Friday, 05 January 2024 12:40

ΤΗΙS.IS.HAMMER.469: Τεύχος Ιανουαρίου, Kiss Issue με διπλό - διαφορετικό πρώτο εξώφυλλο!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.469: Τεύχος Ιανουαρίου, Kiss Issue με διπλό - διαφορετικό πρώτο εξώφυλλο!

    Ιανουάριος 2024 με τεράστια επέτειο! The Hottest Band In The World! Στο κατώφλι του νέου έτους τα λάβαρα των KISS βρίσκονται στο εξώφυλλο του εντύπου, καθώς γιορτάζουμε τα 50 χρόνια του θηριώδους σχήματος! You Want The Best You Got The Best! Και για να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή η 50χρονη διαδρομή των Kiss, το τεύχος κυκλοφορεί με διπλό - διαφορετικό πρώτο εξώφυλλο! Τα μισά τεύχη του εντύπου έχουν για μπροστάρη τον Starchild - Paul Stanley και τα άλλα μισά τον Demon - Gene Simmons! Αυτός είναι ο δικός μας, ξεχωριστός, φόρος τιμής για το σχήμα από τη Νέα Υόρκη που ηλέκτρισε τη ραχοκοκαλιά του πλανήτη, ενώ στις μέσα σελίδες υπάρχουν περισσότερες από 15.000 λέξεις που αφορούν την συνολική προσφορά τους στον κόσμο μας! Αυτά βλέπουμε στο πρώτο εξώφυλλο του εντύπου, ενώ στο πίσω εξώφυλλο φιλοξενούνται οι θρυλικοί SAXON και ο πάντα αγέρωχος Αρχηγός Biff Byford! Από τις πλέον εμβληματικές μορφές στις μουσικές μας! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία. Το τεύχος με εξώφυλλο τον Starchild μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Το τεύχος με εξώφυλλο τον Demon μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ.

    KISS 50 YEARS ANNIVERSARY, ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Το Τέλος του Δρόµου. End of the Road. Έτσι ονόµασαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους οι KISS η οποία κράτησε 5 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιξαν 250 συναυλίες γράφοντας τον επίλογο µε τον πλέον εµφατικό τρόπο στην πόλη τους, τη Νέα Υόρκη, µε δύο συναυλίες στο ιστορικό Madison Square Garden, λίγα µόλις τετράγωνα µακριά από εκεί που όλα ξεκίνησαν πριν από 50 χρόνια. Το µέγεθος, η αξία και η επιρροή των Kiss είναι αδύνατον να µετρηθούν και να αποτυπωθούν µε κάποιον τρόπο και η άποψη πως είναι το πιο επιδραστικό συγκρότηµα όλων των εποχών βασίζεται σε επιχειρήµατα που δεν αντικρούονται εύκολα. Η εµπορική επιτυχία είναι σίγουρα ένας παράγοντας µέτρησης της γενικότερης αξίας ενός συγκροτήµατος αλλά δεν είναι ούτε ο µοναδικός, ούτε ο σηµαντικότερος. Οι Kiss είναι ένα κοµµάτι της σύγχρονης παγκόσµιας µουσικής κουλτούρας και αν δεν είχαν υπάρξει ποτέ, τίποτα απ’ ό,τι ξέρουµε δεν θα ήταν το ίδιο. Κλείσε τα µάτια σου και προσπάθησε να αφαιρέσεις τους Kiss από την Ιστορία της µουσικής. Μαζί τους χάνεις το make up, τις φωτιές, το merchandise, τα υπερβολικά stage shows, τα κοστούµια, το attitude και κυρίως τα τραγούδια που έδωσαν σε αυτήν τη µουσική µία αισθητική που θα κουβαλάει για πάντα. Χάνεις επίσης και εκατοντάδες µουσικούς που αποφάσισαν να πιάσουν µια κιθάρα εξαιτίας τους, ανάµεσά τους τον Chuck Schuldiner, τον Dimebag Darrel, τον Marty Friedman, τον Scott Ian και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ….

    Με αφορµή τον συναυλικό τους επίλογο, αλλά και τα 50 χρόνια που φέτος συµπληρώνονται από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, το METAL HAMMER κάνει µία µεγάλη αναδροµή στην ιστορία του µυθικού συγκροτήµατος παρουσιάζοντας αναλυτικά τη δισκογραφία τους, τα µέλη αλλά και µία πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο GENE SIMMONS στην Ιταλίδα δηµοσιογράφο Barbara Caserta. Λένε πως κάθε τέλος σηµαίνει ταυτόχρονα και µία καινούργια αρχή και οι Kiss δήλωσαν πως στο µέλλον ψηφιακά τους ολογράµµατα θα ανεβαίνουν στη σκηνή ώστε οι γενιές που θα έρθουν να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την Kiss εµπειρία. Μένει να δούµε τι θα προκύψει από αυτό. Προς το παρόν δεν έχουµε να πούµε τίποτα περισσότερο από ένα µεγάλο Ευχαριστώ και 15.000 λέξεις που ακολουθούν.

