Saturday, 23 March 2024 11:14

CHANIA ROCK FESTIVAL: 26 Ιουλίου Blind Guardian, Exodus, Lunarsea, Scarflood

Written by 
    CHANIA ROCK FESTIVAL: 26 Ιουλίου Blind Guardian, Exodus, Lunarsea, Scarflood

    Τα Χανιά τον Ιούλιο θα είναι ένας εξαιρετικός metal προορισμός. Το διήμερο Chania Rock Festival το εγγυάται και εδώ υπάρχουν όλες τις πληροφορίες για την πρώτη μέρα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου, όπου στην σκηνή θα παρακολουθήσουμε τους Blind Guardian, Exodus, Lunarsea, Scarflood.


    Το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών του Festival, έχει όλες τις σχετικές πληροφορίες.

    CHANIA ROCK FESTIVAL
    (26-27 Ιουλίου 2024 – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά)

    26 Ιουλίου


    BLIND GUARDIAN
    Το πιο «καυτό» συναυλιακό όνομα του 2023 στο χώρο της heavy metal μουσικής, ήταν δίχως αμφιβολία, αυτό των BLIND GUARDIAN, οι οποίοι ήρθαν είδαν και γέμισαν όποιον συναυλιακό χώρο βρήκαν μπροστά τους! Οι Γερμανοί βάρδοι, δεν είναι άγνωστο όνομα για το φεστιβάλ μας, μιας κι έχουν εμφανιστεί πάλι τον Ιούλιο του 2017 σε μία αξέχαστη βραδιά κι ένα ιστορικό sold-out, ενώ ο τραγουδιστής τους, Hansi Kursch, λάτρης του όμορφου νησιού μας, δεν παρέλειψε να το επισκεφθεί δύο χρόνια αργότερα με τους DEMONS & WIZARDS.
    Η επερχόμενη εμφάνιση, λοιπόν, των BLIND GUARDIAN στο Chania Rock Festival, είναι ίσως το …χειρότερα κρυμμένο μυστικό, αφού το ίδιο το συγκρότημα έκανε την αποκάλυψη από σκηνής, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εμφάνισής τους στην Αθήνα. Είναι αλήθεια λοιπόν. Οι BLIND GUARDIAN, θα είναι οι headliners για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι του 2024, εκτός από το συγκρότημα που ίσως και να είχε το πιο ενθουσιώδες feedback απ’ όλα όσα έχουν παίξει ποτέ στο Chania Rock Festival, στην καλύτερη –ίσως- στιγμή της καριέρας τους, όπου η δημοφιλία τους έχει αγγίξει ιστορικό …υψηλό!!!
    Μέχρι τις 26 Ιουλίου, έχουμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο να κάνουμε τις φωνητικές μας ασκήσεις, ώστε να μπορούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με μία φωνή, τους στίχους του “The bard’s song”, όπως συμβαίνει διαχρονικά σε κάθε συναυλία τους και να ριγήσει η σπονδυλική μας στήλη…
    “Tomorrow will take us away far from home
    No one will ever know our names
    But the bards' songs will remain”

