Monday, 04 March 2024 12:24

ΤΗΙS.IS.HAMMER.471: Τεύχος Μαρτίου, Air-Raid Siren + Norwegian Black Metal Issue!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.471: Τεύχος Μαρτίου, Air-Raid Siren + Norwegian Black Metal Issue!

    Μάρτιος που ΔΕΝ χάνεις! Μάρτιος που θα κουβεντιαστεί! Ο BRUCE DICKINSON στην πολυσέλιδη, αποκλειστική, συνέντευξη στο έντυπο, μιλά για ΟΛΑ! Για τους Iron Maiden. Για όσα συνέβησαν στη συναυλία του ΟΑΚΑ. Για την σχέση του µε τους οπαδούς, για τον ψηφιακό κόσμο, για την τέχνη… Με αυτή την αιτία βρίσκεται στο εξώφυλλο του τεύχους, ενώ το έτερο εξώφυλλο καταλαμβάνουν οι ηγέτες του Νορβηγικού black metal EMPEROR τους οποίους με ανυπομονησία περιμένουμε αρχές Απρίλιου για ένα μεγάλο, ιστορικό live. Με τον IHSAHN στις μέσα σελίδες να μας δίνει αυτοκρατορική συνέντευξη, στην οποία εκτενώς συζητάμε ολόκληρη την διαδρομή τους αλλά και όσα συνέβησαν στην Νορβηγία την δεκαετία του 1990! Επίσης, στο δρόμο για να γιορτάσουµε τα 40 χρόνια του METAL HAMMER, σε κάθε τεύχος µέχρι τον Δεκέµβρη θα αναδηµοσιεύουµε κάτι από όσα έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες µας και έχουν ξεχωρίσει. Για αυτόν τον λόγο στο τεύχος Μαρτίου, θα βρείτε την ιστορική συνέντευξη του Bruce Dickinson, την εποχή που μόλις είχε φύγει από τους Iron Maiden, όταν ήρθε ως καλεσµένος µας στην Αθήνα για τον εορτασµό των 10 χρόνων του περιοδικού (Τεύχος Νο. 121, 2 / 1995)! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του METAL HAMMER, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας το παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βαδίζουμε δίπλα σας!!



    BRUCE DICKINSON ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Φτάνει η στιγµή που επαληθεύεις κι επανεκτιµάς µέσα σου για ποιο λόγο κάνεις ό,τι κάνεις. Μπορεί να σ’ το προκαλέσει µία ερώτηση, µία σύµπτωση, ένα πρόσωπο. Στην προκειµένη περίπτωση είναι η ακόλουθη χειµαρρώδης συνέντευξη του BRUCE DICKINSON, µε αφορµή το πολυαναµενόµενο προσωπικό του album, “THE MANDRAKE PROJECT”. Είναι στιγµές παρακάτω που ο ίδιος προβαίνει σε µία ανάλογη ενδοσκόπηση, ανοίγεται και εµφανίζεται πιο ανθρώπινος από ποτέ. Για τον νέο δίσκο. Για τους Iron Maiden. Το περιβόητο συµβάν στη συναυλία του ΟΑΚΑ. Τη σχέση του µε τους fans, τον ψηφιακό κόσµο και την τέχνη. Ας τον διαβάσουµε.



    40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ METAL HAMMER: Για να γιορτάσουµε τα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ METAL HAMMER, σε κάθε τεύχος µέχρι τον Δεκέµβρη θα αναδηµοσιεύουµε κάτι από όσα έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες µας και έχουν ξεχωρίσει. Εδώ η συνέντευξη του Bruce Dickinson στην Αθήνα, όταν ήρθε ως καλεσµένος µας για τον εορτασµό των 10 χρόνων του περιοδικού. (ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ. 121, 2 / 1995)



