Tuesday, 17 October 2017 14:16

DECAPITATED: Νέες εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση περί βιασμού

Written by 
    DECAPITATED: Νέες εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση περί βιασμού

    Οι Πολωνοί Decapitated από τον Σεπτέμβριο θεωρούνται ύποπτοι για απαγωγή και ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας. 

    Προσφάτως, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με τον τραγουδιστή Piotrowski και τον κιθαρίστα Kieltyka να κατηγορούνται για βιασμό δευτέρου βαθμού (ισόβια) καθώς ο Lysejko (ντράμερ) και ο Wiecek (μπασίστας) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βιασμό τρίτου βαθμού, δηλαδή ποινή έως και πέντε χρόνια φυλάκισης. Στους Kieltyka και Lysejko ορίστηκε εγγύηση αξίας 100.000 δολαρίων, ενώ οι άλλοι δύο θα παρευρεθούν στο δικαστήριο στις 19 του μήνα. Η ανακοίνωση του συγκροτήματος σχετικά με την επίσημη κατηγορία για ομαδικό βιασμό λέει τα παρακάτω:

    «Θα θέλαμε τονίσουμε το εξής: το Αστυνομικό Τμήμα του Spokane απήγγειλε κατηγορίες για τυπικούς λόγους, διότι αν δε το έκανε, θα αναγκάζονταν να μας αφήσουν ελεύθερους. Αυτό δεν αποτελεί ούτε την καταδίκη μας, ούτε ένδειξη ενοχής ή αθωότητας. Για άλλη μια φορά ζητάμε από όλους να περιμένουν μέχρι να παρουσιαστεί η υπόθεση του καθενός ξεχωριστά και να βγάλει το δικαστήριο μια απόφαση. Επομένως, όσο οι δύο πλευρές προετοιμάζονται, κάποια γεγονότα είναι αναμφισβήτητα. Όπως για παράδειγμα ο αστυνομικός ο οποίος μίλησε με το φερόμενο ως θύμα, μετά είπε πως δε βλέπει πιθανότητα βιασμού. Επιπλέον, πέρασαν τριάντα ολόκληρες ημέρες για να κατατεθούν κατηγορίες, πράγμα που σημαίνει πως θα έπρεπε να μας έχουν αφήσει ελεύθερους».

    «Η μπάντα αρνείται τις κατηγορίες και είμαστε όλοι πεπεισμένοι πως όταν παρουσιαστούν τα γεγονότα, θα γυρίσουμε σπίτια μας. Ζητείται από όσους ήταν παρόντες τη νύχτα εκείνη και έχουν πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο μας, Steve Graham».

    Οι Decapitated είναι σταθεροί στις δηλώσεις τους όπως φαίνεται, καθώς πριν από περίπου έναν μήνα είχαν δημοσιεύσει και τα εξής:
    «Μπορεί να μην είμαστε τέλειοι άνθρωποι, αλλά δεν είμαστε ούτε απαγωγείς, ούτε βιαστές ή εγκληματίες. Αρνούμαστε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες εις βάρος μας. Ζητούμε από όλους να μείνουν σταθεροί στη δική τους άποψη ώσπου να φανεί η οριστική απόφαση. Η πλήρης μαρτυρία καθώς και οι αποδείξεις θα παρουσιαστούν σε λίγο καιρό και έχουμε πίστη σε αυτή τη διαδικασία. Δεδομένου ότι δεν είμαστε βέβαιοι σχετικά με το πόσο θα διαρκέσουν οι διαδικασίες, από σεβασμό για τους οπαδούς και τους διοργανωτές ακυρώσαμε όλες τις προγραμματισμένες περιοδείες μας. Όλες οι σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαγραφεί προσωρινά καθώς έχουν γίνει στόχος κακόβουλων και δυσφημιστικών σχολίων. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως οι δηλώσεις μας στη δημοσιευμένη αστυνομική έκθεση δόθηκαν πριν από τη σύλληψή μας. Επιπλέον, κανένα μέλος δε γνώριζε για την έκδοση κάποιου εντάλματος».

    Και τα τέσσερα μέλη της πολωνικής μπάντας, συνελήφθησαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια, ως ύποπτοι για απαγωγή μίας γυναίκας.

