Thursday, 04 June 2020 03:13

ΤΗΙS.IS.HAMMER.426: ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 The Alive In Greece Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.426: ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 The Alive In Greece Issue

    STAGE HAMMER VS. COVID-19
    Με βασικό πυλώνα την αλληλεγγύη σας, το τεύχος Ιουνίου είναι εδώ! Υπό κανονικές συνθήκες τέτοιο καιρό θα ετοιμαζόμασταν για τα μεγάλα καλοκαιρινά festival σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως ο COVID-19 όλα αυτά τα άλλαξε. Κόντρα στις συνέπειες που διαμορφώθηκαν, το τεύχος Ιουνίου στοχεύει να μας μεταδώσει το πνεύμα, τη χαρά και τον καυτό παλμό από 90+ καταπληκτικές live εμφανίσεις στη χώρα, που χαράχτηκαν στη µνήµη µας! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook, και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας επιτρέπετε σε δύσκολες εποχές να βαδίζουμε δίπλα σας.

    LAMB OF GOD: Ήταν μεγάλη τύχη να σκάσει για παρέα στην καραντίνα το “LAMB OF GOD”, το όγδοο ομότιτλο album της μπάντας από τη Virginia. Στις καθημερινές του ακροάσεις, λειτούργησε ως μία μόνιμη υπενθύμιση ότι η ζωή συνεχίζεται. Με δύναμη, με θυμό, με σκέψη, με αυτοπεποίθηση. Και πάντα με αυτό το αλάνθαστο είδος metal που μόνο οι LAMB OF GOD μπορούν να κάνουν τόσο καλά. Ήταν ακόμα μεγαλύτερη τύχη όμως, το να μιλήσουμε με τους ίδιους για να μας μεταφέρουν το μοναδικό vibe του συγκροτήματος. Ο μάστορας της ρυθμικής κιθάρας, WILLIE ADLER, είχε διάθεση για μια ανοιχτή και χαλαρή κουβέντα, οπότε κι εμείς τη μεταφέρουμε όσο πιο αυτούσια γίνεται.

    ALIVE IN GREECE: LIVE AND LET LIVE. Τα πάντα έχουν αλλάξει και οι μέρες που ζούσαμε κάτω από κανονικές συνθήκες φαίνονται πολύ πιο μακρινές απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ετοιμαζόμασταν να ζήσουμε ένα εντονότατο συναυλιακό καλοκαίρι στη χώρα. Όλα αυτά τα live, ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος. Τι κάνουμε εμείς λοιπόν στο Metal Hammer; Κόντρα στην πρωτοφανή έλλειψη ζωντανών εκδηλώσεων, ξορκίζουμε το «κακό», θυμόμαστε 90+ συναυλίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και προσπαθούμε να επαναφέρουμε το πνεύμα, τη χαρά, την έξαψη, τη δύναμη και τον παλμό τους μέσα από τις σελίδες μας. Δεν μιλάμε για τις «καλύτερες» συναυλίες. Αυτός είναι ένας όρος αδόκιμος. Τη συναυλία τη χαρακτηρίζει η δύναμη της στιγμής, το συγκινησιακό φορτίο που δημιουργείται είναι διαφορετικό στον καθένα από εμάς, οπότε επιλέγουμε να μιλήσουμε για 90+ εκρηκτικές συναυλίες που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε για λόγους που εξηγούνται στα κείμενα. Το αποτέλεσμα όπως τελικά διαμορφώθηκε, είναι ένα τεράστιο χάρτινο ντοκιμαντέρ της metal live ιστορίας της χώρας και ελπίζουμε να το απολαύσετε και να το χαρείτε όσο κι εμείς. Καλή ανάγνωση, καλή δύναμη με την ευχή να ξαναβρεθούμε όλοι σύντομα στους συναυλιακούς χώρους, απολαμβάνοντας αυτό που τόσο αγαπάμε.

    ULCERATE: Η μπάντα - υπόδειγμα στον ακραίο ήχο των τελευταίων δεκαετιών, στον πιο πολυσυζητημένο και ευρέως, ένθερμα αποδεκτό δίσκο της. Για τους ULCERATE αυτό αποτελεί μία γνώριμη συνήθεια που συμβαίνει κάθε φορά που αποφασίζουν να σοκάρουν τον κόσμο της μουσικής μας. Όπως και στο φετινό τους, έκτο αριστούργημα, “STARE INTO DEATH AND BE STILL”, όπου κοιτάμε κατάματα το μεγαλείο του θανάτου ακούγοντας τα λόγια του θηρίου πίσω από τα τύμπανα, JAMIE SAINT MERAT.

