Sunday, 12 November 2017 21:49

GUS G.: Ντοκιμαντέρ που αφορά την διαδρομή και τα έργα του στην ΕΡΤ2 (video)

Written by 
    GUS G.: Ντοκιμαντέρ που αφορά την διαδρομή και τα έργα του στην ΕΡΤ2 (video)

    Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά θα παρακολουθήσουμε στην ελληνική τηλεόραση από την ΕΡΤ 2, ένα ντοκιμαντέρ του Θανάση Τσαουσόπουλου, το οποίο καταγράφει την διαδρομή και τα σπουδαία έργα του κιθαρίστα / συνθέτη / guitar hero των ημερών μας, Gus G., ενός από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο παγκόσμιο metal γίγνεσθαι. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο ξεχωριστά επεισόδια στις 8 και στις 15 Δεκεμβρίου και κάθε επεισόδιο θα διαρκεί 55 λεπτά.

    Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

    ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

    Είναι μια εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ. Παρακολουθούμε σε δυο μέρη διάρκειας 55’ το κάθε ένα την πορεία του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικού GUS G. σε ένα ταξίδι εφτά χωρών και τριών ηπείρων. Τον ακολουθούμε στην περιοδεία του με την μπάντα του τους Firewind αλλά και το solo project του σε φεστιβάλ και σε θρυλικούς χώρους όπως το περίφημο ‘Whisky A Go Go ‘ στο Los Angeles. Με ξεναγούς τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του, ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο του σκληρού ροκ όπου πολλά θέματα ταμπού, κοινωνιολογικά και άλλα, ξεδιαλύνονται. Βλέπουμε ένα τρόπο ζωής ασύμβατο για έναν μέσο άνθρωπο και το πως ο ήρωας μας κρατά τις ισορροπίες του. Ασύμβατη είναι και η αφήγησή μας, ξεκινώντας από το παρών πηγαίνουμε γραμμικά προς το παρελθόν παρακολουθώντας με ανάποδη αφήγηση μια πραγματικά διεθνή καριέρα που μετρά 20 χρόνια και καταλήγουμε στα παιδικά του χρόνια.

    Μια πορεία που δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και χτίστηκε σιγά σιγά με διώξεις, ιδρώτα, πείνες, μετανάστευση μέχρι την τελική δικαίωση και τη συνεργασία με τον Ozzy Osbourne . Μας μιλούν οι γονείς του. Η σύζυγος του. Οι δημοσιογράφοι Χάκος Περβανίδης, Κώστας Χρονόπουλος, Άκης Καπράνος. Τα στελέχη δισκογραφικών Λεωνίδας Βρανάς, Ηλίας Αραβίδης και Leif Jensen. Οι μουσικοί Μπάμπης Κατσιώνης, Πέτρος Χριστοδουλίδης (Firewind), Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary), Michael Amott (Arch Enemy). Το συγκρότημα Vicious Rumors και βέβαια οπαδοί από όλο τον κόσμο.

    Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο traler.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ-2 “Close Up”

    GUS G. ‘’Life Through Fire’’

    Ο Έλληνας κιθαρίστας του Ozzy Osbourne

    Ο Κώστας Καραμητρούδης, για τους φίλους της ροκ μουσικής Gus G, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αμερικής, Ελλάδας, Ευρώπης, Ασίας και είναι ο πιο αναγνωρισμένος Έλληνας μουσικός heavy metal στον κόσμο.

    Ήταν 9 ετών όταν κατάλαβε πως η κιθάρα ήταν το πεπρωμένο του. Είχε ροκ ακούσματα από τον πατέρα του και δεν άργησε να αποκτήσει την πρώτη του κιθάρα και να ξεκινήσει μαθήματα στο Ωδείο.

    Μόλις 17 ετών έφυγε από την Ελλάδα για να φοιτήσει στο διάσημο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ στη Βοστώνη. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, πάρα το γεγονός ότι είχε και υποτροφία, επειδή συνειδητοποίησε ότι δεν τον ενδιέφεραν οι ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά το να ζήσει την εμπειρία.

    Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς του heavy metal που έχει φτάσει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο την κιθαριστική τεχνική. Κάνει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, εταιρείες μουσικών οργάνων σχεδιάζουν κιθάρες με το όνομα του. Έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και κάνει διεθνή καριέρα αντίστοιχη με αυτή των Ντέμη Ρούσου, Νανάς Μούσχουρη, Aphrodite's Child.

    Έχει παίξει σε πολλές μουσικές μπάντες όπως Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και DreamEvil. με δισκογραφία που μετρά πάνω από 20 albums, όλα σε ξένες δισκογραφικές εταιρείες.

    Έχει πραγματοποιήσει guest εμφανίσεις και δισκογραφία με διάφορους καλλιτέχνες, όπως Doro , Kamelot , Slash (Guns N’ Roses) κ.α

    Το 2009 τον επέλεξε ο θρύλος του Heavy Metal, Ozzy Osbourne, ανάμεσα σε πολλούς μουσικούς για βασικό του κιθαρίστα όπου έκαναν το άλμπουμ “Scream”, περιόδευσε μαζί του και είχαν μία συνεργασία που κράτησε 8 χρόνια.

    Αυτή την περίοδο έχει δύο προτεραιότητες, το solo project Gus-G Band και το συγκρότημά του, τους Firewind, που διανύουν 20 χρόνια ζωής.

    ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

    ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Southeastern College αλλά τον τράβηξε ο κινηματογράφος και συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Ξεκίνησε ως παραγωγός-μουσικός επιμελητής σε ραδιοφωνικές εκπομπές το 1988-1989. Ασχολήθηκε με την οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων 1991-1992, και στην σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων 1997-1998. Δούλεψε σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής . Συνεργάστηκε με γνωστούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες όπως: Στ. Ράλλης, Olivier Mille, Diego Dohnofer, Αντ. Τέμπος, Αλ. Ρήγας, Π. Κοκκινόπουλος, Κ. Αριστόπουλος, Ν. Κούνδουρος, Βασ. Γεωργιάδης. Καθώς και σε διεθνή projects όπως UNICEF, SPECIAL OLYMPICS 2011 , EUROVISION, κ.α.

    Έχει σκηνοθετήσει σειρές που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην ιδιωτική τηλεόραση όπως : «Μαξιμαλιστές», «Απαγορευμένη Αγάπη», «Μαρία η Άσχημη», «Κόκκινο Δωμάτιο», «Λόλα» , «Κλεμμένα Όνειρα». Για την κρατική τηλεόραση πολλές εκπομπές ψυχαγωγικού και δημοσιογραφικού χαρακτήρα , μεταγλωττίσεις , καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ όπως: «Αλ. Φασιανός», «Παν. Τέτσης», «Dali», «Miro», «Αντ. Σουρούνης», «Κ.Μουρσελάς», «Μουσείο Μπενάκη - Αγγ. Δεληβοριάς», «Ίδρυμα Β.Ε. Γουλανδρή», «Δελφικές Εορτές», «4Greece», «Στ. Κραουνάκης» κ.α.