Thursday, 20 October 2022 05:31

SEPTICFLESH: Συνέντευξη με τον Χρήστο Αντωνίου λίγο πριν τα live σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Written by 
    SEPTICFLESH: Συνέντευξη με τον Χρήστο Αντωνίου λίγο πριν τα live σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

    Φτάσαμε στην πολυαναμενόμενη στιγμή όπου το παγκόσμιο θηρίο των Septicflesh ως headliner μαζί με τους Hypocrisy, The Agonist και τους Horizon Ignited, θα δώσει δύο μεγάλες live εμφανίσεις στη χώρα μας. Τα ραντεβού μαζί τους είναι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Fuzz Club, και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater. Με αυτή την ευκαιρία ο Χρήστος Αντωνίου, ένας από τους βασικούς πυλώνες του συγκροτήματος, συνομίλησε με τον Κώστα Χρονόπουλο για όλα εκείνα που αξίζει να έχουμε στο μυαλό μας καθώς θα τους απολαμβάνουμε να γκρεμίζουν τα venue που θα τους φιλοξενήσουν. Και η συνέντευξη που θα διαβάσετε εδώ έχει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να προσφέρει, μιας και η συζήτηση περιλαμβάνει από το soundtrack του “Conan the Barbarian”, μέχρι τον Stravinsky τον οποίο ο «μαέστρος» των Septicflesh χαρακτήρισε ως «επαναστάτη του 20ου αιώνα». 

       


    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
    ΑΠΟΔΟΣΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ


    Έχετε ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Hypocrisy. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής; Πώς αντιδρά ο κόσμος με το καινούργιο υλικό από το “Modern Primitive”;
    Η περιοδεία πάει πάρα πολύ καλά, αν και είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή με το set up της σκηνής. Επίσης, στο πρώτο show στο Bochum αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς να έχουμε το merch, το οποίο ήταν ένα πλήγμα για μας. Ήρθε τη δεύτερη μέρα, αλλά όλα αυτήν τη στιγμή ρέουν κανονικά. Για το νέο album βλέπουμε ότι έχει μαθευτεί. Το βλέπουμε αυτό από τις αντιδράσεις του κόσμου και πάμε καλά... Συνεχίζουμε!

    Η πιο θερμή βραδιά από πλευράς αντιδράσεων κόσμου, πού σας συνέβη, Χρήστο, μέχρι στιγμής στην περιοδεία;
    Το καλύτερο show μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι ήταν στο Πόρτο. Αυτό μας εξέπληξε, διότι περιμέναμε ότι θα ήταν το Παρίσι, αλλά ζήσαμε φοβερές στιγμές στο Πόρτο. Ήταν κάτι το εκπληκτικό!

    Το γεγονός πως σε όλη αυτήν την περιοδεία headliners είναι οι Hypocrisy αλλά στις εδώ συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αλλάξουν οι ρόλοι και headliners θα είναι οι Septicflesh, έφερε κάποιο πρόβλημα με τους Σουηδούς; Πώς την είδαν αυτήν την αλλαγή;
    Κανένα θέμα απολύτως. Οι Σουηδοί ξέρουν τι δυναμική έχουν στην Ελλάδα, ξέρουν τι δυναμική έχουν οι Flesh στη χώρα τους και από την αρχή στις διαπραγματεύσεις αυτό ήταν ξεκάθαρο, ότι εμείς θα είμαστε που θα κλείσουμε τα δύο shows στην Ελλάδα.

