Tuesday, 09 April 2024 14:29

LOREENA MCKENNITT: Νύχτες μυσταγωγίας με βάση το ανυπέρβλητο “The Mask and Mirror” τον Ιούνιο σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Written by 
    LOREENA MCKENNITT: Νύχτες μυσταγωγίας με βάση το ανυπέρβλητο “The Mask and Mirror” τον Ιούνιο σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

    Δύο βραδιές ανυπέρβλητης μυσταγωγίας θα μας προσφέρει η τραγουδοποιός των ονείρων Loreena McKennitt τον Ιούνιο, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τετάρτη 26 Ιουνίου και την Πέμπτη 27 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης! Ραχοκοκαλιά του υπερβατικού ταξιδιού που θα ζήσουμε και στις δύο πόλεις, θα είναι το ακατάβλητο από τις δυνάμεις του χρόνου “The Mask and Mirror” album, μιας και η ιέρεια του κελτικού πνεύματος Loreena, γιορτάζει τα 30 χρόνια της κυκλοφορίας του! Ανυπομονούμε για αυτό το μαγευτικό ταξίδι. Θα είμαστε παρόντες και στα δυο επετειακά βράδια!

    Το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών έχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Δύο βραδιές μυσταγωγίας από την Καναδή μούσα Loreena McKennitt στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τετάρτη 26 Ιουνίου και την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης!

    Η μούσα που έχει συναρπάσει το ελληνικό κοινό, η αισθαντική Καναδή τραγουδοποιός Loreena McKennitt, το ξωτικό με την αιθέρια φωνή και τις ονειρικές μελωδίες, γιορτάζει με μια ευρωπαϊκή περιοδεία την 30η επέτειο του πιο εμβληματικού άλμπουμ της, του «The Mask and Mirror».

    Η Αθήνα έχει την τιμή να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της ομώνυμης περιοδείας της. Η πρεμιέρα της θα γίνει στο Ηρώδειο στις 26 Ιουνίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στο Μεράνο της Ιταλίας στις 25 Ιουλίου, ταξιδεύοντας την McKennitt και τη μπάντα της σε περισσότερες από 20 πόλεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία. Αμέσως μετά την Αθήνα η LoreenaMcKennitt θα εμφανιστεί ζωντανά στην Θεσσαλονίκη (27 Ιουνίου).

    Το «The Mask and Mirror» κυκλοφόρησε το 1994. Ήταν το 5ο άλμπουμ της και θεωρείται το καλύτερο στην καριέρα της, σημείο καμπής στη μουσική της και με πωλήσεις περισσότερες από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Χαρακτηρίστηκε από το Billboard ως «αιώνιο και υπερβατικό» ενώ αποθεώθηκε για την «διαπολιτισμική του ταυτότητα» καθώς συνδυάζει κελτικές, ισπανικές και μαροκινές επιρροές. Μιλώντας για αυτό η McKennitt ισχυρίζεται πως η έμπνευσή της προήλθε από συγκεκριμένους δρόμους εσωτερικής φώτισης και πως εξετάζει θεμελιώδη ερωτήματα που αντηχούν στους αιώνες: ποια η προέλευση του Θεού, τι είναι θρησκεία και τι πνευματικότητα, τι πραγματικά μας αποκαλύφθηκε και τι παρέμεινε κρυφό, τι αποκαλύπτουν εν τέλει «η μάσκα και ο καθρέφτης».

    Στο Ηρώδειο και στην Θεσσαλονίκη, στις δύο «ελληνικές» συναυλίες της, δεν θα ακούσουμε μόνο το «The Mask and Mirror” που φυσικά θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος, αλλά το setlist θα περιλαμβάνει και αγαπημένα τραγούδια της McKennitt, μεταξύ των οποίων και το Tango to Evora, το «Ταγκό της Νεφέλης» που διασκεύασε στα ελληνικά η Χαρούλα Αλεξίου το 1996. Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκονται και οι μουσικοί, σταθεροί συνεργάτες της, η Caroline Lavelle στο τσέλο, ο Brian Hughes στην κιθάρα, ο Hugh Marsh στο βιολί, ο Dudley Phillips στο μπάσο και ο Robert Brian στα ντραμς.

