Thursday, 11 April 2019 10:44

URBAN ATHENS FESTIVAL: Προσθήκες συγκροτημάτων στη metal μέρα που θα τραντάξει το κέντρο της Αθήνας

Written by 
    URBAN ATHENS FESTIVAL: Προσθήκες συγκροτημάτων στη metal μέρα που θα τραντάξει το κέντρο της Αθήνας

    Δυναμώνει κι άλλο η ένταση της metal μέρας του Urban Athens Festival προσθέτοντας μερικές ακόμα εξαιρετικές μπάντες του χώρου μας.

    Το κέντρο της πόλης δεν είναι τα τσιμέντα της, είναι οι μουσικές που μας αφορούν. Αυτές οι metal μουσικές θα τραντάξουν με τη δύναμή τους το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο ενός νέου μεγάλου 4ημερου πολυσυλλεκτικού festival που έχει το όνομα Urban Athens Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Ιουλίου και θα φιλοξενεί κάθε μέρα πολλά συγκροτήματα σε δύο σκηνές, τόσο στο PIRAEUS 117 ACADEMY όσο και στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

    Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Ιουλίου είναι η μέρα του Urban Athens Festival που μας αφορά περισσότερο, μιας και στο PIRAEUS 117 ACADEMY και στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανακοινωθεί ότι θα εμφανιστούν μερικά από τα σημαντικότερα ελληνικά σχήματα του χώρου μας, οι Septicflesh, Nightstalker, Poem, Acid Death, Enemy of Reality, οι Foray Between Ocean και οι Automaton.

    Η τιμή του εισιτηρίου στην προπώληση είναι 15 ευρώ. Δείτε το Facebook event εδώ.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του ίδιου festival και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Ιουλίου, θα εμφανιστούν οι διαρκώς ανερχόμενοι, ψυχεδελικοί heavy rockers Naxatras που μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

    Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ανακοίνωσης για το Σάββατο 6 Ιουλίου:

    Το Urban Athens Festival θα προσθέσει metal αδρεναλίνη στους έντονους ρυθμούς της πόλης με την πιο “σκληρή” του ηχητικά του ημέρα!

    Oι SepticFlesh δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις.

    Μία από τις κυριότερες metal μπάντες σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζουν πάνω από 25 χρόνια το καλλιτεχνικό τους όραμα. Μέσα από τους δίσκους και τις συναυλίες τους, μετατράπηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ακραίου ήχου παγκοσμίως.

    Βeware! O βρυχηθμός τους θα στοιχειώσει το κέντρο της πόλης.

    Οι Nightstalker είναι αναμφίβολα το συγκρότημα που ανέθρεψε στην Ελλάδα έναν ολόκληρο ήχο, το heavy rock. Οι dead rock commandos είναι μία από τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής σκηνής, ανεξαρτήτως ήχου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα live τους έχουν μεγαλώσει δύο και τρεις γενιές οπαδών που συμμετέχουν με τεράστια όρεξη στη διονυσιακή διάθεση του συγκροτήματος.

    Οι POEM είναι μια καταπληκτική μπάντα από την Αθήνα και η ιστορία τους κρατάει από το 2006 μέχρι σήμερα. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά ονόματα όπως είναι ο Ozzy Ozbourne, Pain of Salvation, Paradise Lost, Cilice, Burst, Mekong Delta και έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για την μουσική τους.

    Οι Acid Death είναι μία από τις παλιότερες ελληνικές μπάντες, όντας ενεργοί από το 1989. Ξεκίνησαν παίζοντας κλασικό thrash metal και για πολλούς ήταν οι μοναδικοί αντιπρόσωποι του progressive death metal μέχρι τη διάλυσή τους το 2001. Από το 2011 η μπάντα είναι και πάλι δραστήρια. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, ένα split LP και τέσσερα full-length albums, ενώ παράλληλα έχουν κάνει αναρίθμητες live εμφανίσεις και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι: Kreator, The Haunted, Impaled Nazarene, Children Of Bodom, Rotting Christ, Coroner, Pestilence. 

    Enemy Of Reality. Έχοντας τα τελευταία χρόνια διαγράψει μία διόλου ευκαταφρόνητη πορεία, και έχοντας ήδη στις αποσκευές τους δύο full length albums, με το τελευταίο “Arakhne” να ξεχωρίζει χάρη στην μουσική και ηχητική του ποιότητα, και το γλαφυρό αφηγηματικό του ύφος οι symphonic metallers χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη συνέπεια και αφοσίωση απέναντι στο κοινό αλλά και το περιεχομένο των πάντα ποιοτικών δισκογραφικών πονημάτων τους.

    Οι Foray Between Ocean, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του ντεμπούτου τους “Depression Neverending” και αφού έλαβαν τις καλύτερες κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό βαδίζουν σε νέα, σκοτεινά μονοπάτια. Έχοντας στα σκαριά το νέο τους δίσκο “As Serenity Drowned”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Πορτογαλική “MIASMARECORDS”, έρχονται για να μας ταρακουνήσουν!!

    Οι Automaton είναι μία psychedelic doom metal μπάντα από την Αθήνα. Είναι ενεργοί από το 2012, έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, έχουν μοιραστεί το σανίδι με μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες της σκηνής, από τους Yob μέχρι τους Pentagram, και έχουν συνεργαστεί με πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς, ανάμεσα τους και ο θρυλικός Ψαραντώνης.

    Τιμές Εισιτηρίων

    Προπώληση: 15€

    Online hunteragency.gr & Viva Wallet: 16,50€

    Σημεία Προπώλησης 

    Hunter Agency

    Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, 210 3608366)

    Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00

    Σάββατο 10:30 - 16:30

    www.urbanathensfestival.gr

    Urban Athens Festival | 3 - 6 July

    Κάθε πόλη έχει το δικό της soundtrack.

    Το Urban είναι το soundtrack της δικής σου πόλης!