Wednesday, 26 October 2022 14:43

FLOOR JANSEN (NIGHTWISH): Διαγνώστηκε με καρκίνο και στέλνει ισχυρό μήνυμα - «Η μαστογραφία σώζει ζωές»

Written by 
    FLOOR JANSEN (NIGHTWISH): Διαγνώστηκε με καρκίνο και στέλνει ισχυρό μήνυμα - «Η μαστογραφία σώζει ζωές»

    Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η τραγουδίστρια των Nightwish, Floor Jansen. Όπως η ίδια ενημερώνει, μέσα από ένα ισχυρό και σημαντικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες -και όχι μόνο, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όλα αναμένονται να πάνε καλά και «η μαστογραφία σώζει ζωές».

    «Τώρα το μόνο που θέλω είναι να είμαι και πάλι υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα -θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό μέρος αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής», γράφει η ίδια, μεταξύ άλλων. Μάλιστα, τονίζει πως θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και πρόκειται για έναν μη επιθετικό καρκίνο που δεν έχει εξαπλωθεί.

    Η 41χρονη τραγουδίστρια γνωστοποιεί, παράλληλα, ότι «εάν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο», θα είναι έτοιμη να περιοδεύσει με τους Nightwish τον επόμενο μήνα.

    Ολόκληρη η ανάρτησή της:

    «Η ζωή έρχεται σε κύματα, με σκαμπανεβάσματα.

    Είχα τη χαρά να ταξιδέψω σε πολλές μεριές του κόσμου και τις μοιράστηκα μαζί σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πολλών, πολλών εμφανίσεων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των πολλών ετών της καριέρας μου.

    Αλλά τώρα με χτύπησε ένα νέο κύμα. Όχι καλό. Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκα πριν από λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες και αύριο (σ.σ. Πέμπτη) θα υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Η πρόγνωσή μου είναι πολύ καλή!!! Φαίνεται να είναι ένας μη επιθετικός καρκίνος, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει εξαπλωθεί. Θα κρατήσω το στήθος μου. Και θα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από αυτή την εγχείρηση, συν μια τοπική ακτινοθεραπεία που θα γίνει τρεις μήνες μετά από αυτή, ελπίζω. Θα ξέρουμε περισσότερα μετά την επέμβαση για να δούμε αν αυτή η θετική πρόγνωση ισχύει.

    Η λέξη καρκίνος είναι σοκαριστική. Όλα όσα θεωρούσατε σημαντικά στη ζωή σας πριν από αυτή τη διάγνωση αλλάζουν ριζικά μέσα σε λίγα λεπτά. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να είμαι και πάλι υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα -θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό μέρος αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής! Δεν αισθάνθηκα τον καρκίνο, δεν ήξερα ότι υπήρχε μέχρι που, ως γυναίκα 40+, πήγα σε μια τυπική εξέταση μαστογραφίας. Κάτι που προσφέρουν πολλές χώρες, δωρεάν για τους τυχερούς.

    Αν δεν είχα πάει εκεί, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος. Σε έναν χρόνο από τώρα θα μπορούσε να είχε μεγαλώσει πολύ περισσότερο.

    Η σκέψη αυτού του γεγονότος με κάνει να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές! Είναι άβολη και μπορεί να νομίζετε ότι δεν θα έχετε κάτι στο στήθος σας ούτως ή άλλως, αλλά ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ! Και για τους άντρες που διαβάζουν αυτό το κείμενο: υπενθυμίστε στη γυναίκα, τη φίλη, τη μητέρα, την αδελφή σας να πάει και να εξεταστεί. Ακόμη και χωρίς την πολυτέλεια που βιώνω εγώ ως δυτική γυναίκα με τις δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας: ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ!

    Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τον αυτοέλεγχο αν δεν έχετε πρόσβαση ή χρήματα για μαστογραφία.

    Αν μπορέσω να σας εμπνεύσω να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διάγνωση του καρκίνου.

    Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, θα είμαι έτοιμη εγκαίρως για την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου! Και είμαι αισιόδοξη, αφού η πρόγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να προσέχω τον εαυτό μου.

    Θα είμαι εκτός δικτύου για λίγο καιρό για να επικεντρωθώ στον εαυτό μου».