Wednesday, 06 December 2023 13:27

ΤΗΙS.IS.HAMMER.468: Τεύχος Δεκεμβρίου Thrash Metal Issue μαζί με συλλεκτικό CD VARATHRON

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.468: Τεύχος Δεκεμβρίου Thrash Metal Issue μαζί με συλλεκτικό CD VARATHRON

    Δεκέμβριος! 39 χρόνια παρουσίας στα περίπτερα συμπληρώνει το METAL HAMMER και το γιορτάζουμε! Με τεύχος που συνοδεύεται από το θρυλικό album των Varathron “Walpurgisnacht” σε συλλεκτική έκδοση διαθέτοντας ως bonus υλικό το πρώτο demo του σχήματος του 1989! Varathron, Rotting Christ, Necromantia, αποτελούν την ιστορική τριάδα που θεμελίωσε μέχρι σήμερα στο παγκόσμιο metal τον όρο «ελληνικό black metal»! Στο συλλεκτικό CD που συνοδεύει το έντυπο αντιλαμβανόμαστε τους λόγους! Όμως η metal γιορτή Δεκεμβρίου δεν περιορίζεται στο CD... Στο τεύχος γιορτάζουμε και τα 40 χρόνια της επανάστασης του Thash Metal με πολυσέλιδο άρθρο που διανθίζεται με αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους πρωτεργάτες του! Αυτό βλέπουμε στο εξώφυλλο του εντύπου, ενώ στο άλλο εξώφυλλο βρίσκονται οι BLUE ÖYSTER CULT καθώς μας εξιστορούν τα πρώτα χρόνια των 70s του μυθικού σχήματος! Και για να ολοκληρωθεί το 2023 με εκρηκτικό τρόπο έχουμε και το μεγάλο live στο Fuzz, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, όπου τον ρόλο του headliner έχει ο Αρχηγός των Rotting Christ, Σάκης Τόλης!  Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.



    40 YEARS THRASH METAL SPECIAL ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Φέτος συµπληρώθηκαν 40 ΧΡΟΝΙΑ από την κυκλοφορία του “Kill ‘Em All”, του πρώτου δίσκου των Metallica, που δικαίως φέρει τον τίτλο του πρώτου thrash metal album που κυκλοφόρησε ποτέ. Οι Metallica, βέβαια, δεν ήταν µόνοι τους σε αυτό. Ταυτόχρονα, συγκροτήµατα όπως οι Exodus, οι Slayer, οι Anthrax και άλλοι πολλοί στις ΗΠΑ όπως και οι Sodom, Kreator, Destruction στη Γερµανία, παρουσίαζαν τις δικές τους, µανιασµένες, επιθετικές και βλάσφηµες εκδοχές του βρετανικού ατσαλιού δηµιουργώντας έτσι, εν αγνοία τους αρχικά, ένα από τα πιο σηµαντικά κεφάλαια στο βιβλίο του heavy metal. O ωµός ήχος, τα γκάζια, οι συµπεριφορές, η αίσθηση της συντροφικότητας, η πολιτική, ο σατανισµός, το πιώµα της κωλοπαρέας, ο σεβασµός στον οπαδό είναι έννοιες που µέσα από το thrash αποτυπώθηκαν στη γενικότερη metal κουλτούρα.

    Ως METAL HAMMER δεν θα µπορούσαµε να µην μιλήσουμε για τη σημαντική αυτή επέτειο πριν τελειώσει το 2023 και µε αφορμή τα 40α γενέθλια του πρώτου δίσκου των Slayer, του “Show No Mercy”, που κυκλοφόρησε τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1983, αποφασίσαμε να πράξουμε τα δέοντα! Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε 40 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιδιώματος παρουσιάζοντας 120+ ALBUMS που αποδεικνύουν την πολυδιάστατη φύση του. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι πως µιλάµε σε αποκλειστικές συνεντεύξεις µε δύο µουσικούς-γίγαντες, που ήταν εκεί όταν το θηρίο γεννιόταν! Τον DAVID ELLEFSON που µας µιλάει για την αµερικάνικη εκδοχή του ήχου και τον TOM ANGELRIPPER που αντιστοίχως µας µιλά για το γερµανικό thrash. Βάλτε τους ενισχυτές στο 11, παγώστε τις µπύρες και bang that head that doesn’t bang, ή όπως λέει και η ντόπια παραφθορά του ρητού, «µπίρα, θρας, σατανάς». ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ. 

     

    BLUE ÖYSTER CULT AΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Ένας µύθος για τη µουσική που παρακολουθούµε, γεµάτος κλασικά τραγούδια και δίσκους, µυστήριο και cowbell. Οι Νεοϋορκέζοι από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70 είχαν χωρίς να το γνωρίζουν την αποστολή να ενισχύσουν αισθητικά και καλλιτεχνικά τον σκληρό ήχο από την εκεί πλευρά του Ατλαντικού. Το αποτέλεσµα; Να αδυνατούµε να φανταστούµε πώς θα ήταν το hard rock και το heavy metal χωρίς τη συµβολή τους. Η τωρινή εκδοχή της µπάντας ετοιµάζεται για την κυκλοφορία του live album και Blu-ray “50th ANNIVERSARY LIVE - FIRST NIGHT” όπου απέδωσε µεταξύ άλλων το ντεµπούτο της, “BLUE ÖYSTER CULT”, στην ολότητά του. Με αυτό ως αφορµή, αλλά και τις αντίστοιχες εκδόσεις που αναµένονται για τα επόµενα δύο classics, “TYRANNY AND MUTATION” και “SECRET TREATIES”, το Metal Hammer έχει την ανυπέρβλητη τιµή να συνοµιλήσει εκτενώς για αυτήν την πρώτη περίοδο των ΒÖC µε τα αυθεντικά µέλη ΕRIC BLOOM, ALBERT BOUCHARD και JOE BOUCHARD. Tα σέβη µας.



