Monday, 19 July 2021 08:21

IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου και όλες οι πληροφορίες

Written by 
    IRON MAIDEN: Ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου και όλες οι πληροφορίες

    Ας το πούμε από την αρχή και μετά λέμε και τις πληροφορίες και τις δηλώσεις... ΜΟΝΟ MAIDEN! Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως και μόνο με την ιδέα ότι θα ακούγαμε νέο τραγούδι από τους Βρετανούς heavy metal θρύλους, θα υπήρχε μία παγκόσμια κινητοποίηση της μεταλλικής κοινότητας. Εδώ θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον καινούριο δίσκο των Iron Maiden, ημερομηνία κυκλοφορίας, το εξώφυλλο καθώς και τις πρώτες δηλώσεις του Θηρίου



    Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου, “Senjutsu”, έχει οριστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου.

    Ο Steve Harris δήλωσε σχετικά με αυτό: «Επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε ξανά στο Guillaume Tell Studio στη Γαλλία, καθώς το μέρος έχει πολλή χαλαρή ατμόσφαιρα. Η εγκατάσταση εκεί είναι ιδανική για τις ανάγκες μας. Το κτήριο ήταν ένας κινηματογράφος και είχε πολύ ψηλή οροφή, οπότε υπάρχει υπέροχος ακουστικός ήχος. Ηχογραφήσαμε τον δίσκο με τον ίδιο τρόπο που κάναμε το “The Book of Souls”, δηλαδή γράφαμε ένα τραγούδι, το προβάραμε και το δουλεύαμε αμέσως, ενώ ήταν όλα φρέσκα στο μυαλό μας. Υπάρχουν μερικά πολύπλοκα τραγούδια σε αυτό το album που χρειάστηκαν πολλή σκληρή δουλειά για να ηχούν όπως θέλαμε, οπότε η διαδικασία ήταν μερικές φορές πολύ δύσκολη, αλλά ο Kevin (Shirley) είναι εξαιρετικός στο να πιάνει την ουσία της μπάντας και νομίζω ότι άξιζε την προσπάθεια! Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το ακούσουν οι οπαδοί.»

    Ο Bruce Dickinson συμπληρώνει: «Το ηχογραφήσαμε το 2019 κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στη Legacy tour, ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τις περιοδείες μας, αλλά και να έχουμε επίσης μια μακρά περίοδο προετοιμασίας πριν από την κυκλοφορία, ώστε να ετοιμάσουμε το υπέροχο artwork και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για video. Φυσικά η πανδημία καθυστέρησε τα πράγματα περισσότερο.»

    Τα τραγούδια του δίσκου είναι τα εξής:
    1.  Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
    2.  Stratego (Gers/Harris) 4:59
    3.  The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
    4.  Lost In A Lost World (Harris) 9:31
    5.  Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
    6.  The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
    7.  Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
    8.  Death Of The Celts (Harris) 10:20
    9.  The Parchment (Harris) 12:39
    10.  Hell On Earth (Harris) 11:19

    Τα formats που θα κυκλοφορήσει ο δίσκος:
    Standard 2CD Digipak
    Deluxe 2CD Book Format
    Deluxe heavyweight 180G Triple Black Vinyl
    Special Edition Triple Silver & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
    Special Edition Triple Red & Black Marble Vinyl (from selected retailers)
    Super Deluxe Boxset featuring CD, Blu-Ray and Exclusive Memorabilia
    Digital album (streaming and download)

    Για το "The Writing On The Wall": Το τραγούδι έγραψαν ο κιθαρίστας Adrian Smith και ο τραγουδιστής Bruce Dickinson και την παραγωγή ανέλαβαν ο Kevin Shirley σε συνεργασία με τον μπασίστα και ιδρυτικό μέλος Steve Harris.

    Όσον αφορά στο βίντεο, ο Dickinson είχε αμέσως κάποια ιδέα και κατάφερε να την υλοποιήσει σε συνεργασία με τους δύο βραβευμένους και πρώην στελέχη της Pixar, Mark Andrews και Andrew Gordon.

    Οι δυο τους μετρούν πάνω από 50 χρόνια στον κλάδο του animation, με χαρακτηριστικές τις δουλειές τους σε ταινίες όπως το "The Incredibles", το "Ratatouille", το "Monsters Inc." και το "Finding Nemo".

    Για τη δημιουργία του βίντεο συνέδραμε και ο σκηνοθέτης Nicos Livesey.

    Ο Bruce Dickinson αναφορικά με το βίντεο δηλώνει: «Είχα μία συγκεκριμένη ιδέα για το concept που θα συνόδευε το κομμάτι και όταν συνάντησα τον Mark και τον Andrew, μέσω Zoom, έγινε γρήγορα ξεκάθαρο πως κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και αυτό ενισχύθηκε ακόμα παραπάνω με την προσθήκη του Nicos και της ομάδας του! Είμαι πολύ περήφανος για το πώς βγήκε το βίντεο. Είναι πραγματικά σαν μία ταινία μικρού μήκους».

    Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία... UP THE IRONS!