    POWERWOLF: 15 χρόνια ύπαρξης συμπληρώνουν φέτος οι λυκάνθρωποι από τη Γερμανία και το γιορτάζουν δεόντως με μία επετειακή κυκλοφορία η οποία περιέχει τα καλύτερά τους τραγούδια, μερικές επανεκτελέσεις παλαιότερων και αγαπημένων, όπως επίσης και ζωντανές ηχογραφήσεις. Το Metal Hammer δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει, με τον πληκτρά και ψυχή στις ζωντανές εμφανίσεις των POWERWOLF, FALK MARIA SCHLEGEL, κάνοντας μια αναλυτική αναδρομή από την εποχή που ξεκίνησαν με δειλά βήματα, έως ότου κατέληξαν να είναι μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις του heavy metal τα τελευταία χρόνια. Το έχουμε ξαναπεί: They Came to Take our Souls!

    DEATH COURIER: Πρωτοπόροι και ηγέτες του εγχώριου death metal κινήματος, οι DEATH COURIER, πλέον δηλώνουν ηχηρά παρόντες και φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα και σημαντικότητα που κουβαλάει αυτό το όνομα εδώ και τρεις δεκαετίες. Αυτό δεν αλλάζει ούτε στον τρίτο τους δίσκο “NECROTIC VERSES”. Αντιθέτως, γίνεται ακόμα πιο σαφές, επικίνδυνο και ποιοτικό. Δέουσας προσοχής χρήζουν τα λόγια του κιθαρίστα του σχήματος, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΟΥΣΗ.

    HAIL SPIRIT NOIR: Ένα από τα καλύτερα και πιο ιδιαίτερα ελληνικά σχήματα επιστρέφει… στο μέλλον με το “EDEN IN REVERSE”, οπότε, γεμάτοι απορίες, επικοινωνήσαμε με τον ΘΕΟΧΑΡΗ. Αυτό όμως που θα διαβάσετε, δεν είναι μία συνέντευξη αλλά μία κουβέντα. Και αυτό γιατί μόνο μέσα από τέτοιες βγαίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα και δύναται να συναντηθούν οι Solefald με τον Carpenter Brut και o Richard Dawkins με τον Lucio Fulci.

    TYRANT: Οι Αμερικανοί TYRANT είναι μία από εκείνες τις μπάντες που είχαν έντονη παρουσία στην underground ’80s metal σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Τα χρόνια περνάνε, οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλά κάποιες αλλαγές μπορεί να ξαναφέρουν με τον καλύτερο τρόπο κάποια σχήματα στο προσκήνιο. Κρατώντας τον βασικό ήχο τους, κάνουν μία εντυπωσιακή κίνηση, φέρνοντας στην μπάντα τη λατρεμένη φωνή των Solitude Aeturnus και ο αρχηγός, GREG MAY, μάς μιλάει για το συναρπαστικό νέο album ονόματι “HEREAFTER” και πτυχές της ιστορίας τους.

    BPMD: Οι δίσκοι διασκευών είναι μία άριστη ευκαιρία για τους μουσικούς να αποδώσουν φόρο τιμής στους καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας και για εμάς, τους ακροατές, να περάσουμε καλά με κλασικές συνθέσεις. Αυτή ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από το “American Made” των νεοσύστατων BPMD (από τα αρχικά των επωνύμων των μελών), οι οποίοι πέτυχαν στο έπακρο τον στόχο τους επισκεπτόμενοι τα αμερικάνικα ‘70s των Pontiac, του “Smokey and the Bandit” και των biker bars. Στην άλλη άκρη της γραμμής μάς προσκαλούν στο ταξίδι τους ο MARK MENGHI και ο αγαπημένος BOBBY “BLITZ” ELLSWORTH, γνωστός και ως ο πιο ενθουσιώδης άνθρωπος στο Σύμπαν.

    Πιο αναλυτικά, στο τεύχος Ιουνίου θα βρείτε:

    ΘΕΜΑΤΑ
    LAMB OF GOD, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ALIVE IN GREECE: LIVE AND LET LIVE, ULCERATE, POWERWOLF, DEATH COURIER, HAIL SPIRIT NOIR, TYRANT, BPMD, HIDDEN IN THE BASEMENT, ALESTORM, M3MΦ1Σ

    COMIC
    Belzebubs

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ
    IRON MAIDEN Alive In Greece και METALLICA Alive In Greece