    EMPEROR ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΝΑΚΟΥΛΑ: Οι αυτοκρατορίες δεν χτίζονται µέσα σε µια µέρα. Ούτε οι πορείες τους είναι αναίµακτες. Το αποτύπωµα που αφήνουν όµως, είναι πάντα έντονο και αναµφισβήτητο. Το να προσπαθείς να αναλύσεις την ιστορία και τον αντίκτυπο των EMPEROR µέσα σε λίγες γραµµές είναι πρακτικά αδύνατο. Πόσο µάλλον να ερµηνεύσεις τις σκοτεινές πτυχές της διαδροµής τους, που στιγµάτισαν ένα ολόκληρο είδος… Όταν όµως απέναντί σου έχεις µια ευφυή προσωπικότητα, όπως αυτή του IHSAHN, τότε καταλαβαίνεις πολλά. Αλλά πρόσεχε τι διαβάζεις… Γιατί όταν κοιτάς την άβυσσο, η άβυσσος σε κοιτάει πίσω και σου λέει από τι είσαι φτιαγµένος! Τους περιµένουµε µε τεράστια ανυποµονησία για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, µετά από 27 ολόκληρα χρόνια, το Σάββατο 6 Απριλίου στο Floyd Live Music Venue. Μέχρι τότε, διάβασε και θα καταλάβεις…

    NORWEGIAN BLACK METAL ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Με αφορµή την επικείµενη συναυλία των Emperor και τη µεγάλη συνέντευξη του Ihsahn που έχουµε σε αυτό το τεύχος, αναλύουµε άλλες 12 σηµαντικές προσωπικότητες του νορβηγικού black metal και επιλέγουµε ένα ενδεικτικό album της δισκογραφίας τους.

    ECCLESIA ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: Οι Γάλλοι ECCLESIA κυκλοφορούν το δεύτερο album “ECCLESIA MILITANT” και προκαλούν έναν µικρό πανικό µε το concept τους, αλλά κυρίως µε το εξαιρετικό, σκοτεινό και επικό heavy metal τους, το οποίο έχει λιγότερες doom metal καταβολές από το ντεµπούτο. Οπλισµένος µε εξαγνιστική φωτιά, ένα ευλογηµένο ξίφος και την Ιερή Οργή, ο κιθαρίστας THE WITCHFINDER GENERAL µάς συστήνει την µπάντα και τη θεµατολογία τους που πραγµατεύονται τη σκοτεινή µεσαιωνική εποχή της Ιεράς Εξέτασης του 12ου αιώνα. Confess!

    DRAGONFORCE ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΣΑΡΛΑΚΗ: Τεράστιος κιθαρίστας, τεράστια µπάντα. Μόλις τα χέρια του αγγίξουν τις χορδές της κιθάρας, µεταµορφώνονται σε υπερηχητικά εργαλεία, δίνοντάς σου την εντύπωση ότι πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Ο µοναδικός HERMAN LI των DRAGONFORCE δεν περιορίζεται απλά στο να µας περιγράψει το εξαιρετικό “WARP SPEED WARRIORS”, αλλά µας ξεναγεί και σε άλλες πτυχές της ζωής του.

    REVOLUTION SAINTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΜΕΛΙΑΔΗ: Οι REVOLUTION SAINTS έχουν εξελιχθεί από project που είχε ως σκοπό να εκµεταλλευτεί στο έπακρο τη φωνή (διόρθωση: ΦΩΝΑΡΑ) του Deen Castronovo, σε µια µπάντα που έχει κυκλοφορήσει µια σειρά από albums που έκαναν κάµποσο κόσµο ο οποίος είναι φανατικός µε το AOR να παραµιλάει. Μέσα στα χρόνια, προέκυψαν και αλλαγές στη σύνθεσή τους, αλλά ο χαρακτήρας του σχήµατος παρέµεινε σταθερός. Ο τεράστιος JEFF PILSON, µία από τις δύο χρυσές µεταγραφές των RS (ο άλλος ήταν ο ικανότατος Joel Hoekstra) µάς µιλάει για το συγκρότηµα και το νέο του album “AGAINST THE WINDS”, για τους γίγαντες του AOR, αλλά και για κάποιους από τους Μεγάλους που συνεργάστηκε στην τεράστια καριέρα του. Ευγενέστατος, ειλικρινής και ιδιαίτερα ευχάριστος, µεµιάς καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει αυτήν την πορεία και παραµένει ιδιαίτερα αγαπητός σε συνεργάτες και οπαδούς.

    ΘΕΜΑΤΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: BRUCE DICKINSON, EMPEROR, NORWEGIAN BLACK METAL, HAMMER 40 YEARS: The one with Bruce Dickinson (ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ. 121, 2 / 1995), ECCLESIA, DRAGONFORCE, TRAVELER, WADE BLACK’S ASTRONOMICA, REVOLUTION SAINTS, KIVA, LORD DYING, MEDUSA’S WRATH

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: ΗΑΜΜΕRING THE WORLD, LOUD FROM PLANET METAL, PROTOMETAL: Jeronimo, CELEBRATION DAY: Anthrax “Among the Living”, WHAT TOMORROW KNOWS: Ponte Del Diavolo, PAST TENSE: Manowar “Hail to England”, ALL THE WORLD’S A STAGE: Felipe Andreoli (Angra), STAGE HAMMER, HELLENIC ASSAULT, SUB-TERRA, JUDGEMENT DAY

    PAST TENSE: Manowar “Hail to England” ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΡΑΓΑΚΗ: Για πολλούς, το 1984 είναι η καλύτερη ή µία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του heavy metal. Σε αυτήν την εντυπωσιακή και κοµβική χρονιά για την πορεία του σκληρού ήχου, οι MANOWAR κυκλοφόρησαν όχι ένα, αλλά δύο albums που στέκονται ξεκάθαρα ψηλά στη λίστα των καλύτερών της, κάποιος θα µπορούσε να πει και στην κορυφή αυτής. Με αφορµή την επέτειο των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του ανεπανάληπτου “HAIL TO ENGLAND”, o ιδρυτής, βασικός συνθέτης και ηγέτης της αµερικάνικης µπάντας JOEY DEMAIO, µας µιλάει για τα πρώτα χρόνια τους, τις αντιξοότητες, την πυγµή που έδειξαν και ξεπέρασαν όλα τα εµπόδια, τους οπαδούς και φυσικά, ό,τι οδήγησε στη δηµιουργία και την κορύφωση αυτού του συγκλονιστικού album, καθώς και κάποια από τα άµεσα σχέδιά τους.

    ALL THE WORLD’S A STAGE: Felipe Andreoli (Angra) ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία φορά που οι αγαπηµένοι µας ANGRA εµφανίστηκαν στην Αθήνα και το αξέχαστο Ρόδον. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου θα έχουµε την ευκαιρία να τους απολαύσουµε ξανά, αυτήν τη φορά στο Κύτταρο, παρέα µε τους Elegy και τους The Silent Rage, ώστε να γίνουµε µάρτυρες αυτής της «νέας» εποχής τους για την οποία, όπως µας είπε ο µπασίστας τους, FELIPE ANDREOLI, µόχθησαν. Μέχρι τότε, ας κάνουµε ένα «ζέσταµα» µε ορισµένες πολύ ενδιαφέρουσες live ιστορίες.

    HORROR: VLTIMAS, HAMFERÐ, NECROPHOBIC, MIDNIGHT

    VLTIMAS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από τότε που οι VLTIMAS έκαναν την εµφάνισή τους µε το ντεµπούτο album τους και τώρα, αυτή η εµβληµατική µορφή που ονοµάζεται DAVID VINCENT συνδέεται στο Zoom φορώντας τα γυαλιά του και το καουµπόικο καπέλο του, για να ξεκαθαρίσει στο Horror πως το συγκρότηµά του έχει έρθει για να µείνει και πως το “EPIC” έχει δηµιουργηθεί µε όλες τις δυνάµεις τους, σε µια κουβέντα που πηγαίνει από τους Morbid Angel στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 έως σήµερα.

    ΑΦΙΣΕΣ: JUDAS PRIEST / MAYHEM



    Τεύχος που δεν χάνεις!! Μάρτιος με Bruce Dickinson τώρα και Bruce Dickinson 30 χρόνια πριν στην Ελλάδα, με Emperor, με Νορβηγικό Black Metal, με Manowar για την επέτειο του “Hail to England”! Το τεύχος μπορείτε να το παραγγείλετε ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε δίπλα σας!