    Υποστηρίζεται πως η γυναίκα απήχθη μετά τη συναυλία της 31ης Αυγούστου. Την επόμενη μέρα, η ίδια ανέφερε στην αστυνομία την απαγωγή. Το συγκρότημα είχε μοιραστεί τη σκηνή με τους Thy Art is Murder στο πλαίσιο της περιοδείας τους "Double Homicide". Σύμφωνα με τις Αρχές, φαίνεται πως η γυναίκα βρίσκονταν στο χώρο του live.

    Όλα τα μέλη των Decapitated συνελήφθησαν αμέσως μετά το show τους. Λίγο μετά, στην υπόθεση της απαγωγής συμπληρώθηκε η νέα κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

    Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, η φερόμενη ως θύμα και η φίλη της, δήλωσαν στις Αρχές πως οι Decapitated τις προσκάλεσαν για μερικά ποτά στο βανάκι του συγκροτήματος.

    Η μία από τις δύο γυναίκες, η οποία «χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που θα βρισκόταν στο βαν του συγκροτήματος, μέχρι που ένας από τους κατηγορούμενους άρχισε να την ακουμπά στο στήθος». Ύστερα, το μέλος αναγνωρίστηκε ως τον ντράμερ της μπάντας, Michal Lysejko.

    Η ίδια γυναίκα «ένιωσε άβολα και υποστηρίζει πως όλα τα μέλη ξεκίνησαν να μιλούν μεταξύ τους στα πολωνικά» σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου. Ύστερα, ανάφερε πως από εκεί και έπειτα το κλίμα άλλαξε και όλοι άρχισαν να τις κοιτάζουν σα να ήταν θύματα τους.

    Σύμφωνα με το ένα από τα υποτιθέμενα θύματα, ο τραγουδιστής Rafal Piotrowski άρχισε να τη φιλάει και όταν αυτή αντιστάθηκε, άρχισε να χαλαρώνει τη ζώνη του. Η γυναίκα «προσπάθησε να σπρώξει μακριά της τον Piotrowski αλλά εκείνος την άρπαξε από το χέρι και την πέταξε στον νιπτήρα του μπάνιου, αναγκάζοντάς την να κοιτάζει τον καθρέφτη» αναφέρεται στα έγγραφα. «Παρακολουθούσε στον καθρέφτη τα μέλη να μπαίνουν σε σειρά για να τη βιάσουν».

    Ο βιασμός αναφέρθηκε όταν η γυναίκα έλαβε κλήση από τη φίλη της, η οποία είχε σταματηθεί από την αστυνομία ως ύποπτη για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών.

    Η φερόμενη ως θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις όπου τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχε «μώλωπες στα χέρια και σημάδια που φανερώνουν αντίσταση» καθώς επίσης και «μικρά γδαρσίματα στις αρθρώσεις της».

    Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου βιασμού, η ίδια ανάφερε πως «χτυπούσε τον τοίχο με τη γροθιά της με σκοπό να μη σκέφτεται τι συνέβαινε».

    Στην ανάκρισή του, ο Lysejko «δεν έκανε κανένα σχόλιο εκτός του ότι δε γνώριζε τα δύο κορίτσια» όταν του έδειξαν μία φωτογραφία τους. «Είπε πως δε θα μιλούσε χωρίς μεταφραστή».

    Ο κιθαρίστας Waclaw Kieltyka είπε στους αστυνομικούς πως είδε τον Piotrowski και τον μπασίστα Hubert Wiecek σε ερωτικές στιγμές με τη γυναίκα στο μπάνιο. Ο Piotrowski «παραδέχθηκε πως υπήρχε ένα πάρτι στο βανάκι και ότι οι γυναίκες ήταν παρούσες. Ύστερα ζήτησε δικηγόρο και μεταφραστή, αλλιώς δε θα έκανε παραπάνω δηλώσεις» αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα του δικαστηρίου.

    Ο Wiecek επίσης παραδέχθηκε πως οι γυναίκες βρέθηκαν στο βαν αλλά είπε πως «έκατσε στον καναπέ και δεν είδε τι συνέβαινε». Ύστερα, σύμφωνα με τα έγγραφα, είπε πως χρειάζεται μεταφραστή ώστε να μη παρεξηγηθούν τα λεγόμενά του. Επίσης δήλωσε πως κανείς δεν αναγκάστηκε να μπει στο βαν του συγκροτήματος και πως δε θυμάται τι συνέβη.

    Ο Kieltyka συμφώνησε να δώσει δείγμα του DNA του, καθώς ο Piotrowski και ο Wiecek αρνήθηκαν.