Wednesday, 15 June 2016 18:21

MICHAEL SCHENKER: Σκληρές δηλώσεις για τον αδελφό του και τους SCORPIONS

Written by 
    MICHAEL SCHENKER: Σκληρές δηλώσεις για τον αδελφό του και τους SCORPIONS

    Στην εκπομπή “Eddie Trunk Live” που μεταδίδεται από τον δορυφορικό σταθμό Sirius XM έδωσε συνέντευξη πρόσφατα ο τεράστιος Γερμανός κιθαρίστας Michael Schenker που εκτός από την εκτενή solo δισκογραφία του έχει παίξει σε 70s μνημεία της μουσικής που αγαπάμε με τους Scorpions και τους UFO. Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα των όσων δήλωσε για το συγκρότημα στο οποίο ανδρώθηκε μουσικά και του οποίου de facto ηγέτης είναι ο αδελφός του, Rudolf Schenker.

    Αναφορικά με τις επετειακές επανεκδόσεις κλασικών δίσκων της μπάντας για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους δήλωσε:

    «Δεν είναι 50 χρόνια. Τα 50 χρόνια θα συμπληρωθούν το 2020. Προσωπικά μετράω από το πρώτο album της μπάντας όχι απ’ τη στιγμή που κάποιος είχε μια ιδέα «α, θα φτιάξω ένα συγκρότημα που θα λέγεται Scorpions». Έπαιζαν χιτάκια της εποχής με τελείως διαφορετικούς μουσικούς. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση οι Scorpions που ηχογράφησαν αργότερα τον πρώτο δίσκο. Επομένως είναι βλακώδες να έχεις box set για να γιορτάσεις τα 50 χρόνια των Scorpions.

    «Είχαν πει στο κοινό ότι θα αποσυρθούν και τελικά επιστρέφουν και κυκλοφορούν νέο δίσκο (σ.σ. το “Return to Forever” του 2015). Αυτά είναι μαλακίες. Γέρασαν, καράφλιασαν, βαρέθηκαν και χάζεψαν. Δεν έχει καμία σχέση με τη μουσική πια όλο αυτό.»

    Εν συνεχεία μίλησε για τις σχέσεις του με τον αδελφό του:

    «Είμαι χαρούμενος για την επιτυχία που απολαμβάνει ο Rudolf. Πάντα τον υποστήριζα και πάντα έλεγα όταν με ρωτούσαν πως μου αρκεί ότι είναι ευτυχισμένος. Εκείνος πήρε αυτό που ήθελε, το ίδιο κι εγώ οπότε όλα καλά.

    «Ξέρετε, ο Rudolf ποτέ δεν ήξερε πώς να συνθέτει. Στο “Lonesome Crow” εγώ έγραψα τον κύριο όγκο της μουσικής, ουσιαστικά όλα τα κομμάτια. Τα πάντα ο Rudolf τα έμαθε από ‘μένα. Είμαι 7 χρόνια νεότερός του, ήταν 30 όταν ήμουν 23 και δεν είχαν κάνει ακόμη επιτυχία στην Αμερική. Το “Blackout” κυκλοφόρησε όταν ο Rudolf είχε φτάσει τα 33.

    «Όταν έφυγα από τους Scorpions και πήγα στους UFO, οι πρώτοι βασικά αντέγραψαν τα πάντα από εμάς. Αν ακούσετε τα albums θα το παρατηρήσετε με το καθένα απ’ αυτά. Ακόμα και τον ίδιο καλλιτέχνη για τα εξώφυλλα προσέλαβαν. Ο Rudolf αντέγραψε το image μου και το παρακάνει πλέον. Θέλει να παραμορφώσει την πραγματικότητα και να κάνει τον κόσμο να πιστέψει πως ήταν εξ αρχής ήταν μόνο εκείνος. Είναι ηλίθιο το παιχνίδι που παίζει. Αν μελετήσετε το όλο πράγμα θα καταλάβετε τι έχει πραγματικά συμβεί.

    «Γιατί να με ρωτήσει ο Rudolf αν μπορεί να παίζει με την ασπρόμαυρη κιθάρα μου; Και γιατί να μου ζητήσει άδεια χρήσης για το “Coast to Coast”; Και μετά παίζει το τραγούδι σε κάθε συναυλία για τα επόμενα 35 χρόνια. Προσπάθησε να βγάλεις άκρη. Ήμουν αρκετά γενναιόδωρος και του το προσέφερα επειδή είναι ο αδελφός μου. Όμως βλέπω πως κατασκεύασαν μια ψευδή ιστορία για τα όσα συνέβησαν την εποχή του “Lovedrive”.»

    Ερωτώμενος, μάλιστα για το αν επικοινώνησε με τον Rudolf Schenker ύστερα από την δημόσια έκφραση της δυσαρέσκειάς του για τον τρόπο που του φέρθηκε, απάντησε:

    «Είναι μάστορας στα κόλπα. Δεν θα μιλήσω με κανέναν γι’ αυτό. Ο Rudolf ξέρει ακριβώς τι έχει κάνει και μόνο αυτός μπορεί να το διορθώσει για τον εαυτό του. Η δική μου μεριά του δρόμου είναι καθαρή και δεν έχω να μιλήσω με κανέναν. Αν όμως είσαι τόσο εθισμένος στην επιτυχία και τα ‘χεις θαλασσώσει με τόσο περίπλοκους τρόπους ώστε να την αποκτήσεις, αν έχει χρειαστεί να κλέψεις ή να χειραγωγήσεις καταστάσεις τότε δε θέλω να ‘χω σχέση με όλα αυτά.

    «Είμαι καλλιτέχνης, παίζω μουσική και τα πάντα για ‘μένα έχουν να κάνουν μ’ αυτήν. Οι Scorpions δεν γράφουν τραγούδια έχουν χάσει πλέον την ικανότητα. Απέλυσαν τον Herman Rarebell και τον Francis Buchholz που είναι συνυπεύθυνοι για την μεγάλη εμπορική επιτυχία στα 80s και την πολιτική επιτυχία στα 90s με το “Wind of Change”. Ο Herman και ο Francis έχουν μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία και οι υπόλοιποι απλώς τους το αφαιρούν οποτεδήποτε μπορούν. Είναι απλώς τρεις άπληστοι άνθρωποι.

    «Εδώ και 23 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα άξιο σχολιασμού. Μόνο απομυζούν το παρελθόν τους και τα όσα κατάφεραν με τον Herman και τον Francis στη μπάντα. Ο κόσμος φοβάται να το πει αυτό μα η πραγματικότητα είναι πως οι Scorpions τους κοροϊδεύουν.

    «Είμαι απογοητευμένος με τον Rudolf. Δεν πρόκειται να δηλητηριαστώ βέβαια όμως ο Rudolf πρέπει να βρει τι θα κάνει με τη ζωή του. Το βάρος πέφτει στους δικούς του ώμους γιατί ξέρει επακριβώς τι έκανε. Μένω μακριά του όσο μπορώ γιατί δεν ξέρω τι άλλο κρύβει στο μανίκι του προσπαθώντας να δικαιολογηθεί. Ξαναλέω, είναι μάστορας στα κόλπα. Ας απολαμβάνει τη ζωή του όμως εγώ θα μείνω μακριά του. Είμαι ο μικρότερος αδελφός του και στην ουσία αυτό είναι bullying. Με κάνει ό, τι θέλει.»

    Ας θυμηθούμε κάτι απ’ την εποποιία του Michael Schenker με τους Scorpions.