Thursday, 03 November 2022 10:52

ΤΗΙS.IS.HAMMER.455: Τεύχος Νοεμβρίου Rising Fire Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.455: Τεύχος Νοεμβρίου Rising Fire Issue

    Φυσά άνεμος heavy metal φωτιάς τον Νοέμβριο! Tο συγκρότημα του παγκόσμιου έλληνα κιθαρίστα GUS G., οι FIREWIND, συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια πύρινης διαδρομής. Για να γιορτάζουμε την επέτειο, μαζί με το τεύχος Νοεμβρίου δίνουμε σε CD τον πρώτο δίσκο του σχήματος, το ιστορικό “BETWEEN HEAVEN AND HELL”, σε μια συλλεκτική έκδοση ενισχυμένο με bonus και unreleased τραγούδια! Στη εμπροσθοφυλακή του τεύχους επίσης οι καταιγιστικοί LAMB OF GOD, ενώ στις μέσα σελίδες θα βρείτε πέντε καινούριες πολύ ενδιαφέρουσες μόνιμες στήλες που κάνουν ντεμπούτο στα περιεχόμενα του εντύπου! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

    FIREWIND ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας συνοδεύεται από το εκρηκτικό ντεµπούτο των FIREWIND που φέτος συµπλήρωσε 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Το “BETWEEN HEAVEN AND HELL” είναι τόσο σηµαντικό όχι γιατί στάθηκε αξεπέραστο στην πορεία του συγκροτήµατος αλλά διότι σηµατοδοτεί µία καριέρα βγαλµένη µέσα από παραµύθι για τον καλλιτέχνη-κόσµηµα της χώρας µας, GUS G. Η συνέντευξη πραγµατοποιήθηκε σε ένα τίγκα φιλόξενο µαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το Nathan’s Saloon. Μία γεµάτη κουβέντα η οποία στο µέλλον θα µας κάνει να ανατρέχουµε στις σελίδες που αποτυπώθηκε ώστε να ενθυµούµαστε τα πάντα που αφορούν τόσο τον µουσικό όσο και τον άνθρωπο Κώστα. Ευχαριστώ τον τρίτο Κώστα της παρέας, κάποιοι τον λένε και Χρονόπουλο, για την πολύτιµη συµβολή του. Και στα επόµενα 20 χρόνια για τη σπουδαία αυτή ελληνική µπάντα. Καλή ανάγνωση.

    LAMB OF GOD ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Δεδοµένου του πώς λειτουργούν σήµερα τα πράγµατα, µε τη φίµωση που προσπαθεί να επιβάλει το cancel culture και παράλληλα µε την αστραπιαία µετάδοση τόνων πληροφοριών, είναι κάπως παράξενο το ότι οι LAMB OF GOD εξακολουθούν και είναι ένα εξαιρετικά επιτυχηµένο συγκρότηµα. Φαίνεται πως, τελικά, υπάρχει ακόµα χώρος για τους ανθρώπους που αντί για κενό περιεχόµενο δηµιουργούν σκέψη. Το νέο album του συγκροτήµατος από τo Richmond µε τίτλο “OMENS” έχει ξεκάθαρο νόηµα. Αναφέρεται στα λάθη του παρελθόντος ως «προφητείες» και µας προτρέπει να µην τα επαναλάβουµε. Το Metal Hammer εξασφάλισε δηλώσεις του τραγουδιστή RANDY BLYTHE και του κιθαρίστα ΜARK MORTON σχετικά µε τη δηµιουργία του νέου δίσκου.

    URIAH HEEP ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΛΕΠΑΝΑΓΟ: Γουστάρουµε πολύ τους αγνούς οπαδούς. Οπαδάρα είναι και ο MICK BOX, η ψυχή και ο στυλοβάτης των αιωνίων και αναντικατάστατων URIAH HEEP, o ακούραστος εργάτης του rock ‘n’ roll και ένας από τους τελευταίους γεννήτορες αυτού που, εν πολλοίς, (καθ)ορίζει την κοσµοθεωρία µας. Υποκλινόµαστε στο εκτόπισµά του, διαβάζουµε, ακούµε τον αγαπηµένο µας δίσκο της µπαντάρας και προετοιµαζόµαστε για τη χρυσή 50ή επέτειο. Θα τους χαρούµε από κοντά στις 14/12 στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και στις 15/12 στο Fuzz Club στην Αθήνα. Δεν χάνονται τέτοια γενέθλια!

