Tuesday, 14 June 2016 17:20

JOEY JORDISON: Για λόγους υγείας σταμάτησε να είναι στους Slipknot

Written by 
    JOEY JORDISON: Για λόγους υγείας σταμάτησε να είναι στους Slipknot

    Ο πρώην drummer των Slipknot Joey Jordison αποκάλυψε πως πάλευε με την εγκάρσια μυελίτιδα, μία αρκετά ενοχλητική διαταραχή που προσωρινά του στέρησε την ικανότητα να παίζει drums.

    Από τότε που ο Jordison έφυγε από το συγκρότημα (Δεκέμβριος του 2013) και οι δύο πλευρές έμειναν σιωπηλές και ασαφείς όσον αφορά το λόγο που χωρίστηκαν.

    Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ο Jordison κέρδισε το βραβείο "Golden God" στα Metal Hammer Golden Gods Awards στο Λονδίνο. Εκεί έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο και για πρώτη φορά μίλησε για την έξοδό του από τους Slipknot.
    «Περί του τέλους της καριέρας μου στους Slipknot. Θέλω όλους εσάς να τους δοξάσετε επίσης. Καταφέραμε πολλά στη ζωή, ο καθένας από εμάς και τους εύχομαι τύχη και τους καλύτερους επαίνους. Επειδή ό,τι δημιουργήσαμε στα υπόγεια του Nτε Μόιν στην Αϊόβα, δε θα φταστεί ποτέ. Είναι ένα πράγμα πραγματικά ανίκητο. Αγαπώ αυτά τα παιδιά πάρα πολύ... Κατά τη διάρκεια του τέλους της καριέρας μου στους Slipknot, αρρώστησα πολύ βαριά με μια απαίσια ασθένεια που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα. Έχασα τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να παίξω πια. Ήταν μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης την οποία δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερό μου εχθρό. Στάθηκα ξανά στα πόδια μου, ξεκίνησα γυμναστήριο και αυτή τη γαμημένη θεραπεία για να νικήσω αυτό το πράγμα. Και αν μπόρεσα εγώ να το κάνω, θα μπορούσατε και εσείς. Είναι το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου, δυσκολότερο από οτιδήποτε άλλο».
    Συνεχίζει: «Στους ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση, εγκάρσια μυελίτιδα ή οτιδήποτε σαν αυτά, είμαι η ζωντανή απόδειξη πως μπορείτε να νικήσετε αυτά τα σκατά. Και το metal και όλοι αυτοί οι fans θα το κάνουν για 'σένα. Αυτός είναι ο γαμημένος κόσμος. Μπορείς να το νικήσεις. Και μόνο το γεγονός πως το metal ζει στην καρδιά σου είναι αρκετό για να καταφέρεις τα πάντα».

    Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, η εγκάρσια μυελίτιδα είναι μια νευρολογική κατάσταση που παράγεται από ανώμαλη φλεγμονή στο νωτιαίο μυελό και καταλήγει σε ένα σύνολο νευρικών ερεθισμάτων και νευρολογικών συμπτωμάτων. Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι μια σπάνια ασθένεια, με συχνότητα περίπου πέντε περιπτώσεων σε ένα εκατομμύριο ανθρώπων.