Wednesday, 22 February 2017 10:54

AVATARIUM: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

Written by 
    AVATARIUM: Πληροφορίες για τον νέο δίσκο

    Πριν από λίγο καιρό οι Avatarium, το project του γίγαντα Leif Edling, μας είχαν πληροφορήσει πως ηχογραφούν το τρίτο τους album.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο δίσκος έχει τίτλο “Hurricanes and Halos” και θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου μέσω της Nuclear Blast, δύο χρόνια μετά από το πραγματικά εξαιρετικό “The Girl With the Raven Mask”.

    Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο Leif Edling επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος της σύνθεσης γράφοντας έξι απ’ τα οχτώ συνολικά τραγούδια του δίσκου. Καθοριστική, όμως, ήταν και η συμβολή της συγκλονιστικής τραγουδίστριας Jennie-Ann Smith καθώς και του κιθαρίστα Marcus Jidell ο οποίος ήταν και παραγωγός του album. Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα φημισμένα Ghost Ward Studios υπό τον David Castillo (Opeth, Katatonia, Bloodbath) που ανέλαβε και τη μίξη ενώ υπεύθυνος για το mastering ήταν ο πασίγνωστος Jens Bogren.

    Όπως δήλωσε η Jennie-Ann Smith: «Η ηχογράφηση του “Hurricanes and Halos” ήταν ένα συναισθηματικό roller coaster για ‘μένα και πιστεύω πως προσέφερε αρκετή και αγνή ενέργεια στο album. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό που καταφέραμε.»

    Ο Marcus Jidell προσέθεσε: «Φαίνεται πως οι προηγούμενες δουλειές μας, μας οδήγησαν σε αυτόν το δίσκο. Η ροή μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα ήταν απόλυτα φυσική τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά.»

    Ας θυμηθούμε κάτι από την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά των Avatarium μέχρι να έχουμε τα πρώτα δείγματα από το “Hurricanes and Halos”.