    GREEN LUNG ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Μαγεµένα δάση, κύκλοι από πέτρες, µάγισσες του σήµερα και κερασφόρα όντα είναι λίγα από τα στοιχεία του σύµπαντος των GREEN LUNG. Έτσι ξεκίνησαν και µε συνέπεια προχώρησαν και µεγάλωσαν το µερίδιό τους στην Occult σκηνή. Ψαγµένοι στα ακούσµατά τους, αυθεντικοί στην πνευµατικότητά τους και µε ανοιχτές τις κεραίες τους στην κοινωνική πραγµατικότητα, οι Άγγλοι κάνουν το µεγάλο βήµα µε την κυκλοφορία του τροµερού “THIS HEATHEN LAND”! Το Σφυρί, λοιπόν, δεν θα µπορούσε παρά να χτυπήσει στον ρυθµό τους και µε χαρά µίλησε µε τον TOM TEMPLAR και τον SCOTT BLACK για όσα σπουδαία φέρνει η νέα τους δηµιουργία!

    PARADISE LOST ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: 30 χρόνια συµπληρώθηκαν πριν λίγο καιρό από τότε που αυτό το µνηµείο το οποίο ονοµάζεται “Icon” ήρθε στη ζωή και οι PARADISE LOST είπαν να το ηχογραφήσουν ξανά, από την αρχή, ονοµάζοντάς το “ICON 30”, καταφέρνοντας έτσι να το κάνουν «δικό τους» αφού τα συµβόλαια που υπέγραφαν τότε δεν τους επέτρεπαν να διατηρούν τα πνευµατικά δικαιώµατα των έργων τους. Κίνηση που εµπεριέχει ρίσκο; Αχρείαστο; Κακό; Ή µήπως τελικά τα πράγµατα δεν είναι και τόσο άσχηµα όσο τα φανταζόµαστε, έχοντας πάντα στον νου άλλες, αποτυχηµένες, παρόµοιες προσπάθειες; Για αρχή, πάµε να δούµε τι λέει ο NICK HOLMES για όλα αυτά.

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ THRASH METAL, BLUE ÖYSTER CULT, PARADISE LOST, LAZY MAN’S LOAD, GREEN LUNG, SOLITARY SABRED, DARK SKY.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Blackwater Park, WHAT TOMORROW KNOWS: Graven Sin, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY  

    WHAT TOMORROW KNOWS: Graven Sin ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΕΠΤΟΣ, ως ανήσυχο πνεύµα, δεν θα µπορούσε να ασχολείται αποκλειστικά µε τους Arrayan Path αλλά πλέον τον απολαµβάνουµε και στην νέα µπάντα που «έσκασε» από το πουθενά, ονόµατι GRAVEN SIN. Συνοδοιπόρους σε αυτήν τη νέα περιπέτεια έχει δύο Φινλανδούς, τον Ville Markkanen (τύµπανα) και τον VILLE PYSTYNEN (κιθάρες, µπάσο). Ας περάσουµε στα ενδότερα για να µάθουµε περισσότερα για το νέο, επικό heavy/doom έπος, “VEIL OF THE GODS”.

    HORROR: VARATHRON, SADHUS (THE SMOKING COMMUNITY), SULPHUR AEON, THRONEHAMMER

    VARATHRON ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΛΙΣΟΒΑ: Ταξίδι στον χρόνο, στα ‘90s. Επιστροφή στο τώρα. Επαναφορά σε ένα παρελθόν ροµαντικό, αυθεντικό. Εκ νέου µεταφορά στο τεχνοκρατικό παρόν. Αλλεπάλληλες µετακινήσεις σε µια µουσική διάσταση που υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο. Αυτοί είναι οι VARATHRON, οι εκφραστές της «χρυσής τοµής», του µοντέρνου και του παραδοσιακού, οι θιασώτες του παλιού και του φρέσκου, µε το “THE CRIMSON TEMPLE” να µετουσιώνει όλα όσα το συγκρότηµα ήταν, είναι και θα είναι. Άραγε, πώς τα σκέφτεται ο STEFAN NECROABYSSIOUS όλα αυτά;

    ΑΦΙΣΕΣ: ALICE COOPER / ROTTING CHRIST Thy Mighty Contract


    Δεκέμβριος με heavy metal γιορτές φωτιάς! Με συλλεκτικό CD Varathron, με Thrash Metal επανάσταση, με καταπληκτικό live 23 Δεκεμβρίου στο Fuzz! Μπορείτε να αποκτήσετε το τεύχος κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Μην το χάσετε! Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας! Heavy Metal Forever!



    Σάββατο 23 Δεκεμβρίου
    Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 17778
    Πληροφορίες: 210-4820033, 6947491755
    Προπώληση 12€ - Ταμείο 15€

    Η Ηλεκτρονική Προπώληση ΕΔΩ.

    Hard copy εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στα εξής σημεία:
    METAL HAMMER - Αγίων Σαράντα 47, Μοσχάτο - 2104820033
    Nathan's Saloon - Αλέξη Παυλή 44, Πανόρμου - 2106924857
    TOPMAN - Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι - 2103243208