Tuesday, 27 February 2018 05:29

AMORPHIS: Νέος δίσκος το Μάιο

Written by 
    AMORPHIS: Νέος δίσκος το Μάιο

    Τρία χρόνια έχουν περάσει από το τελευταίο, μέχρι στιγμής, studio album των Φινλανδών Amorphis με τίτλο “Under the Red Cloud”.

    Πλέον, η μπάντα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του 13ου δισκογραφικού της βήματος υπό τον τίτλο “Queen of Time” που θα φτάσει στα χέρια μας στις 18 Μαΐου μέσω της Nuclear Blast. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Jens Bogren ενώ οι fans των Amorphis θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά το στιχουργό τους, Pekka Kaunulainen ο οποίος συμμετέχει μιλώντας στα φινλανδικά. Παράλληλα, το νέο album σηματοδοτεί την επιστροφή του μπασίστα Olli-Pekka “Oppu” Laine ο οποίος ανήκε στις τάξεις της μπάντας μέχρι το 2000 και ηχογράφησε μαζί τους τις πρώτες επτά full length δουλειές.

    Το εξώφυλλο του “Queen of Time” είναι έργο του Γάλλου Jean “Valnoir” Simoulin της Metastazis ενώ στη μουσική συμβάλλει μια πραγματική ορχήστρα καθώς και χορωδιακά φωνητικά. Το στιχουργικό υπόβαθρο αφορά στην άνοδο και την πτώση των πολιτισμών αλλά και στην τάση του ανθρώπου να ερευνά, να βρίσκει και στο τέλος να ξεχνά. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Pekka Kainulainen: «Οι στίχοι σ’ αυτό το album είναι μακρινοί αντίλαλοι των αρχαίων ανθρώπων του δάσους, που έζησαν σε μια εποχή που το νόημα της ζωής ήταν ανάλογο των κοσμικών δυνάμεων που ήλεγχαν τη γέννηση και το θάνατο. Όταν χάθηκε αυτή η σύνδεση, οι άνθρωποι έψαξαν τη γνώση, βρήκαν μια νέα κατεύθυνση και έτσι ξεκίνησε μια νέα εποχή.»

    Μέχρι να ακούσουμε τα πρώτα δείγματα του “Queen of Time”, θυμόμαστε το “Under the Red Cloud”.