Tuesday, 14 March 2017 21:59

EPICA και FLOGGING MOLLY: Στο ROCKWAVE FESTIVAL στις 2 Ιουλίου

Written by 
  EPICA και FLOGGING MOLLY: Στο ROCKWAVE FESTIVAL στις 2 Ιουλίου

  Δύο μπάντες που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, η κάθε μια στο ιδίωμα που υπηρετεί, επισκέπτονται τη χώρα μας και το Rockwave Festival φέτος το καλοκαίρι.

  Ο λόγος για τους symphonic metallers Epica με μπροστάρισσα τη φωνή της αιθέριας Simone Simons και το καλιφορνέζικο Celtic punk σεπτέτο των Flogging Molly που θα εμφανιστούν στη Μαλακάσα και το Terra Vibe την Κυριακή 2 Ιουλίου παρέα με τους Paradise Lost, τους εκπληκτικούς Γάλλους Gojira, τους Anathema και τους headliners Evanescence.

  Για προθέρμανση, ας ακούσουμε κάτι από το πολύ καλό περσινό “The Holographic Principle” των Epica και το “Speed of Darkness” του 2011 των Flogging Molly.

  Το Rockwave θα πραγματοποιηθεί φέτος τις 2 πρώτες μέρες του Ιουλίου. Εδώ και εδώ θα βρείτε τα αντίστοιχα Facebook events.

  Τιμές εισιτηρίων:

  Μονοήμερα: 33€ στην πρώτη φάση της προπώλησης, 39€ στη δεύτερη φάση της προπώλησης και 42€ στην τελική φάση της προπώλησης, 45€ στο ταμείο.

  Διημέρου: 55€ στην πρώτη φάση της προπώλησης, 65€ στη δεύτερη φάση της προπώλησης και 70€ στην τελική φάση της προπώλησης, 75€ στο ταμείο.

  Τα εισιτήρια της διακεκριμένης ζώνης μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) καθώς και τα V.I.P. εισιτήρια κοστίζουν 50€ ανά ημέρα και 85€ για το διήμερο. Με την αγορά τριών εισιτηρίων Golden Standing ή V.I.P. οι διοργανωτές παρέχουν και ένα V.I.P. Parking Pass.

  Η προπώληση έχει ξεκινήσει από τις 27 Δεκεμβρίου στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ. 210 3608366) στην Αθήνα και το Musicland (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880) στη Θεσσαλονίκη.

  Διαδικτυακά ή για αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ:

  EPICA

  Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Epica επιστρέφουν στη χώρα μας στα πλαίσια του φετινού Rockwave Festival και υπόσχονται για μια ακόμη φορά μια μοναδική εμφάνιση γεμάτη συμφωνική metal και ξεχωριστές μελωδίες.

  Η Ολλανδικής καταγωγής μπάντα σχηματίστηκε το 2002. Μόλις έναν χρόνο μετά και έχοντας πλέον για βασικό όπλο τους τα δυναμικά φωνητικά της Simone Simons, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο “The Phantom Agony”.

  Ακολούθησε το “Consign to Oblivion”, το οποίο αποτέλεσε και το album για το ξεκίνημα της ανοδικής τους πορείας και πέντε ακόμη δισκογραφικές δουλειές, με την τελευταία τους να αποτελεί το “The Holographic Principle” το Σεπτέμβρη του 2016, κομμάτια του οποίου θα ακούσουμε και για πρώτη φορά στη χώρα μας στο live, την Κυριακή 2 Ιουλίου.

  FLOGGING MOLLY
  Η δημιουργικότητα, η ιδιαίτερη πρωτοτυπία στον ήχο και οι επιρροές από την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τους Flogging Molly να ξεχωρίζουν.

  Σχηματίστηκαν στο Los Angeles το 1997 και έκτοτε χρησιμοποιούν τη μουσική τους με σκοπό να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την οικονομική κατάσταση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην πατρίδα τους την Ιρλανδία και την εργατική τάξη. Το πρώτο άλμπουμ τους, Swagger, κυκλοφόρησε το 2000 ξεπερνώντας τις προσδοκίες όλων.

  Ακολούθησε το Drunken Lullabies το 2002 το οποίο και έγινε χρυσό, το Within a Mile from Home το 2004 και το Float το 2008, το μέχρι τότε πιο επιτυχημένο άλμπουμ της καριέρας τους. Το 2011 κυκλοφορούν το άλμπουμ Speed of Darkness και πιο ώριμοι και ανεξάρτητοι από ποτέ, αποφασίζουν να ιδρύσουν τη δική τους δισκογραφική εταιρία.

  Το Speed Of Darkness είναι ο δίσκος που χρειάζεται να ακούσεις όταν έχεις χάσει μια αγάπη, όταν θες να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες γύρω σου, όταν θες να ονειρευτείς. Το άλμπουμ, όπως και οι ίδιοι οι Flogging Molly, είναι η απόδειξη για την ανθεκτικότητα της νεολαίας, για τη σοφία που επιφέρει η ωρίμανση στον κάθε άνθρωπο με την πάροδο του χρόνου και κυρίως για το φως που παρά το σκοτάδι, πάντα θα υπάρχει.

  Οι Flogging Molly δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στις απαιτήσεις της μουσικής βιομηχανίας. Αντιθέτως, πάντα ενδιαφέρονταν περισσότερο για τους θαυμαστές τους παρά την εμπορική επιτυχία και περισσότερο για τη μουσική τους παρά για την αναγνωρισιμότητα στην οποία εύκολα διακρίνει αυτή την αφοσίωση, την έμπνευση και το πάθος που τους χαρακτηρίζει.