Wednesday, 13 September 2017 03:08

ANNIHILATOR: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο – Δείτε ένα νέο video clip

Written by 
    ANNIHILATOR: Νέος δίσκος τον Νοέμβριο – Δείτε ένα νέο video clip

    Δύο χρόνια μετά από το “Suicide Society” του 2015, οι Καναδοί Annihilator έχουν έτοιμη τη δισκογραφική τους επιστροφή.

    Ο νέος, 16ος δίσκος της τετράδας του Jeff Waters έχει τίτλο “For the Demented” και θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου μέσω της Neverland Music/Silver Lining Music. Τα διαθέσιμα formats θα είναι CD, gatefold βινύλιο 180 γραμμαρίων καθώς και ψηφιακή έκδοση. Την παραγωγή και την ηχοληψία έχουν αναλάβει ο ίδιος ο Waters μαζί με τον μπασίστα, Rich Hinks.

    Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video clip για το εναρκτήριο “Twisted Lobotomy”.

    Track listing:

    01. Twisted Lobotomy
    02. One to Kill
    03. For The Demented
    04. Pieces of You
    05. The Demon You Know
    06. Phantom Asylum
    07. Altering the Alter
    08. The Way
    09. Dark
    10. Not All There

    Αναφορικά με την ηχητική κατεύθυνση που έχει το “For the Demented”, ο Jeff Waters ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήρθε ο καιρός να αναλύσω αυτό που μου λένε οι fans εδώ και πολλά χρόνια. Έκατσα και σκέφτηκα το γιατί το μελωδικό thrash των πρώιμων Annihilator βρήκε απήχηση σε πολλούς. Στη συνέχεια προσπάθησα να ψάξω να βρω αυτή την αυθεντική συνθετική φλέβα μου που υπήρχε στα 4 πρώτα albums.

    «Φυσικά, ήξερα ότι διαχρονικά όποιος προσπαθεί να ξαναζήσει το παρελθόν είτε αποτυγχάνει πλήρως ή έστω δεν πλησιάζει αρκετά. Έτσι, έφερα νέο αίμα δίπλα μου, τον μπασίστα μας τον Rich Hinks. Έκανα για χρόνια τα περισσότερα πράγματα μόνος μου: συνέθετα, έπαιζα, αναλάμβανα την ηχοληψία, τη μίξη και το mastering… Αυτό κάποια στιγμή γίνεται ρουτίνα και επισκιάζει την δημιουργικότητα.

    «Ο Rich έγραψε τη μουσική μαζί μου και ήταν συμπαραγωγός στα πρώιμα στάδια των ηχογραφήσεων. Το κλασικό thrash υπόβαθρό του συναντά μια πιο μοντέρνα math προσέγγιση. Έτσι όταν τον ρωτούσα για κάποια ιδέα που είχα, συνήθως απαντούσε πως δεν είναι το στιλ των Annihilator που του αρέσει. Έτσι, συνεχίζαμε μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

    «Έτσι, το “For the Demented” κατέληξε να έχει το συναίσθημα των demos των Annihilator απ’ το 1985 ως το 1987, μαζί με τους πρώτους 4 δίσκους. Στιχουργικά το θέμα του δίσκου είναι ο ανθρώπινος νους σε όλο του το μεγαλείο: η πολυπλοκότητα, η ποικιλία, η αδυναμία και η παράνοια. Μπορείς να πεις ότι η τρέλα της μουσικής συνδυάζεται ιδανικά με τους στίχους!»