Friday, 02 April 2021 06:55

ΤΗΙS.IS.HAMMER.436: ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The Triarchy Issue + CD “Triarchy of the Lost Lovers”!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.436: ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The Triarchy Issue + CD “Triarchy of the Lost Lovers”!

    Αρματωμένος Απρίλιος! Το τεύχος κυκλοφορεί μαζί με το επιβλητικό CD “Triarchy of the Lost Lovers” (περιέχει και bonus υλικό) των Rotting Christ, το οποίο γιορτάζει 25 χρόνια παγκόσμιας αναγνώρισης! Αυτό το CD με το Metal Hammer, μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε με ήχο και μαύρο μελάνι στο 1996 εκεί που το σχήμα ισχυροποίησε τη θέση του ως μια από τις σπουδαιότερες metal Πρεσβείες της χώρας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

    Είχαμε πολύ καιρό να συνοδέψουμε το τεύχος με CD και το πράττουμε τώρα δίνοντας έναν εμβληματικό δίσκο της μπάντας στους αναγνώστες μας, ως εφόδιο απέναντι στις μέρες της εποχής. Όσο για την λογική αύξηση της τιμής στο τεύχος Απριλίου έγινε για να καλυφθούν οι ανάγκες του CD που συμπεριλαμβάνει και φυσικά θα επανέλθουμε στα γνωστά πλαίσια, τον επόμενο μήνα. Βάλτε το "Triarchy of the Lost Lovers" να βαράει ΔΥΝΑΤΑ! Τέτοιοι δίσκοι διαθέτουν μια ακαταμάχητη, διαχρονική αξία!

    ROTTING CHRIST: 1996. Ή αλλιώς, 25 χρόνια πριν. Η περίοδος που η ατµοσφαιρική πλευρά του ακραίου ήχου έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστα τα δικά µας ληµέρια. Στις παρακάτω γραµµές, θα ασχοληθούµε αποκλειστικά µε το “TRIARCHY OF THE LOST LOVERS”, αν και πολλές φορές η κουβέντα πηγαίνει και πέρα από αυτό. Λόγω του επετειακού χαρακτήρα της συνέντευξης, θεωρήσαµε καλό να συνοµιλήσουµε µε τον ΣΑΚΗ ΤΟΛΗ (Necromayhem), αλλά να τα πούµε και µε τον άνθρωπο που έγραψε τους στίχους, έπαιζε µπάσο και φυσικά ήταν ιδρυτικό µέλος της µπάντας, JIM MUTILATOR (σήµερα στους Yoth Iria), όπως επίσης και µε τον drummer του group που δεν µιλάει σχεδόν ποτέ δηµόσια, ΘΕΜΗ ΤΟΛΗ (Necrosauron). Τέλος, είπαµε δυο λόγια µε τον κιθαρίστα που πρωτοµπήκε στην µπάντα λίγο πριν την ηχογράφηση του “Triarchy…” και παρέµεινε µέχρι το 2004, ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ. Διαβάστε τα παρακάτω ακούγοντας δυνατά το CD που συνοδεύει το τεύχος (στο τέλος θα βρείτε και τις διασκευές στους Kreator από την περίοδο εκείνη). Είναι βέβαιο ότι θα µεταφερθείτε στο 1996, όπου θα συναντήσετε τους νεαρούς Rotting Christ να κάνουν τα καθοριστικά βήµατα για τη θρυλική πορεία τους.

     

    1996: Ιδιαίτερο και πολύ παραγωγικό, ήταν η χρονιά του θριάµβου των νέων συγκροτηµάτων. Μουσικοί που τα προηγούµενα χρόνια προσπαθούσαν να βρουν την ταυτότητά τους, να ορίσουν τον ήχο τους και να δηµιουργήσουν πυρήνα οπαδών, φαίνεται πως τα καταφέρνουν, κυκλοφορώντας παράλληλα πολύ σηµαντικά albums. Οι Therion, οι Iced Earth, οι In Flames, οι Nevermore, οι Angra, οι Rotting Christ και δεκάδες άλλοι, υπάρχουν πλέον όχι φερέλπιδες νεανίες αλλά ως αυτόφωτα συγκροτήµατα που ορίζουν τις εξελίξεις, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την µελλοντική πορεία του καθενός. Το 1996 είναι ακόµα η χρονιά του “Load” των Metallica, του “Roots” των Sepultura και του “Ænima” των Tool, τριών δίσκων µε πολύ µεγάλο ειδικό βάρος, τόσο όσον αφορά στον αντίκτυπό τους στη σκηνή όσο και στους ίδιους τους τους δηµιουργούς. Με αφορµή τα γενέθλια των δίσκωνTriarchy of the Lost Lovers” και “Holy Land”, για τη δηµιουργία των οποίων µπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές συνεντεύξεις στο τρέχον τεύχος, θυµόµαστε ακόµα 25+25 δίσκους που κυκλοφόρησαν τότε. Και αν τα 25 χρόνια σάς φαίνονται πολλά και το «ένα τέταρτο του αιώνα» ακόµα βαρύτερο, θυµηθείτε ότι “what you lose in years you gain in perspective”.