    LORNA SHORE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΙΚΙΑ: Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λένε. Ε, εδώ είναι πυρκαγιά. Hellfire για την ακρίβεια. Ο ντόρος γύρω από τους LORNA SHORE έχει υπόσταση και διάρκεια. Η µπάντα εκµεταλλεύεται το hype µε τον ιδανικότερο τρόπο, το “PAIN REMAINS”, τη µοναδικότητα του οποίου δεν πρόκειται να ξεπεράσεις. Και αν η µπάντα ζει το όνειρο, ο συµπαθέστατος και προσγειωµένος WILL RAMOS τούς φέρνει στο προσκήνιο, προσπαθεί να το πιστέψει και, παρά το κάκιστο σήµα στη συνοµιλία µας, δεν κρύβει την υπέρµετρη χαρά του. Beast or man? Για να δούµε...

    SKID ROW ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Πάντα όταν µια µπάντα αλλάζει τραγουδιστή, αναλαµβάνει ένα σηµαντικό ρίσκο. Οι SKID ROW το έχουν νιώσει στο πετσί τους αυτό, καθώς στην πορεία τους µετρούν αρκετές τέτοιες επίπονες αλλαγές. Αυτή η τελευταία όµως όχι µόνο επίπονη δεν ήταν, αλλά στο πρόσωπο -και κυρίως στη φωνάρα- του Erik Grönwall φαίνεται να έχουν βρει τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο ώστε να τους επαναφέρει εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται, στην κορυφή! Ο DAVE “SNAKE” SABO παρά το κρύωµα που τον ταλαιπωρεί είναι σε πολύ καλή διάθεση και αφοπλιστικά ειλικρινής αλλά και πανευτυχής από την τροπή που πήραν τα πράγµατα για τους Skid Row τον τελευταίο ενάµιση χρόνο!

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: FIREWIND / LAMB OF GOD / SKID ROW / LORNA SHORE / DOOMOCRACY / SEDE VACANTE / URIAH HEEP / AHERUSIA / TANKARD / INGESTED / EPICA / KINGS OF MERCIA / DORIAN SHROOM / SPELL

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering The World / Loud From Planet Metal / What Tomorrow Knows: Sonja / Protometal: High Tide / Celebration Day: Manowar “Kings Of Metal” / Heavy Living: Made Of Stone Productions, Studio Report / Concept Interview: Doom Metal από τον Leif Edling / Stage Hammer / Hellenic Assault / Sub-Terra / Judgement Day / I Am I: Falk Maria Schlagel (Powerwolf)

    WHAT TOMORROW KNOWS: SONJA ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ. Το metal γεννήθηκε για να εκφράσει τη διαφορετικότητα, παρ’ όλα αυτά µέσα στις δεκαετίες είναι φορές που ξέχασε την καταγωγή του, αφήνοντας µε τη στάση του στο περιθώριο ανθρώπους µε διαφορετικές σεξουαλικές προτιµήσεις από το κοινωνικά σύνηθες. Κι ας έχουµε θεούς τους Mercury και Halford. Η MELISSA MOORE κάνει ένα σηµαντικό βήµα να το αλλάξει αυτό µε το “LOUD ARRIVER” ντεµπούτο των SONJA, το νέο traditional metal σχήµα που ήρθε για να σπάσει τα στεγανά.

    CONCEPT INTERVIEW: DOOM METAL BY LEIF EDLING ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Οι έγκυρες εγκυκλοπαίδειες αναφέρουν πως το doom metal είναι «ένα ακραίο υπο-ιδίωµα του heavy metal που χαρακτηρίζεται από αργά τέµπο, χαµηλά κουρδισµένες κιθάρες και πιο βαρύ ήχο από το σύνηθες metal.» Αυτά είναι γενικότητες. Όποιος θέλει να µάθει τι είναι το doom metal, δεν έχει παρά να ρωτήσει τον δηµιουργό του. Τον Πατέρα Παντοκράτορα, ηγέτη των CANDLEMASS και γητευτή των βασανισµένων ψυχών, LEIF EDLING.

    HORROR: AUTOPSY / EXILIUM NOCTIS/ AENAON / EUPHROSYNE / DEFLESHED


    AUTOPSY ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ Σ. ΚΡΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ: Με αφορµή το σένιο “MORBIDITY TRIUMPHANT”, το Horror φιλοξενεί συνέντευξη µε τον Κόµη της Σιχασιάς, τον Δούκα της Φρίκης και τον πατριό ολάκερου του death, death/doom, zombie hardcore, σπηλαιακού crust κλπ, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ CHRIS REIFERT των ΘΕΩΝ AUTOPSY!

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: OZZY OSBOURNE / QUEENSRŸCHE “Rage for Order”

    Σπεύσατε! Tο τεύχος Νοεμβρίου μαζί με το CD των FIREWIND “BETWEEN HEAVEN AND HELL”, μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!