    SAXON ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Τι σχέση µπορεί να έχει η Μαρία Αντουανέτα µε τους εξωγήινους και τα πειρατικά ραδιόφωνα µε τις µάγισσες του Σάλεµ; Μάλλον καµία… µέχρι τώρα, που όλα αυτά συνυπάρχουν µέσα στο νέο album των SAXON, το οποίο φέρει το όνοµα “HELL, FIRE AND DAMNATION” και µε αφορµή αυτό το Hammer δεν χάνει την ευκαιρία να επικοινωνήσει µε τον θρύλο BIFF BYFORD. Μια κουβέντα που περιέχει πολλή µουσική, φανερώνει πως δεν υπάρχει καµία πρόθεση για συνταξιοδότηση, µας µαθαίνει πως ο θάνατος δεν είναι κάτι που πρέπει να τροµάζει και µας κάνει να αγαπήσουµε λίγο παραπάνω τους ήδη αγαπηµένους Βρετανούς. Καθίστε αναπαυτικά, βάλτε µία µπίρα και… φσσστ!

    ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Σε µία χρονιά που τα µεγάλα ονόµατα του χώρου, εξαιρουµένων των Metallica, δεν είχαν νέους δίσκους, η προσοχή του κόσµου στράφηκε, δικαίως, σε δουλειές που έρχονται από συγκροτήµατα τα οποία µπορεί να στερούνται τη λάµψη της µεγάλης εµπορικής επιτυχίας, όµως αυτό σε καµία περίπτωση δεν σηµαίνει πως οι κυκλοφορίες τους δεν ήταν εξαιρετικές, βάζοντας µε αυτόν τον τρόπο γερά θεµέλια για το metal του µέλλοντος. Φέτος, στο Metal Hammer, έδωσαν λίστες 21 συντάκτες επιλέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ περισσότερα από 230 διαφορετικά albums, κάτι που είχε ως αποτέλεσµα τα συγκροτήµατα που εµφανίζονται στην τελική κατάταξη να κονταροχτυπηθούν για τις θέσεις που τελικά βρέθηκαν. Έτσι, στην κατάταξη βλέπουµε πάσης φύσεως metal τόσο από νέα όσο και από ελαφρώς παλαιότερα συγκροτήµατα που αν µη τι άλλο πιστοποιούν τα πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα αυτής της µουσικής. Και του χρόνου!

    LUCIFER ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Γοητευτική και πριµαντόνα στην εικόνα της και την ίδια στιγµή εύθραυστη και ευαίσθητη στη σκέψη και το συναίσθηµα, η JOHANNA PLATOW ANDERSSON των LUCIFER ήταν και παραµένει µία συναρπαστική φιγούρα της σύγχρονης occult σκηνής. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ιστορικές φιγούρες του είδους µιλάνε ανοιχτά για την εκτίµησή τους στην προσωπικότητα και τη δηµιουργία της. Με µεγάλη χαρά λοιπόν τη φιλοξενούµε στις σελίδες του Metal Hammer, για να µάθουµε τις λεπτοµέρειες πίσω από το φανταστικό “LUCIFER V” album και τον τρόπο που συνδέεται µε τη θεώρησή της για τη Ζωή και τον Θάνατο.

    DIMMU BORGIR ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Μπορεί η πρόσφατη συλλογή διασκευών “INSPIRATIO PROFANUS” των να µην µας ενθουσίασε ιδιαίτερα ως κίνηση, όµως το Metal Hammer δεν µπορεί να πει όχι σε µία κουβέντα µε ένα από τα δύο ιδρυτικά µέλη των Νορβηγών, τον πάντα ευδιάθετο και οµιλητικό SILENOZ. Έτσι κι αλλιώς, κυκλοφορίες σαν αυτή είναι η καταλληλότερη αφορµή για «οπαδικές» συνεντεύξεις, αυτές δηλαδή που απολαµβάνουµε να διαβάζουµε λίγο περισσότερο από τις άλλες, τις πιο «συµβατικές».

    THERION ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: To βιβλικό θηρίο αναδύεται για τρίτη φορά µέσα από τη θάλασσα και η όψη του προκαλεί δέος. Το Metal Hammer αψηφά τους κινδύνους και καλεί τον CHRISTOFER JOHNSSON των THERION να µας λύσει όλους τους γρίφους που µας ταλανίζουν, µε αφορµή το τρίτο µέρος της “LEVIATHAN” τριλογίας... O θρόνος του συµφωνικού metal δεν θα αλλάξει κάτοχο τόσο εύκολα!

