Wednesday, 13 July 2016 06:41

DARK TRANQUILITY: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

Written by 
    DARK TRANQUILITY: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

    Με δελτίο τύπου που δημοσίευσε το σουηδικό μελωδικό death σχήμα των Dark Tranquility, έγιναν γνωστές όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το νέο τους album.

    Ο δίσκος τιτλοφορείται “Atoma” και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου μέσω της Century Media. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο studio Rogue Music στο Gothenburg της Σουηδίας, το οποίο ανήκει στον πληκτρά της μπάντας, Martin Brändström. Τη μίξη θα αναλάβει ο David Castillo γνωστός από τη δουλειά του με ονόματα όπως οι Candlemass, οι Opeth και οι Katatonia ενώ το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει ξανά ο κιθαρίστας της μπάντας, Niklas Sundin.

    Η μπάντα σε δήλωσή της αναφέρει: «Καλά καταλάβατε! Βρισκόμαστε πέρα από τα μισά της ηχογράφησης του νέου μας δίσκου και παίρνει μορφή ώστε να γίνει πολυποίκιλο, να αποτελέσει πρόκληση και να αφομοιώσει πολλά και διαφορετικά στοιχεία του ήχου των Dark Tranquility. Είναι δύσκολο να γίνουμε πιο ακριβείς την ώρα που είμαστε ήδη χαμένοι μέσα στη δημιουργική αυτή διαδικασία όμως είμαστε αφάνταστα ενθουσιασμένοι για το υλικό που έχουμε στα χέρια μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε σύντομα το αποτέλεσμα μαζί σας.»

    Για την προώθηση του δίσκου οι Dark Tranquility θα περιοδεύσουν στην Αμερική τον Νοέμβριο έχοντας μαζί τους, τους Swallow the Sun, τους Enforcer και τους Starkill. Η ευρωπαϊκή περιοδεία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

    Ο τραγουδιστής της μπάντας Mikael Stanne, υποστηρίζει πως η πλειονότητα του υλικού συντέθηκε από τον drummer Anders Jivarp ο οποίος ταυτόχρονα ενορχήστρωσε και δόμησε το υλικό μαζί με τον Martin Brändström. Παράλληλα ο δεύτερος και ο Niklas Sundin έγραψαν δικά τους τραγούδια και ως εκ τούτου, το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τον frontman του συγκροτήματος αναμένεται να εμφανίζει μεγάλη ποικιλομορφία.

    Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο Metal Hammer Ιουλίου, και τη στήλη "Sign of the Hammer Be My Guide" θα βρείτε μια συγκεντρωτική εικόνα της δισκογραφίας των Dark Tranquility με αναφορά τόσο στις επιτυχημένες καλλιτεχνικά δουλειές τους όσο και σε αυτές που δεν αποδείχτηκαν αντάξιες των προσδοκιών. Ας θυμηθούμε κάτι από την προηγούμενη δουλειά της μπάντας, το προ τριετίας “Construct”.