Monday, 05 December 2022 10:23

ΤΗΙS.IS.HAMMER.456: Τεύχος Δεκεμβρίου Time Travelling Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.456: Τεύχος Δεκεμβρίου Time Travelling Issue

    Γιορτές με μεγάλο άλμα στον χρόνο! Προορισμός το 1992 και όχημα τα έργα που μας παρέδωσε αυτή η τόσο 90s χρονιά! Στη εμπροσθοφυλακή επίσης του τεύχους με αφορμή τις συναυλίες του στην Ελλάδα, ο Paul Di'Anno, η απείθαρχη rock n roll προσωπικότητα που τραγούδησε στους δυο πρώτους μυθικούς δίσκους των Iron Maiden. Στις μέσα σελίδες όλη η τρέχουσα επικαιρότητα με την μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη του Fenriz των Darkthrone να ξεχωρίζει, καθώς και όλες οι παλαιότερες και νεότερες μόνιμες στήλες του εντύπου! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.



    ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ 1992: Γιατί το 1992;  Αφενός, διότι φέτος συµπληρώνονται 30 στρογγυλά χρόνια από τότε και αυτό είναι µία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυµηθούµε τους ρυθµούς µε τους οποίους κινούταν ο metal πλανήτης εκείνη την εποχή, και αφετέρου γιατί οι δίσκοι που συνθέτουν το προφίλ της χρονιάς, είναι τόσο σπουδαίοι που έχει πάντα ενδιαφέρον να τους εξετάζουµε µέσα από το πρίσµα του αποτυπώµατός τους στον χρόνο. Το 1992 ήταν η χρονιά που φάνηκαν τα αποτελέσµατα όσων σπουδαίων είχαν συµβεί σε µουσικό επίπεδο µερικούς µήνες πριν. Το grunge είχε εκθρονίσει το hair metal από τα walkman της νεολαίας, οι Metallica είχαν κυκλοφορήσει αυτό που θα γινόταν το πιο εµπορικό metal album όλων των εποχών.

    Είναι η χρονιά που το underground κοχλάζει σε blast beat ρυθµούς µε το death metal να κυριαρχεί και το black metal να σχηµατίζει το νέο τους πρόσωπο, ενώ οι παραδοσιακές δυνάµεις προσπαθούν να προσαρµοστούν στον καινούργιο, θαυµαστό αυτόν κόσµο. Παράλληλα έχουµε τις κυκλοφορίες δύο δίσκων που θα επηρέαζαν καταλυτικά τις εξελίξεις και θα γεννούσαν στρατιές ακολούθων. Μιλάµε για το “Vulgar Display of Power” και το “Images and Words”. Ίσως να είναι απόλυτο το να χαρακτηρίσουµε το ‘92 ως την καλύτερη χρονιά της δεκαετίας, όµως έχουµε ισχυρά επιχειρήµατα για να τη θεωρήσουµε τη «σηµαντικότερη». Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε για 60 albums που κυκλοφόρησαν τότε αλλά και για τον αντίκτυπό τους στο metal του 21ου αιώνα. Καλή ανάγνωση.



    PAUL DI’ANNO ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: «Paul αλάνι, για πάντα στο λιµάνι» τραγουδούσαµε στον PAUL DI’ANNO στο ΣΕΦ, στην τελευταία του εµφάνιση στη χώρα µας πριν 8 χρόνια. Έκτοτε το θρυλικό γρέζι των δύο πρώτων Iron Maiden albums αντιµετώπισε σοβαρά προβλήµατα υγείας που τον κράτησαν στην αφάνεια. Να όµως που παραµένει το ίδιο αλάνι που τραγούδησε όπως κανείς άλλος τα “Prowler” και “Drifter” και είναι και πάλι εδώ, ορεξάτος για ζωή και έτοιµος για δύο special εµφανίσεις σε Αθήνα (Gagarin 205, Τετάρτη 14 Δεκεµβρίου και Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου) και Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater, Παρασκευή 16 Δεκεµβρίου) έχοντας στο πλευρό του τον σπουδαίο Gus G. στις κιθάρες. Στην κουβέντα που ακολουθεί, ο Παυλάρας µιλάει για την υγεία του, την επόµενη σελίδα στη ζωή του, τη συνάντησή του µε τον Steve Harris και µε ποιο µέλος των Maiden ένιωσε πιο δεµένος.



