Thursday, 04 November 2021 04:25

ΤΗΙS.IS.HAMMER.443: Τεύχος Νοεμβρίου! Θεόρατες κιθάρες, μούσια, μαλλιά και ταξίδι στο 1991!

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.443: Τεύχος Νοεμβρίου! Θεόρατες κιθάρες, μούσια, μαλλιά και ταξίδι στο 1991!

    Restless And Wylde Issue! Νοέμβρης με τον Zakk Wylde τον ηγέτη των Black Label Society να στέκει θεόρατος στο ένα εξώφυλλο και στο άλλο να υπάρχει ένα διαβατήριο για ταξίδι στο χρόνο που μας μεταφέρει στο θρυλικό 1991. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!



    BLACK LABEL SOCIETY Από τον Χάκο Περβανίδη: Όταν ο ZAKK WYLDE μιλάει για τον Tony Iommi, λέει ο “Lord Iommi”. Όταν η κουβέντα φέρνει τον Randy Rhoads, αναφέρεται σε αυτόν ως “saint”, ενώ τους κοντινούς του συνεργάτες τους προσφωνεί ως «father τάδε» ή «father δείνα». Αυτό δεν είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό trick αλλά μία ασυνήθιστη ένδειξη σεβασμού για τους ανθρώπους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Ο Zakk Wylde είναι ένα σπάνιο ον της πανίδας του heavy metal. Δεν έχουμε πολλούς σαν κι’ αυτόν. Τεράστιος κιθαρίστας, ίσως ο τελευταίος guitar hero, ακούραστος εργάτης, επιβλητική παρουσία, σύμβολο αποφασιστικότητας και αφοσίωσης. Το νέο album των BLACK LABEL SOCIETY κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τίτλο “DOOM CREW INC.” και ο Zakk μάς εξηγεί πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.



    1991 A CHANGE OF SEASONS, Πρόλογος από τον Χάκο Περβανίδη: Στις 29 Ιουλίου 1991, οι Metallica κυκλοφορούν το πρώτο single από το επερχόμενο, τότε, πέμπτο τους album. Είναι το “Enter Sandman”, το οποίο και ντεμπουτάρει ζωντανά δύο μέρες αργότερα στη σκηνή του Phoenix Theater στην Petaluma της California, ενώ στην ίδια συναυλία ακούγεται ένα ακόμα τραγούδι από τον νέο δίσκο, το “Sad But True”. Ποιος θα μπορούσε άραγε να φανταστεί πως εκείνη τη στιγμή γραφόταν ένα μικρό κομμάτι μουσικής ιστορίας; Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν ζωντανά δύο από τα πιο σημαντικά τραγούδια του πιο μοσχοπουλημένου δίσκου των τελευταίων 30 ετών σε όλες τις μουσικές, του “Metallica”, το οποίο και κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου.

    Έναν μήνα και πέντε μέρες αργότερα, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι Guns n’ Roses, το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στον κόσμο εκείνη την εποχή, ξεπερνούν κάθε όριο υπερβολής και κυκλοφορούν την ίδια μέρα δύο διπλά albums. Τα “Use Your Illusion I & II”. Τριάντα τραγούδια που κινούνται από το punk μέχρι το pomp rock και από ό,τι υπάρχει στο ενδιάμεσο. Πολλοί τότε μίλησαν για μία ματαιόδοξη, υπερφίαλη κίνηση. Σήμερα, 30 χρόνια μετά, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει 8 τουλάχιστον τραγούδια των UYI ακόμα και αν δεν τα έχει ακούσει ποτέ στο σπίτι του.

    Ακριβώς μία εβδομάδα μετά τoυς Guns, οι άσημοι Nirvana από το Seattle κυκλοφορούν τον δεύτερό τους δίσκο με τίτλο “Nevermind”. Οι προσδοκίες ήταν μικρές, η μπάντα ασήμαντη, αλλά κανείς δεν είχε δώσει βάση στα λόγια του προφήτη έναν χρόνο πριν: “So ends a decade now, what will the nineties hold, you know we’re verging on the edge of an age”. Το “Nevermind” άλλαξε τα πάντα, την αισθητική, τη διάθεση, την κουλτούρα μίας ολόκληρης γενιάς, παροπλίζοντας το ‘80s hard rock που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η φωνή της αμερικάνικης νεολαίας. Τώρα, το αν σκότωσε ή έσωσε τελικά το heavy metal, είναι μία κουβέντα που θα γίνεται για πάντα.

    Το 1991, λοιπόν, ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική χρονιά στην πορεία της εξέλιξης του heavy metal και σίγουρα εκτός από τα προαναφερθέντα «θηρία», κυκλοφόρησαν δίσκοι σπουδαίοι ή κατά περίσταση ακόμα σπουδαιότεροι. Στις σελίδες που ακολουθούν, επιλέγουμε 15+15 από αυτούς, προσπαθώντας να αποτυπώσουμε το κλίμα μίας εποχής που όλα έδειχναν πως θα αλλάξουν.

