Thursday, 31 August 2023 06:26

METAL UNION FESTIVAL (Αγρίνιο): 2 & 3 Σεπτεμβρίου, Firewind, Nervosa, Planet Of Zeus, Meden Agan κ.α.

Written by 
    METAL UNION FESTIVAL (Αγρίνιο): 2 & 3 Σεπτεμβρίου, Firewind, Nervosa, Planet Of Zeus, Meden Agan κ.α.

    Το Αγρίνιο στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου είναι η απόλυτη metal πόλη. Θα φροντίσει για αυτό η λέσχη φίλων που δρα εκεί, το Metal Union, καθώς οργανώνει ένα μεγάλο διήμερο festival με πρωταγωνιστές τους Firewind, Nervosa, Planet Of Zeus, Meden Agan, Northwind, Full House Brew Crew, Hypnotic Nausea, Bad Habits και πολλά ακόμα σχήματα. Ιδανικό διήμερο live ραντεβού!


    Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για όσα σπουδαία θα συμβούν 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο, υπάρχουν στο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών του Festival:

    Η λέσχη φίλων hard rock και heavy metal μουσικής Αγρινίου Metal Union παρουσιάζει το πρώτο οργανωμένο φεστιβάλ για τη σκληρή μουσική, υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Η σύνθεση του Festival:

    Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

    Firewind
    Nervosa
    Northwind
    Meden Agan
    40 Gigs In space

    Η power metal μηχανή που ακούει στο όνομα Firewind, υπό την καθοδήγηση του διάσημου Έλληνα κιθαρίστα Gus G. (Ozzy Osbourne) έρχεται για να παραδώσει μαθήματα δυναμισμού και μελωδίας, έχοντας στις πλάτες της πολύχρονη δισκογραφική και συναυλιακή παρουσία. Μαζί τους, το γυναικείο συγκρότημα των Nervosa, μια ανερχόμενη δύναμη στο thrash metal, μετά από ένα βαρύ καλοκαιρινό live πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει και το Wacken Open Air, θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ για μια καθηλωτική εμφάνιση. Special guests οι βετεράνοι της ελληνικής heavy metal σκηνής Northwind, για πρώτη φορά στην πόλη μας, θα ερμηνεύσουν κομμάτια από τους κλασικούς τους δίσκους και την τελευταία τους δουλειά, που κυκλοφόρησε το 2020 με τον τίτλο “History”. Οι παλιοί γνώριμοι για την πόλη μας Meden Agan δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι γνωστοί για τα ποιοτικά live που δίνουν. Τέλος, τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αγρινιώτες 40 Gigs In Space, αποτελούμενοι από γνωστά μέλη της τοπικής hard rock σκηνής.
    Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

    Planet Of Zeus
    Full House Brew Crew
    Hypnotic Nausea
    Bad Habits
    Ultimus Ignota

    Οι ηγέτες του stoner rock Planet Of Zeus δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μονολιθικά riff, ατμόσφαιρα και πάθος θα ξεσηκώσουν τον κόσμο του φεστιβάλ. Οι Full House Brew Crew είναι αυτό που λέει το όνομα. Θα σηκώσετε τα ποτήρια σας μαζί τους; Τα λόγια είναι φτωχά για τους Hypnotic Nausea. Ψυχεδελικά vibes από το πιο γνωστό αγρινιώτικο σχήμα με τη διεθνή αναγνώριση. Οι Bad Habits με το βρώμικο rock ‘n’ roll τους είναι εγγύηση να ανεβάσουν τους παλμούς, ενώ τη συναυλία ανοίγει το τοπικό σχήμα hard rock των Ultimus Ignota.

    Το πρόγραμμα του διημέρου είναι αυτό.

    Εισιτήρια προπωλούνται στο viva.

    Μετά το πέρας της προπώλησης οι τιμές εισιτηρίων διαμορφώνονται σε 25€ ανά ημέρα και 40€ το διήμερο, ενώ η είσοδος σε άτομα έως 15 ετών είναι δωρεάν.

    Metal Union Facebook Page

    Δείτε το event στο Facebook εδώ.


    Στο τεύχος Αυγούστου του Metal Hammer που κυκλοφορεί μπορείς να διαβάσεις περισσότερα τόσο για το festival όσο και για το Metal Union που έχει μεταμορφώσει εδώ και αρκετά χρόνια την πόλη του Αγρινίου σε metal city. Ο πρόλογος της συνέντευξης που υπάρχει στο έντυπο, μας βάζει στο πνεύμα της κουβέντας μαζί τους.

    METAL UNION, AGRINIO FESTIVAL, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Αγρίνιο Metal City. Οι παρέες κάνουν τη διαφορά; Ναι, υπό µία προϋπόθεση. Να αποτελούνται από κάτι ερωτευµένους τρελούς που βάζουν την επιθυµία πάνω από όλα τα γαµηµένα εµπόδια του σύµπαντος. Κάτι νιώθουµε στο Hammer περί του θέµατος… Μια τέτοια παρέα από τυπάρες υπάρχει και λειτουργεί στο Αγρίνιο εδώ και χρόνια. Οργανώθηκε ως λέσχη, ονόµασε τον εαυτό της METAL UNION και µέσα στην πορεία του χρόνου έχει διοργανώσει πολλά πράγµατα στην πόλη. Πράγµατα που η τοπική κοινωνία χωρίς τη λέσχη, δεν θα τολµούσε καν να ονειρευτεί. Τώρα λοιπόν που θα πραγµατοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεµβρίου στο Αγρίνιο το µεγάλο διήµερο festival του Metal Union, επικοινωνήσαµε µαζί τους ώστε να σας µεταφέρουµε πληροφορίες και πράγµατα τόσο για το festival όσο και για την ίδια τη λέσχη, την οποία στην παρακάτω κουβέντα εκπροσωπεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ, διαβασµένος metalhead και γιατρός στο επάγγελµα. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο χάρτης της χώρας αν αντίστοιχες παρέες σε κάθε πόλη οργανώνονταν, δρούσαν συλλογικά και στηρίζονταν στην αυτοδιαχείριση; Νοµίζω θα µιλούσαµε για άλλη Ελλάδα. Κάνε ένα διήµερο ταξιδάκι στο Αγρίνιο αρχές Σεπτεµβρίου. Μέλι και ζάχαρη θα περάσεις και metal θα βιώσεις και συντροφική φιλοξενία θα ζήσεις!