    SLIPKNOT ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Δεν το κάνουν εύκολο οι SLIPKNOT. Παρότι είναι από τα ελάχιστα πλέον συγκροτήματα που μπορούν να σταματούν την περιστροφή της Γης όταν βγάζουν νέο δίσκο, σίγουρα δεν εξασφαλίζουν ότι θα είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να αρέσει σε όλους. Ήδη, 2 μήνες μετά την κυκλοφορία του, το “THE END, SO FAR” έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις, με τους μισούς να εκτιμούν την εξελικτική τους διάθεση και τους υπόλοιπους να δυσανασχετούν που «δεν είναι όπως παλιά». Τίποτα βέβαια δεν είναι όπως παλιά, γενικώς, και ούτε πρόκειται. Και ο V-MAN, κατά κόσμον ALESSANDRO VENTURELLA, δεν θα είναι ποτέ ο Paul Gray, ακόμα κι αν έφτασε στον τρίτο δίσκο με την μπάντα, ακόμα και αν, όπως μας αποκάλυψε στη συνέντευξη που του κάναμε λίγο μετά την κυκλοφορία του album, είναι πια ενεργότατο μέλος του συνθετικού πυρήνα των νέων Slipknot. Για να δούμε τι άλλο είχε να μας πει ο μπασίστας των Αμερικανών.

    INDUCTION ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Με το πέρας της συνέντευξης, ο TIM HANSEN µού δείχνει περήφανος το λαχταριστό βινύλιο του νέου album που είχε πάρει µόλις στα χέρια του. Ακόµα και να µην τρελαινόµασταν µε το µουσικό περιεχόµενο, δύσκολα θα ξεστοµίζαµε κάποια άσχηµη κουβέντα λόγω του πατέρα του καθώς και πατέρα όλων µας. Ωστόσο, το “BORN FROM FIRE” είναι διαβολεµένα καλό και αναµφίβολα οι INDUCTION αποτελούν από τις πλέον κορυφαίες προτάσεις για το σηµερινό power metal.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1992/ PAUL DI’ANNO / SLIPKNOT / INDUCTION / THE TEMPLE / ARRAYAN PATH / JOE LYNN TURNER

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD / LOUD FROM PLANET METAL / WHAT TOMORROW KNOWS: Shaam Larein / PROTOMETAL: Buffalo / CELEBRATION DAY: RUNNING WILD “Gates to Purgatory” / TEN TON HAMMER: Fernando Ribeiro / CONCEPT INTERVIEW: Rock Operas with Arjen Lucassen (Ayreon) / PAST TENSE TO FUTURE TENSE: QUEENSRŸCHE “Empire” / STAGE HAMMER / HELLENIC ASSAULT / SUB-TERRA / JUDGEMENT DAY / I AM I: Diana Leah (Delain)

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE, QUEENSRŸCHE “Empire” ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: «Έχουν περάσει 32 χρόνια από τότε, για να δούµε αν θυµάµαι τίποτα από εκείνη την εποχή ώστε να µπορέσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου» µού λέει ο GEOFF TATE όταν του εξηγώ σε τι πρόκειται να αναφερθούµε στη συνέντευξη που θα ακολουθούσε. «Αλλά ακόµα και να µην θυµάµαι όσα χρειάζονται, θα συµπληρώνεις εσύ τα κενά. Όλο και κάτι θα ξέρεις περισσότερο από µένα» συνεχίζει και γελάει δυνατά. Ο πάγος είχε σπάσει µια και καλή και η συζήτηση πάνω στο θρυλικό “EMPIRE” µπορούσε πλέον να ξεκινήσει. Για τα επόµενα 40 λεπτά, µιλήσαµε για ένα από τα καλύτερα και πιο σηµαντικά albums που κυκλοφόρησαν µέσα στο 1990 αλλά και που άφησε το στίγµα του σε όλη τη δεκαετία των ‘90s. Το album που έδωσε στους QUEENSRŸCHE την καλλιτεχνική αλλά και την εµπορική υπόσταση που τόσο πολύ έψαχναν, έµπαινε κάτω από το µικροσκόπιο διά στόµατος ενός εκ των βασικότερων δηµιουργών του. Can you hear it calling?

