Saturday, 22 July 2023 08:02

BATTLE SYMPHONY: "57 Souls" τραγούδι για τα αδικοχαμένα θύματα της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Written by 
    BATTLE SYMPHONY: "57 Souls" τραγούδι για τα αδικοχαμένα θύματα της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

    Σε μια εποχή που πολλοί μοιάζουν να έχουν διαγράψει από την μνήμη τους την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, μαζί και τα δεκάδες αθώα θύματα που προκάλεσε, οι Battle Symphony, το εξαιρετικό αθηναϊκό metal σχήμα, με το νέο τραγούδι που έχει τον τίτλο "57 Souls" καταθέτει τον δικό του φόρο τιμής σε εκείνους τους κατά βάση νέους ανθρώπους που τερμάτισε η ζωή τους άδικα και απότομα, εκείνο το φριχτό βράδυ.

    Εδώ θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες που έδωσε η μπάντα στην δημοσιότητα καθώς και τις δυο version του τραγουδιού.

    Τρεις ημέρες πριν από την κυκλοφορία του 7" "Warrior's Cry", ήρθε η στιγμή να αποκαλύψουμε ορισμένα στοιχεία και για το δεύτερο τραγούδι μας. Ο τίτλος είναι "57 Souls" και είναι ο δικός μας φόρος τιμής στις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε για ένα θέμα που άγγιξε τόσο πολύ τις καρδιές μας.

    Σε αυτό το τραγούδι θα υπάρχουν δύο versions. Η αγγλική, στην οποία τραγουδά ο εκπληκτικός Tasos Lazaris και η ελληνική, για την οποία... δανειστήκαμε για λίγο τον εξαιρετικό τραγουδιστή και φίλο, Γιώργο Μελά (Voreas Faethon) από τους AHERUSIA, ο οποίος μας έκανε χαρούμενους με τη συμμετοχή του και την άμεση ανταπόκριση του. Συμμετέχει και η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, Μαρία Παπιδάκη και την ευχαριστούμε για τη στήριξη της. Περισσότερα, δηλαδή... μουσική, στις 21 Ιουλίου! Μπορείτε να παραγγείλετε εδώ μια από τις τελευταίες κόπιες που έχουν μείνει από τη διαδικασία της προπαραγγελίας

    https://battlesymphony.bandcamp.com/album/warriors-cry

    Επίσης ο Γιώργος Μελάς των Aherusia δήλωσε: «Σε μια εποχή όπου ακόμα και τα υγιέστερα και πιο επαναστατικά κομμάτια της κοινωνίας μας, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε αυτή την νοσηρή επικαιρότητα, οι Battle Symphony και ο Nikos Tzouannis τολμούν να φροντίσουν να μην ξεχαστούν όσοι χάθηκαν άδικα, εκείνη την φρικτή νύχτα στα Τέμπη. Μια metal μπάντα παίρνει λοιπόν θέση, και μου κάνουν την τιμή να ενώσω κι εγώ την φωνή μου μαζί τους. Στην αγγλική εκδοχή του τραγουδιού, σπέρνει ο Tasos Lazaris».