    «Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα ιστορικό και μουσικό προσκύνημα για μένα και είμαι ενθουσιασμένη που το φέρνω πίσω στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, μια εποχή που μου επιτρέπει να εμφανιστώ σε τόσους πολλούς, ανοιχτούς χώρους», λέει η McKennitt. «Είναι αναμφίβολα μια επέτειος - ορόσημο στην καριέρα μου και ανυπομονώ να τη γιορτάσω με τόσα πολλά άτομα που δεν έχω δει εδώ και πολύ καιρό». Η ηχογράφηση του «The Mask and Mirror», μια παραγωγή της ίδιας της Loreena McKennitt, περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια, με την McKennitt να συνοδεύεται από 12 μουσικούς και ένα χορωδιακό σύνολο. Τριάντα χρόνια μετά από τότε που ακούσαμε την πρώτη νότα του, η Loreena έρχεται στην χώρα μας για να μας βαπτίσει ζωντανά στην μυσταγωγία του εμβληματικού “The Mask and Mirror”. Nα μας μυήσει στην πνευματικότητα και το αέναο ταξίδι από το σκοτάδι στο φως που το διέπει, παίζοντας το ολόκληρο, όπως γράφτηκε κι όπως της χάρισε την καλλιτεχνική αθανασία, νικώντας τις δυνάμεις φθοράς του χρόνου.

    Επιπλέον, όταν θέλει κανείς να μιλήσει για τα επιτεύγματα της Loreena McKennitt στην πλούσια καριέρα της, χρειάζεται πολύ χρόνο, αφού εκτός του ότι παίζει άρπα, πιάνο και ακορντεόν, είναι η ίδια συνθέτης και στιχουργός, παραγωγός, αλλά έχει επίσης τη δική της δισκογραφική εταιρία, την Quinlan Road, κάνοντας πραγματικότητα στον υψηλότερο βαθμό, τα όνειρα κάθε DIY καλλιτέχνη. Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχει λάβει πολλά μουσικά βραβεία, αλλά και τιμητικές διακρίσεις όπως η ένταξή της στο Τάγμα του Καναδά και η ανακήρυξή της ως Διδάκτορα Νομικής και Φιλολογίας. Πλούσια επίσης η φιλανθρωπική δράση της και οι παρεμβάσεις της για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, τη δημοκρατία των πολιτών, αλλά κι επίσης οι ανθρωπιστικές της θέσεις ενάντια στους τεχνολογικούς κολοσσούς και την αλόγιστη χρήση των social media.

    Για την συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και οι τιμές τους είναι οι παρακάτω:

    Άνω διάζωμα:
    Ζ' ζώνη:38€
    ΣΤ' ζώνη:40€
    Ε' ζώνη:42€
    Δ' ζώνη:50€

    Κάτω διάζωμα:
    Γ' ζώνη:55€
    Β' ζώνη:75€
    Α' ζώνη:85€
    Διακεκριμένη ζώνη:95€

    ΑΜΕΑ: 35€

    Τα εισιτήρια των ΑΜΕΑ κοστίζουν 35 και για την αγορά τους μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (τηλ. 2104825639) και στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

    Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων:

    Δίκτυο: more.com
    Τηλεφωνικά: 211 7700 000
    Δίκτυο μεταπωλητών
    Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης | αθηνόραμα.gr
    ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
    Λειτουργούν στην Πλατεία Συντάγματος
    This is Athens - info point Δήμου Αθηναίων
    Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 16:00
    Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
    Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 18:00 | Τηλ: +30 2118008181
    ONLINE Booking: www.aefestival.gr


    Το βράδυ της 27ης Ιουνίου, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα ξεχειλίσει από μεθυστικές μελωδίες, από μουσικές με άρωμα Μέσης Ανατολής, Μεσογείου, Κέλτικες. Μια μυσταγωγική νύχτα στις μουσικές του κόσμου από την απόλυτη ιέρεια του είδους. Τη Loreena McKennitt.

    Πληροφορίες Εισιτηρίων:
    Σημεία Προπώλησης
    Ηλεκτρονικά: more.com
    Τηλεφωνικά: 1187
    Σε όλα τα more Spots
    Δίκτυο Public
    Public online: http://tickets.public.gr/
    Kαταστήματα Public https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp