Thursday, 12 January 2023 00:57

JEFF BECK: Πέθανε ο κιθαρίστας - σύμβολο, σε ηλικία 78 ετών

Written by 
    JEFF BECK: Πέθανε ο κιθαρίστας - σύμβολο, σε ηλικία 78 ετών

    Ο Jeff Beck, ο κιθαρίστας-σύμβολο που έπαιξε με τους Yardbirds και ηγήθηκε του Jeff Beck Group, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

    Ο Beck πέθανε την Τρίτη μετά από «ξαφνική βακτηριακή μηνιγγίτιδα», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του. «Η οικογένειά του ζητά να διατηρηθεί η ιδιωτικότητά της όσο επεξεργάζεται αυτή την τεράστια απώλεια», συμπλήρωσε ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση.

    Πολλοί μουσικοί άρχισαν να αποτίουν φόρο τιμής λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση. Ο Gene Simmons έκανε λόγο για «Σπαρακτική είδηση... Κανείς δεν έπαιζε κιθάρα σαν τον Jeff. Παρακαλώ, πάρτε στα χέρια σας τα δύο πρώτα άλμπουμ του Jeff Beck Group και δείτε το μεγαλείο. RIP».

    Ο Ozzy Osbourne έγραψε: «Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο λυπημένος είμαι που έμαθα για τον θάνατο του Jeff Beck. Τι τρομερή απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους του και τους θαυμαστές του. Ήταν μεγάλη τιμή που γνώρισα τον Jeff και απίστευτη τιμή που έπαιξε στο πιο πρόσφατο άλμπουμ μου».

    Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, έγραψε ότι είναι «εντελώς σοκαρισμένος»: «Ο Jeff ήταν τόσο καλός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός εμβληματικός, ιδιοφυής κιθαρίστας -δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Jeff Beck».

    Ο θρυλικός Jeff Beck είχε γίνει μέλος στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές: ως μέλος των Yardbirds (1992) και ως solo καλλιτέχνης (2009).