    CANNIBAL CORPSE: Έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να μιλήσουμε με τον ALEX WEBSTER, έναν μουσικό με τεράστια προσφορά στο (death) metal. Αφορμή για τη συζήτηση υπήρξε η νέα κυκλοφορία του νέου/νιοστού album τους, που φέρει τον τίτλο “VIOLENCE UNIMAGINED”. Οι Cannibal Corpse συνεχίζουν να πωρώνουν. Θεοί.

    HELLOWEEN Listening Session: Ο χρόνος για το πλέον αναμενόμενο album των τελευταίων ετών πλησιάζει. Ο δίσκος των επανενομένων HELLOWEEN, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Στις 12 και 13 Μαρτίου, το συγκρότημα διοργάνωσε μία διαδικτυακή ακρόαση του album και φυσικά το Metal Hammer δεν μπορούσε να λείψει από αυτή. Ακούσαμε τον δίσκο 3 φορές και στις γραμμές που ακολουθούν, θα διαβάσετε μία πρώτη άποψη για κάθε τραγούδι όπως και μία αποκλειστική συνέντευξη του KAI HANSEN. Και να θυμάστε ότι “life’s too short to cry, long enough to try”.

     

    SAXON: Δεν ξέρω ποιος υποφέρει περισσότερο. Εμείς που δεν μπορούμε να δούμε μία δολοφονική live μηχανή σαν τους SAXON στη σκηνή εδώ και τόσο καιρό, ή οι ίδιοι που σαν θηρίο στο κλουβί, διοχετεύουν την ασίγαστη ενέργειά τους στο διασκεδαστικό album διασκευών “INSPIRATIONS”. Ο ΒΙFF BYFORD είναι ο ήρωάς μας που μιλά για τους ήρωές του.

     

    SMITH / KOTZEN: Στο μέλλον θα λέμε και θα κλαίμε για τα Σπαταλημένα Χρόνια που ζήσαμε Φυλακισμένοι στα σπίτια μας, σαν Ξένοι σε έναν Παράξενο Τόπο. Σε μέρες που η προσωπική επαφή είναι Ζήτημα Ζωής και Θανάτου, ακούμε τον πιο παραγωγικό και αγαπητό κιθαρίστα των Iron Maiden, Adrian Smith, να συνεργάζεται με τον κολλητό του, δηλαδή έναν εκ των σημαντικότερων κιθαριστών της τελευταίας τριακονταετίας, τον RICHIE KOTZEN. Ο τελευταίος μάς μιλά για τους SMITH/KOTZEN, για συμπράξεις και Παιχνίδια καραντινικής Τρέλας.

    BODOM AFTER MIDNIGHT: Ο Alexi Laiho έζησε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ακόμα και αν η αυτοπειθαρχία και η στοχοπροσήλωση είχαν κατανικήσει τους δαίμονες του παρελθόντος. «Επιλέγουμε να ζήσουμε υπό το πρίσμα πως ολόκληρη η υδρόγειος είναι η παιδική μας χαρά» είχε πει. Και η ζωή του, ένα rollercoaster που μάλλον σταμάτησε σε μια από τις καθοριστικές ανηφόρες του. Οι τελευταίοι συνεπιβάτες του, DANIEL FREYBERG και MITJA TOIVONEN, μας μιλάνε για μια νέα σελίδα που έμελλε να μεταγραφεί ως το κύκνειο άσμα του Φινλανδού shredder, υπό το όνομα BODOM AFTER MIDNIGHT. Και εμείς, μεταξύ σφύρας και άκμονος (μην ξεχνιόμαστε) ακούμε τον απόηχο και προσπαθούμε να δούμε πίσω από την κλειστή αυλαία.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: ROTTING CHRIST, ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1996, CANNIBAL CORPSE, HELLOWEEN, SAXON, SMITH/KOTZEN, EVERGREY, BODOM AFTER MIDNIGHT, TRANSATLANTIC, PALADINE, CRYPTOSIS, WITHERFALL, GRANDE FOX, KOSTAS SAMPANIS,WHEEL

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ: HAMMERING THE WORLD, LOUD, ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ comic, PAST TENSE TO FUTURE TENSE: ANGRA “HOLY LAND”, HELLENIC ASSAULT, SUB TERRA, SIGN OF THE HAMMER: KAMELOT, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ

    HORROR: ENDSEEKER, FALSE EMPEROR, L-G PETROV (R.I.P), AUTARKH

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: MEGADETH – MOTÖRHEAD

    Το τεύχος Απριλίου μαζί με το συλλεκτικό CD “Triarchy of the Lost Lovers” των Rotting Christ μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