Tuesday, 12 December 2017 16:46

SPITFIRE: Την Παρασκευή ζωντανά στο Κύτταρο!

Written by 
  SPITFIRE: Την Παρασκευή ζωντανά στο Κύτταρο!

  Οι Spitfire επιστρέφουν συναυλιακά την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου, έχοντας στο πλευρό τους τούς Disharmony και Illusory. Περισσότερες πληροφορίες στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

  Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, αναγνωρίζοντας και προσπαθώντας να αναδείξει την ελληνική heavy metal σκηνή, προχωρά στη διοργάνωση ενός live event στον ιστορικό χώρο του Κυττάρου!
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου με τιμή εισοδου 7,00€.

  Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι τα ακόλουθα (με σειρά εμφάνισης):

  Illusory
  Πρόκειται για μια Αθηναϊκή Heavy metal μπάντα που μετρά ήδη πάνω από 15 χρόνια ζωής. Δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με το όνομα Ivory Tower (για τους πιο κοντινούς τα μέλη της μπάντας τους αποκαλούσαν “Ivories”) με το οποίο κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους demo. Το 2013 κι ενώ ήταν έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους full length CD διαπίστωσαν πως ένα άλλο συγκρότημα από τη Γερμανία είχε ήδη κυκλοφορήσει με το ίδιο όνομα, πράγμα που τους ανάγκασε να αλλάξουν το δικό τους για να αποφύγουν τους συσχετισμούς. Κατέληξαν στο όνομα ILLUSORY κι από τότε οι “Ivories” έγιναν γνωστοί με το νέο τους όνομα. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Μάιο 2013 από την The Leaders Records με τίτλο The Ivory Tower, ενώ το δεύτερο με τίτλο Polysyllabic κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016 από τη Γερμανική 7hard Records.

  Disharmony 
  Eίναι μια heavy metal μπάντα από την Αθήνα, η οποία αγαπά να συνδυάζει διάφορες μουσικές επιρροές, χωρίς να ακολουθεί πιστά τις «επιταγές» του είδους.
  Παλιότερα η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ με τίτλο "SHADES OF INSANITY" (2014, Noisehead Records), το οποίο έχει κερδίσει έναν μεγάλο αριθμό "καλών" και "θαυμάσιων" κριτικών σε όλο τον κόσμο, ενώ «άνοιξε» συναυλίες για μεγάλα ξένα συγκροτήματα όπως οι θρυλικοί SANCTUARY και οι ARCH ENEMY στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ/ συναυλίες. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο της CD του με τίτλο "THE ABYSS NOIR" (Απρίλιος 2017, GrimmDistribution) και προετοιμάζεται να το προωθήσει με ζωντανή παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ παράλληλα, εργάζεται ήδη για το διάδοχο του "ABYSS NOIR".

  Spitfire
  Είναι από τα παλαιότερα και πιο γνωστά συγκροτήματα της heavy metal στην Ελλάδα, με αναρίθμητους φίλους και οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1984 με τη δημιουργία του στην Αθήνα κι έκτοτε ένας θρύλος χτίστηκε γύρω από το όνομα τους. To 1987 κι ενώ ο τραγουδιστής της μπάντας Ντίνος Κωστάκης βρίσκεται σε κώμα έπειτα από τροχαίο, κυκλοφορεί το 1ο τους άλμπουμ με τίτλο “FIRST ATACK” από την ΕΜΙ. Ακολουθεί μεγάλη επιτυχία με εμφανίσεις τους στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο ενώ πραγματοποιούνται συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με συνεργαζόμενους τραγουδιστές. Δυστυχώς όμως στο τέλος της χρονιάς το σχήμα διαλύεται…
  Το 1990, έπειτα από προσπάθειες του Ηλία Λογκινίδη η μπάντα επανασυστήνεται με νέα μέλη, αλλά λόγω νομικών προβλημάτων που προέκυψαν με την EMI η μπάντα εμφανίζεται με το όνομα SPEED FIRE και πραγματοποιεί μια ιστορική εμφάνιση στο “Ρόδον” που ηχογραφείται και κυκλοφορεί από την “Μολόν Λαβέ Records” με παλιά και νέα τραγούδια το οποίο γίνεται ανάρπαστο κι εξαντλείται πολύ σύντομα. Ακολουθεί μια -σχεδόν εικοσαετής- περίοδος όπου οι αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές συναυλίες χωρίς όμως να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ. Φτάνοντας στο 2009, επιτέλους κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο “DIE FIGHTING” από την Emotion Art όπου εμπεριέχει τραγούδια που όλη αυτή την περίοδο έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Ξεκινάει μια νέα εποχή για τη μπάντα με πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικότερες αυτές που συμμετείχαν, με μεγάλα συγκροτήματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι SCORPIONS, SAXON, WASP…
  Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της μπάντας είναι η κυκλοφορία και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα το 2013, με τίτλο “Back To Zero” που περιγράφει την ιστορία και φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν είχαν ιδωθεί για πάνω από 30 χρόνια… Σήμερα είναι στη διαδικασία ηχογράφησης του νέου τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 και γι αυτό το λόγο δεν πραγματοποιούν -για πάνω από χρόνο- εμφανίσεις.