    EXODUS
    Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που δικαιούται να μπει «σφήνα» στο Big 4 του thrash metal, ανάμεσα στους METALLICA, SLAYER, MEGADETH και ANTHRAX, αυτοί σίγουρα είναι οι EXODUS από το Bay Area! Οι EXODUS, λοιπόν, είναι και το δεύτερο όνομα που έχουμε την τιμή να ανακοινώσουμε για το Chania Rock Festival, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα στο 2024, απ’ όπου θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, στις 26 Ιουλίου, παίζοντας κάτω από τους BLIND GUARDIAN, που είναι οι headliners!!!
    Όταν μιλάμε για ιστορικά άλμπουμ στον συγκεκριμένο ήχο, σίγουρα το “Bonded by blood”, κατέχει εξέχουσα θέση σ’ αυτή τη συζήτηση. Ένα άλμπουμ που είναι κι ένα από τα μεγαλύτερα “what if” της μεταλλικής ιστορίας, επειδή δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι αν δεν είχε μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του, θα μπορούσε να έχει τον ίδιο ή παρόμοιο αντίκτυπο με το ντεμπούτο των METALLICA, το “Kill ‘em all”, που είχε βγει λίγους μήνες πριν. Και μιλώντας για METALLICA, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι ο κιθαρίστας τους, Kirk Hammett, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των EXODUS! Η πορεία των Αμερικάνων, υπήρξε εξαιρετική, όσο και ταραχώδης, με αρκετές αλλαγές μελών αλλά και επιτυχίες όπως το “Toxic waltz”, ίσως τον απόλυτο thrash metal ύμνο και δίσκους όπως το “Fabulous disaster”. Η διάλυσή τους στα 90s ήταν προσωρινή, η επιστροφή τους όμως με το “Tempo of the damned” το 2004 ήταν τόσο εκκωφαντική, που υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την αναγέννηση ολόκληρου του μουσικού είδους που υπηρετούν αγνά και ανόθευτα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και όταν ο ηγέτης και κιθαρίστας τους, Gary Holt, πήγε ως full μέλος στους SLAYER το 2013 (έπαιζε μαζί τους και νωρίτερα), είχε ξεκαθαρίσει ότι το γεγονός αυτό δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στους EXODUS, κάτι που τήρησε απαρέγκλιτα. Ιστορικό συγκρότημα, με λαμπρό παρόν όμως και νέο δίσκο που θα μπουν στο στούντιο να τον ετοιμάσουν μέσα στην άνοιξη, οι Αμερικάνοι thrashers, είναι έτοιμοι να δώσουν ένα “Lesson in violence” στο φετινό Chania Rock Festival, 12 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εν Ελλάδι εμφάνισή τους.

    LUNARSEA
    Κλείνει, ουσιαστικά, το billing της πρώτης μέρας του Chania Rock Festival, καθώς ανακοινώθηκαν τα δύο επόμενα ονόματα που θα παίξουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου, κάτω από τους μεγάλους headliners, τους Γερμανούς βάρδους, BLIND GUARDIAN και φυσικά, τους κορυφαίους thrashers, EXODUS. Αρχικά, λοιπόν, έχουμε τους μελωδικούς death metallers από την Ιταλία, τους LUNARSEA, που επιστρέφουν στην Ελλάδα, για τέταρτη φορά στην καριέρα τους, ύστερα από τις πρόσφατες συναυλίες τους σε Ινδία και Ντουμπάι! Το πενταμελές σχήμα από τη Ρώμη, έχει κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ στην 20χρονη καριέρα του και είναι έτοιμο για ένα δυνατό show στο Chania Rock Festival 2024.

    SCARFLOOD
    Πριν τους Ιταλούς, θα εμφανιστούν οι πρώτοι εκπρόσωποι της Κρήτης στο φεστιβάλ, οι Ρεθυμνιώτες SCARFLOOD. Το γκρουπ, δημιουργήθηκε το 2001 και η μουσική τους είναι μία μίξη 90s heavy rock και 00s alternative metal με βασικές επιρροές τους ALICE IN CHAINS, τους METALLICA των 90s και τους TOOL. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει ένα single, το “Wrongdoer” (2022) και το ντεμπούτο full length άλμπουμ τους, αναμένεται μέσα στη χρονιά που διανύουμε.
    Η μόνη εκκρεμότητα την ημέρα εκείνη, θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Γιώργος Μανουσέλης».

    Και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!
    Early Bird εισιτήρια (περιορισμένος αριθμός, μέχρι το τέλος Μαρτίου) 37 €
    Online Tickets: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets
    Tην σελίδα στο Facebook του Festival την βρίσκεται ΕΔΩ
    Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ακολουθούν κι άλλες ανακοινώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.