkin’ Metal / Stage Hammer.

    Tο τεύχος Αυγούστου λειτουργεί ως συλλεκτική χρονομηχανή και μας ταξιδεύει με όχημα αιωνόβιους δίσκους στα χρόνια που γεννήθηκαν οι μουσικές που αγαπάμε! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Θέλουμε να σας κάνει καλή παρέα όπου κι αν βρεθείτε αυτόν τον Αύγουστο... Καλό καλοκαίρι! Καλό ταξίδι!