Friday, 23 March 2018 21:28

AMORPHIS: “The Bee” (νέο lyric video)

Written by 
    AMORPHIS: “The Bee” (νέο lyric video)

    Το “Queen of Time”, ο 13ος δίσκος των Φινλανδών Amorphis κυκλοφορεί στις 18 Μαΐου μέσω της Nuclear Blast.

    Εδώ παίρνουμε μια πρώτη γεύση με το εναρκτήριο “The Bee” και το lyric video που το συνοδεύει.

    Ο τραγουδιστής της μπάντας, Tomi Joutsen σχολίασε: «Φυσικά, η βάση των στίχων είναι η μέλισσα αλλά με έναν μεταφορικό τρόπο. Το μικρότερο πράγμα μπορεί ορισμένες φορές να είναι το σημαντικότερο. Μια μέλισσα μπορεί να δώσει ζωή ενώ αν εξαφανίσουμε τις μέλισσες, η ζωή στον πλανήτη θα πάψει να υπάρχει. Είναι ένα πανέμορφο ζώο γι’ αυτό το βρίσκουμε και στο εξώφυλλο του δίσκου μας. Το τραγούδι είναι progressive με τον τρόπο του, και πιστεύουμε ότι θα εκπλήξει ορισμένους απ’ τους fans μας θετικά. Το λατρεύουμε.»

    Το “Queen of Time” ηχογραφήθηκε σε παραγωγή του Jens Bogren και συμμετέχει μια πραγματική ορχήστρα καθώς και χορωδιακά φωνητικά. Το concept αφορά στην άνοδο και την πτώση των πολιτισμών αλλά και στην τάση του ανθρώπου να ερευνά, να βρίσκει και τελικά να ξεχνά.

    Ο δίσκος σηματοδοτεί την επιστροφή του Olli-Pekka “Oppu” Laine που ανήκε στις τάξεις των Amorphis ως το 2000 ενώ οι fans θα ακούσουν για πρώτη φορά το στιχουργό Pekka Kainulainen καθώς παρέχει ορισμένα spoken words στα φινλανδικά. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι έργο του Jean “Valnoir” Simoulin της Metastazis.

    Track listing:

    01. The Bee
    02. Message In The Amber
    03. Daughter Of Hate
    04. The Golden Elk
    05. Wrong Direction
    06. Heart Of The Giant
    07. We Accursed
    08. Grain Of Sand
    09. Amongst Stars
    10. Pyres On The Coast

    Bonus tracks:

    11. As Mountains Crumble
    12. Brother And Sister