Friday, 08 December 2023 17:45

SEPULTURA: Ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους μετά από μια τελευταία περιοδεία - «Ένας αξιοπρεπής θάνατος»

Written by 
    SEPULTURA: Ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους μετά από μια τελευταία περιοδεία - «Ένας αξιοπρεπής θάνατος»

    Τίτλοι τέλους. Οι Sepultura διαλύονται αφού πραγματοποιήσουν την τελευταία τους περιοδεία το 2024.

    Το επόμενο έτος σηματοδοτεί την 40ή επέτειο του συγκροτήματος και το γιορτάζουν με μια 18μηνη περιοδεία που όπως φαίνεται θα είναι και η τελευταία τους.

    Η μπάντα ανακοίνωσε τα αναπάντεχα νέα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί (8 Δεκεμβρίου), όπου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ιστορική, κατά καιρούς περίπλοκη, καριέρα της και αποκάλυψε ότι αυτό το επικό «ταξίδι του τέλους» προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια.

    Τώρα, το συγκρότημα εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο εξηγεί την απόφαση πίσω από τη διάλυσή τους και τα σχέδιά τους για το πώς θα αποσυρθούν.

    Η πλήρης δήλωσή τους:

    «Οι Sepultura έφτασαν στο τέλος της πορείας τους και επέλεξαν να αποχωρήσουν μέσω ενός συνειδητού και προγραμματισμένου θανάτου.

    Κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών θα γιορτάσουμε 40 χρόνια παρουσίας μαζί με τους πιστούς οπαδούς μας σε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα είναι μια γιορτή του παρελθόντος και του παρόντος για μια τελευταία φορά.

    Μετά από τέσσερις δεκαετίες γεμάτες σκαμπανεβάσματα, έχοντας επισκεφθεί 80 χώρες και αναρίθμητες διαφορετικές κουλτούρες, είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε ο πρεσβευτής της Βραζιλίας στον κόσμο και να διαδώσουμε τα χρώματα και τους ρυθμούς μας σε όλο τον κόσμο.

    Με το τελευταίο μας στούντιο άλμπουμ Quadra, μια κορυφαία στιγμή της καριέρας μας, προσθέσαμε ένα αξέχαστο κεφάλαιο που ακολουθήθηκε από την εμπειρία SepulQuarta που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε μαζί τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν τελευταίο, δυνατό αποχαιρετισμό. Και όλοι σας μπορείτε να λάβετε μέρος σε αυτό.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας για την 40ή επέτειο, θα ηχογραφήσουμε 40 ζωντανά κομμάτια σε 40 διαφορετικές πόλεις και θα κυκλοφορήσουμε μια τεράστια συλλογή με τις καλύτερες, πιο δυναμικές στιγμές μας επί σκηνής.

    Είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες για όλα όσα ζήσαμε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Κυκλοφορήσαμε σπουδαία άλμπουμ και παίξαμε αξέχαστες συναυλίες, καλλιεργήσαμε φιλίες, γνωρίσαμε τα ινδάλματά μας, συνεισφέραμε στην ανάδειξη του βραζιλιάνικου metal σε παγκόσμια κλίμακα και επομένως νιώθουμε ότι μπορούμε να φύγουμε από τη μουσική σκηνή με την αίσθηση ότι το καθήκον μας έχει εκπληρωθεί.

    Είχαμε πάντα τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, που μας υποστήριζαν με επαίνους αλλά και κριτική, που ήταν απαιτητικοί και έξυπνοι, που μεγάλωσαν μαζί με το συγκρότημα και ήταν πάντα πιστοί. Χωρίς εσάς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Αυτό το άλμπουμ και αυτή η περιοδεία είναι για εσάς. Αγαπητοί SepulNation - σας αγαπάμε και θα σας αγαπάμε πάντα!

    Ευθανασία, το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Το δικαίωμα να επιλέξεις να ζήσεις ελεύθερα και να επιλέξεις πότε θα πεθάνεις!».