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: KISS 50 YEARS ANNIVERSARY, ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, SAXON, THERION, LUCIFER, DIMMU BORGIR, HITTEN

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Steel Mill, CELEBRATION DAY: Def Leppard “Pyromania”, WHAT TOMORROW KNOWS: Bottomless, TEN TON HAMMER: Stefan Necroabyssius (Varathron), PAST TENSE: Y&T “Black Tiger”, STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY

    TEN TON HAMMER: Stefan Necroabyssius (Varathron) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Οι VARATHRON πρόσφατα σφράγισαν µε το συναρπαστικό έπος του “The Crimson Temple” album, το 2023. Δίσκος που επιβεβαιώνει µε καταλυτικό τρόπο το status του σχήµατος στο παγκόσµιο black metal. Τώρα λοιπόν που µπροστά µας έχουµε δύο άχαστες live εµφανίσεις τους µαζί µε τους Deviser (και εξαιρετικά support acts) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο στην Αθήνα, είναι η σωστή στιγµή να µας διηγηθεί ο ηγέτης των Varathron, STEFAN NECROABYSSIOUS, τη σχέση του µε τους 10 πλέον αγαπηµένους δίσκους όλων των εποχών. Είναι ορκισµένη παλιά καραβάνα, γνωρίζει, νιώθει. Απολαύστε τα όσα µας είπε. Είναι διήγηση ζωής. Από µακρινή εποχή.

    PAST TENSE: Y&T “Black Tiger” ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Όλοι µας οφείλουµε να αναφέρουµε συχνότερα τους Y&T στις σχετικές συζητήσεις για τα ‘80s, το hard rock της εποχής και τις χαρισµατικότερες µπάντες που το κράτησαν ψηλά χωρίς τη hair metal πρόφαση. Ο ηγέτης τους και εναποµείναν ζωντανό µέλος από τα κλασικά τους χρόνια, DAVE MENIKETTI, ήταν εκεί, µαζί µε τους Rhoads, Van Halen και Lynch στη λίγκα της χρυσής γενιάς από guitar gods της California. Οι Y&T δηµιούργησαν µία σειρά εκπληκτικών δίσκων και θεωρούµε πως τη διαφορά για πολλούς λόγους την κάνει το “BLACK TIGER”, λόγους που έχουµε την τιµή να µας αναλύσει ο ίδιος ο µεγάλος πρωταγωνιστής.

    HORROR: TRIUMPH OF DEATH, LOWEST CREATURE, ΘΛΙΨΙΣ, CRUCIAMENTUM

    TRIUMPH OF DEATH ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Ταξιδεύουμε πάνω από 40 χρόνια πίσω στο πράσινο τοπίο έξω από τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Κάτι ο καθαρός αέρας, σίγουρα το παρθένο έδαφος, ίσως η βαριά γερμανική προφορά, εκεί επέλεξε ο Σατανάς να αφήσει την επόμενη σπορά του που θα καθορίσει καλλιτεχνικά και αισθητικά τον ακραίο ήχο. Το τέκνο του ονομάστηκε HELLHAMMER και κύριο όργανο έκφρασής του ήταν ο Satanic Slaughter ή αλλιώς THOMAS GABRIEL “WARRIOR” FISCHER. Μπορεί η πορεία της μπάντας να έληξε απότομα και άδοξα για να συνεχιστεί μέσω του οργανισμού των Celtic Frost, όμως ο αντίκτυπός της διογκωνόταν ανά τις δεκαετίες. Για όλα αυτά, τον Martin Eric Ain, το “Apocalyptic Raids” και την καταραμένη πορεία του σχήματος μάς μιλά ο Warrior ο οποίος έρχεται στην Αθήνα και στο Gagarin 205 το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου με τους TRIUMPH OF DEATH για να γιορτάσει μαζί μας τη νοσηρή αυτή κληρονομιά.

    ΑΦΙΣΕΣ: SLAYER / PARADISE LOST

    Είσοδος στο 2024 με όχημα τα 50 περιπετειώδη χρόνια των Kiss, με διπλό, διαφορετικό πρώτο εξώφυλλο στο έντυπο! Το τεύχος με εξώφυλλο τον Starchild μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Το τεύχος με εξώφυλλο τον Demon μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας! Εγκάρδιες ευχές σε όλους για την νέα χρονιά, να έχετε υγεία, δύναμη και χαμόγελα! Heavy Metal Is Forever!