Friday, 22 April 2022 15:20

DESERT NEAR THE END: Επιστρέφουν με τον πέμπτο τους δίσκο - Ακούστε το νέο single "Rise for Dominion"

Written by 
    DESERT NEAR THE END: Επιστρέφουν με τον πέμπτο τους δίσκο - Ακούστε το νέο single "Rise for Dominion"

    Οι Desert Near the End επιστρέφουν με την πέμπτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά, με τον νέο δίσκο να κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου του 2022, σε συνεργασία με τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Boersma Records.

    Το νέο album φέρει τον τίτλο "The Dawning of the Son" και πρόκειται για ένα ακόμη concept δίσκο. Στιχουργικά είναι βασισμένο στην πρώτη τριλογία του συγγραφέα Pierce Brown, "Red Rising Saga".

    Για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκε για ακόμη μια φορά το Incorporated M. Studios και ο Βασίλης Παππάς υπογράφει και πάλι τη μίξη αλλά και το mastering. Το εξώφυλλο, καθώς και όλο το inlay artwork είναι δημιουργία τού Παναγιώτη Βλάμη, ο οποίος συνεργάζεται άλλη μια φορά με τη μπάντα, καθώς είναι επίσης ο δημιουργός του εξωφύλλου του "Theater of War" του 2016.  

    Τη σύνθεση του booklet, όπως επίσης και τη γραφιστική επιμέλεια, έχει αναλάβει o Γιάννης Νάκος και το Remedy Art Design.

    Επίσης, σήμερα, 22 Απριλίου, κυκλοφόρησε σε μορφή single αλλά και σε lyric video το δεύτερο κομμάτι του album με τίτλο "Rise for Dominion".


     
    The Dawning of the Son setlist
     
    1. Break the chains (4:56) 
    2. Rise for dominion (4:02) 
    3. A wolf amongst lions (4:23) 
    4. Iron rain (4:10) 
    5. I am hell and hell is me (6:48) 
    6. Wound my way (5:03) 
    7. Obsidian angel (6:33) 
    8. Beyond the gates (6:44)