Saturday, 24 September 2016 08:35

Τίτλοι τέλους για τους GRAVEYARD

Written by 
    Τίτλοι τέλους για τους GRAVEYARD

    Στο τέλος της πορείας τους έφτασαν ύστερα από δεκάχρονη παρουσία στη σκηνή οι Σουηδοί heavy rockers Graveyard, όπως γνωστοποίησαν με μια λιτή ανακοίνωση στη σελίδα τους στο Facebook. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς δήλωσαν.

    «Μαύρα σύννεφα πάνω από το νεκροταφείο σήμερα.

    «Εξαιτίας του κλασικού λόγου «διαφορές στις τάξεις της μπάντας», οι Graveyard από σήμερα «κλείνουν» κι επισήμως. Αυτή είναι δυστυχώς η τελική μας απόφαση που έπρεπε να πάρουμε ύστερα από μια περίοδο που παλεύαμε με προσωπικά θέματα. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από το χέρι μας και πλέον η ενέργειά μας είναι πολύ χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων περιοδειών και γι’ αυτό ζητάμε συγγνώμη.

    «Οι Graveyard ασχολούνταν πάντα περισσότερο με τη μουσική παρά με τα λόγια και αυτή τη στάση θα κρατήσουμε και τώρα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως δεν ξέρουμε αν και πότε οι Graveyard θα «ξανανοίξουν» και θα επιστρέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.

    «Stay tuned, stay awesome & no endless night in sight (αμετάφραστο).

    «Joakim, Axel, Truls, Jonatan

    Εδώ η πρωτότυπη ανακοίνωση στα αγγλικά.

    Οι Graveyard σχηματίστηκαν το 2006 από τους Joakim Nilsson (κιθάρα, φωνή), Rikard Edlund (μπάσο), Axel Sjöberg (τύμπανα), και Truls Mörck (κιθάρα), με τους δύο πρώτους να έχουν υπάρξει μέλη των Norrsken όπου έπαιζε και ο Magnus Pelander των Witchcraft, και στη συνέχεια να συναντούν τον Sjöberg στους Albatross. Ύστερα από ένα χρόνο ο Truls Mörck αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Jonatan Larocca-Ramm. Η μοναδική άλλη αλλαγή στη σύνθεσή τους πραγματοποιήθηκε το 2014 με την αποχώρηση του Rikard Edlund και την επιστροφή του Truls Mörck, αυτή τη φορά ως μπασίστας.

    Ο πρώτος, ομώνυμος, δίσκος τους κυκλοφόρησε το 2008 μέσω της TeePee Records. Ακολούθησαν τρεις ακόμη δουλειές, όλες μέσω της Nuclear Blast: το “Hisingen Blues” (2011), το “Lights Out” (2012) και το κύκνειο άσμα “Innocence & Decadence” που ήρθε στα χέρια μας πριν από σχεδόν ακριβώς έναν χρόνο (25 Σεπτεμβρίου του 2015). Το “Hisingen Blues” κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή των σουηδικών charts, ενώ και τα δύο επόμενα κατάφεραν να πλασαριστούν στην τριάδα (#3 και #2 αντίστοιχα).

    Στη χώρα μας οι Graveyard έχουν δώσει συνολικά τρεις εμφανίσεις. Οι πρώτες δύο ήταν για την περιοδεία του "Lights Out" σε Αθήνα στο Gagarin και Θεσσαλονίκη στο Block33 στις 29 και 30 Νοεμβρίου του 2013 αντίστοιχα. Η τελευταία ήταν πριν από λίγους μήνες, στις 25 Ιουνίου, και πάλι στο Gagarin στην Αθήνα.

    Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές από τη δισκογραφία τους, και από πλευράς μας ας ευχηθούμε τα καλύτερα στα μέλη του συγκροτήματος για τη συνέχεια.