     



    TRIVIUM Από τον Βασίλη Μάζαρη: To προηγούμενο album των TRIVIUM, “What the Dead Men Say”, κυκλοφόρησε πριν από 18 μόνο μήνες και στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε το συγκρότημα από τη Florida όχι μόνο πρόλαβε να συνθέσει και να ηχογραφήσει έναν ακόμα δίσκο, αλλά κατάφερε να κάνει τους πολυάριθμους οπαδούς του να αναφέρονται στο “IN THE COURT OF THE DRAGON” σαν ένα από τα καλύτερα albums της πορείας τους, η οποία πλέον αριθμεί 10 δίσκους. Σε μία αρκετά πιεσμένη φάση, λίγο πριν το έντυπο φύγει για το τυπογραφείο, ο κιθαρίστας της μπάντας, COREY BEAULIEU, μεταφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες.



    EXODUS Από Τον Μάρκο Σακελλαρίου: Ο GARY HOLT επέτρεψε. Μετά από 10 χρόνια «απιστιών» και «ξενοπερπατημάτων» γύρισε στο νόμιμο σπίτι, εκεί που δικαιωματικά ανήκει. Οι EXODUS κυκλοφορούν το νέο τους album, “PERSONA NON GRATA”, και επιστρέφουν για μία ακόμη φορά φουριόζοι και τσιτωμένοι. Ο ηγέτης της μπάντας έχει πολλά να πει και γι’ αυτό μία επικοινωνία μαζί του είναι επιβεβλημένη.

    OBSCURA Από Τον Βασίλη Μάζαρη: Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τους Γερμανούς «εξωγήινους» OBSCURA. To “A VALEDICTION” δεν είναι απλά ο καινούργιος τους δίσκος αλλά η αρχή ενός νέου δισκογραφικού συμβολαίου, η επιστροφή παλιών μελών, η (μικρή) αλλαγή στον ήχο τους και πολλά άλλα, τα οποία ο αρχηγός τους, και leader της tech/progressive/death metal σκηνής, STEFFEN KUMMERER, μας εξηγεί παρακάτω. Πάμε ρε!

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Black Label Society, Αφιερωμα 1991, Trivium, Exodus, Obscura, Lucifer, The Three Tremors, Unto Others, Khemmis, Cyclopean Walls, Hypocrisy, Black Soul Horde, Be’lakor, Hard Disk Drive.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering The World, Loud From Planet Metal, Comic, Heavy Living: Χαλκηδόνειο Ωδείο, Past Tense To Future Tense: Armored Saint “Symbol of Salvation”, Stage Hammer, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day, Sign Of The Hammer: Powerwolf.

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE Armored Saint “Symbol Of Salvation” Από Τον Μάρκο Σακελλαρίου: Το 1991 ήταν μία χρονιά στην οποία συνέβησαν κοσμογονικές αλλαγές στην παγκόσμια μουσική πραγματικότητα. Μέσα σε αυτήν την κοσμογονία, οι ARMORED SAINT κυκλοφορούσαν το σπουδαίο “SYMBOL OF SALVATION”. Ένα album τόσο πλούσιο και ποιοτικό μουσικά που, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε να έχει δώσει στην μπάντα από το Los Angeles την πολυπόθητη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα. Αντ’ αυτής, της έδωσε τη χαριστική βολή και την οδήγησε στη διάλυση. Ο JOEY VERA κοιτάζει πίσω και μας μιλάει για την πιο ταραγμένη περίοδο στην καριέρα της μπάντας που οδήγησε στη δημιουργία ενός αριστουργήματος.


    HORROR: Necromantia, Anomalie, Aeon, 1914


    NECROMANTIA Από Τον Ανδρέα Ανδρέου: Οι NECROMANTIA κλείνουν τον κύκλο τους. Το προσωπικό και καλλιτεχνικό ταξίδι της μπάντας έγινε με τους δικούς της όρους, αφήνοντας μια μοναδική παρακαταθήκη, ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα στον χώρο του black metal, το οποίο ήταν αληθινό, εσωτερικό και άγγιξε περισσότερους από όσους πιστεύουν και οι ίδιοι. Μετά την απώλεια του Baron Blood, ο THE MAGUS αποφασίζει να τερματίσει αυτό το ταξίδι με ένα τελευταίο album που φέρει τον τίτλο “TO THE DEPTHS WE DESCEND…”. Μια σύνοψη της πορείας τους και ένας φόρος τιμής στον συνοδοιπόρο του.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: IRON MAIDEN / YOTH IRIA



    Το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.