Thursday, 25 April 2024 08:03

KHIRKI: Κυκλοφόρησε το νέο τους album “Κυκεώνας”

Written by 
    KHIRKI: Κυκλοφόρησε το νέο τους album “Κυκεώνας”

    To περιπετειώδες progressive επί της ουσίας trio των Khirki που βρίσκεται σταθερά στο ραντάρ μας, κυκλοφόρησε το νέο album του υπό τον τίτλο “Κυκεώνας” και εδώ υπάρχουν όλες οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν το νέο δισκογραφικό βήμα τους.


    Το “Κυκεώνας” κυκλοφόρησε από την Venerate Industries και το artwork και το layout του δίσκου δημιούργησε ο Μάνθος Στεργίου (Manster Design).

    Tracklist:
    01. Featherless
    02. Pumping the Vein
    03. The Watchers of Enoch
    04. Συμπληγάδες
    05. Your Majesty
    06. Father Wind
    07. Heart of the Sea
    08. Hekate

    Dimos Ioannou – Guitars and Vocals
    Orestes Katsaros – Bass Guitar
    Spiros Stefanis – Drums, Percussion and Backing Vocals

    Christos Konstantinidis – Violin on “Father Wind”
    Kostas Dimou – Clarinet on “Your Majesty”
    Antigoni Stappa, Leonidas Perifanis, Nikos Gavalas – Backing Vocals (Choir) on “Watchers of Enoch” & “Συμπληγάδες”
    Antigoni – Backing Vocals on Hekate


    Το σχήμα δήλωσε για τον νέο δίσκο:

    Ορέστης Κατσαρός: «Ο ΚΥΚΕΩΝΑΣ είναι μια αντανάκλαση του που βρίσκεται το συγκρότημα πνευματικά αυτήν την περίοδο. Είχαμε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, τόσο με το συγκρότημα όσο και ατομικά, και αυτό αναπόφευκτα πήρε μορφή στο album. Η θάλασσα και το στοιχείο του νερού, αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτή την αλλαγή, και όλα αυτά που την συνοδεύουν. Το άγχος, ο φόβος, η αντιμετώπιση της αποτυχίας, η ελπίδα, η εξερεύνηση νέων οριζόντων. Κάθε τραγούδι του δίσκου έχει έναν μοναδικό τρόπο να προσεγγίζει αυτά τα θέματα και να είναι γεμάτο από εκπλήξεις για τον ακροατή. Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν.»

    Δήμος Ιωάννου: «Πήραμε πολλά ρίσκα σε αυτό το album και νομίζω ότι απέδωσαν. Δοκιμάσαμε νέες ιδέες και επεκτείναμε τον ήχο μας ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένας συναρπαστικός δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος. Θέλουμε να εκπλήξουμε τον ακροατή , όσο θέλουμε να εκπλήξουμε και τον εαυτό μας, σε κάθε τραγούδι. Στο ΚΥΚΕΩΝΑΣ γίναμε πιο ήσυχοι αλλά και πιο θορυβώδεις. Παραμένουμε ασυμβίβαστοι στα riffs και στις μελωδίες μας, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Ελάτε μαζί μας καθώς σαλπάρουμε ενάντια στην καταιγίδα!»

    Τον νέο δίσκο μπορείτε να τον αποκτήσετε ΕΔΩ.
    Η σελίδα του σχήματος στο Facebook είναι ΕΔΩ.
    Η σελίδα του σχήματος στο Instagram είναι ΕΔΩ.

    Να σημειώσουμε επίσης πως το live του συγκροτήματος στην Αθήνα για την κυκλοφορία του “Κυκεώνας”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο An Club, με support act τους Jacks Full. Το Facebook event για το live με περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει ΕΔΩ.