    WHAT TOMORROW KNOWS, SHAAM LAREIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Η γοητεία που ασκεί η/οι SHAAM LAREIN είναι ύπουλη και κλιµακωτή. Κάθε φορά που βουτάς στον κόσµο του δεύτερου album τους “STICKA EN KNIV I VÄRLDEN” η εµπειρία γίνεται και πιο έντονη. Τα τρία αγόρια (Johan, Elmer, Miele σε κιθάρα, µπάσο, τύµπανα), τα δύο κορίτσια (Linnea, Nathalie) στα απόκοσµα backing vocals και η καθηλωτική ιέρεια Shaam µε καταγωγή από τη Συρία, φτιάχνουν ένα θελκτικό, µυστικιστικό κόσµο, που δικαιώνει όσους και όσες τα τελευταία χρόνια έµπλεξαν post-punk, goth, doom και heavy metal. Άχαστη ευκαιρία να τους ανακαλύψεις.

    CONCEPT INTERVIEW: ROCK OPERAS WITH ARJEN LUCASSEN (AYREON) ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Οι AYREON τον Σεπτέµβρη του 2023 θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Tilburg της Ολλανδίας το album “01011001” και, δεν ξέρω αν το έχουµε καταλάβει, αλλά ήδη υπάρχει ένας πανζουρλισµός γύρω από αυτό αφού τα 3 αρχικά shows που ανακοινώθηκαν έγιναν sold out µέσα σε 5 λεπτά µε αποτέλεσµα να ανακοινωθεί ακόµη ένα το οποίο είχε την ίδια τύχη, ενώ προστέθηκε και ένα πέµπτο, για το οποίο τη στιγµή που γράφονται αυτές οι γραµµές δεν έχει ξεκινήσει η προπώληση, αλλά όταν αυτό γίνει, τα µαγικά χαρτάκια θα γίνουν ανάρπαστα. Η λίστα αναµονής όσων δεν βρήκαν εισιτήριο ανέρχεται στα… 6000 άτοµα καθηµερινά οπότε, όπως και να το κάνουµε, κάποιοι θα µείνουν δυσαρεστηµένοι όσες συναυλίες και αν προστεθούν. Προς το παρόν, όµως, αφήνουµε όλα αυτά στην άκρη και πάµε να εξετάσουµε τον ARJEN LUCASSEN για τον κόσµο της rock όπερας.



    HORROR: DARKTHRONE, IN THE WOODS... , BLACK ANVIL, OFDRYKKJA

    DARKTHRONE ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Δεν είναι το πιο εύκολο πράγµα στον κόσµο να συνοµιλήσεις µε τον FENRIZ, αφού, όπως τονίζει και ο ίδιος πολλές φορές στην κουβέντα µας, δεν τον ενδιαφέρουν οι κοινωνικές συναναστροφές. Ωστόσο, όταν αυτό συµβαίνει, είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγµατα που µπορείς να κάνεις τόσο για να περάσεις την ώρα σου ευχάριστα, γελώντας και µιλώντας για το ιερό metal µε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει κάθε κύτταρο της ύπαρξής του σε αυτό, αλλά, κυρίως, να ακούσεις µε προσοχή όλα αυτά που έχει να πει ένας από τους σπουδαιότερους black metal ζωντανούς θρύλους. Στις γραµµές που ακολουθούν µαθαίνουµε µερικά πράγµατα για το νέο album των DARKTHRONE, “ASTRAL FORTRESS”, περνάµε για µια γύρα από τα ταχυδροµεία της Νορβηγίας, µιλάµε για την εποχή που οι Mayhem βρίσκονταν στο ξεκίνηµά τους, ασχολούµαστε µε το παρελθόν των Νορβηγών, περπατάµε νοερά στη φύση µέσα από µονοπάτια που βρίσκονται σε δάση πολλών χιλιάδων ετών και τελικά, µετά από όλα αυτά, βάζουµε µερικά από τα groups που προτείνει ο Gylve να βαράνε δυνατά. Καλή ανάγνωση!

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: IRON MAIDEN / VENOM



    Σπεύσατε! Διαβατήριο για το ταξίδι στο χρόνο δίνει το τεύχος και μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!