    Χρήστο, οι Septicflesh, προσωπική μου πεποίθηση είναι πως μέσα στον ρόλο τους βρίσκεται το να φανερώνουν με ακραία τέχνη και καλλιτεχνικό τρόπο τις πιο σκοτεινές πτυχές του κόσμου που ζούμε. Το αναφέρω αυτό γιατί πιστεύω πως αυτό ακριβώς πράττει το “Modern Primitive”. Συμβαίνει αυτό ή απλά είναι προσωπική φαντασίωση;
    Σίγουρα η μουσική των Septicflesh είναι πολύ σκοτεινή και πάντα μία δημιουργία ενός καλλιτέχνη είναι αυτό που βιώνει εκείνη την ώρα. Μην ξεχνάς πως όλη η δημιουργία του “Modern Primitive” έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δηλαδή εκείνη την εποχή ζούσαμε μία τρελά και ήμασταν σε μία πολύ σκοτεινή κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε. Επίσης, βλέπω και πόσο επίκαιρο είναι το θέμα του “Modern Primitive” απ’ αυτά που ζούμε τώρα και απ’ αυτά που ζήσαμε και με την πανδημία. Ας ελπίσουμε το νέο album των Septicflesh, το επόμενο δηλαδή, να είναι μέσα από ένα πιο λογικό και υγιές περιβάλλον διότι ζούμε τρελές στιγμές.

    Οι μέρες που βιώνει ο πλανήτης χαρακτηρίζονται από ακμάζουσα τεχνολογία. Κι όμως, σημαντικό μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς ολισθαίνει σε δυσοίωνους δρόμους που οπωσδήποτε δεν θα έχουν καλό τέλος... Την ίδια στιγμή που έχουμε στα χέρια μας τεχνολογία που πριν λίγο καιρό τη διαβάζαμε μόνο σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας, το παρόν μας μοιάζει να είναι πρωτόγονο. Πώς και γιατί οδηγούμαστε σήμερα προς τα εκεί;
    Οδηγούμαστε εκεί διότι ο άνθρωπος είναι άπληστος, εγωιστής και αυτοκαταστροφικός και ενώ έκανε θαύματα στην τεχνολογία, κατάφερε τώρα να είναι στο σημείο στο οποίο ένα κουμπί μπορεί να τα καταστρέψει όλα.

    Από το “Modern Primitive” ποιο τραγούδι ευχαριστιέσαι πιο πολύ όταν το παίζετε live και για ποιον λόγο; Επίσης, με το χέρι στην καρδιά, ποια είναι τα 3 τραγούδια στη συνολική διαδρομή του σχήματος που αγαπάς περισσότερο και για ποιον λόγο;
    Μου αρέσει το “Hierophant” διότι είναι σκοτεινό, τελετουργικό και έχει μια πολύ πρωτόγονη ατμόσφαιρα. Κομμάτια που μου αρέσουν θα έλεγα το “The Vampire From Nazareth”, το “Enemy of Truth” και το “Coming Storm” διότι είναι σαν δικά μου παιδιά και χαρακτηρίζουν μία άλλη πλευρά των Septicflesh.

    Γνωρίζουμε όλοι πως εσύ είσαι ο μαέστρος του συγκροτήματος. Τι σε έλκει ώστε να δημιουργείς εδώ και πολλά χρόνια στο σταυροδρόμι που συναντιέται το metal με την κλασική μουσική;
    Εντάξει, μαέστρος δεν είμαι. Είμαι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη συμφωνική πλευρά των Septicflesh. Με το metal εγώ ανδρώθηκα μουσικά, είναι στο αίμα μου, ήταν αυτό που με έβαλε να ακούσω κλασική μουσική και soundtracks. Είμαστε και -όλη η βάση των Septicflesh- λάτρεις των soundtracks της κλασικής μουσικής και αυτό βοήθησε πάρα πολύ ώστε να δημιουργήσουμε αυτήν την ιδιαίτερη, ας πούμε, εικόνα του συγκροτήματος στο συμφωνικό metal.

    Οι αγαπημένοι σου κλασικοί συνθέτες ποιοι είναι, Χρήστο, και τι ξεχωριστό βρίσκεις σε αυτούς;
    Τρεις συνθέτες κλασικής μουσικής: Bach, Mozart και ο Stravinsky. Και οι τρεις πρωτοπόροι στο είδος τους. Ο Bach, ο Βασιλιάς της αντίστιξης, ο Mozart έγραψε αριστουγήματα σε όλες τις φόρμες της μουσικής και ο Stravinsky ήταν ο επαναστάτης του 20ου αιώνα.

    Από το metal σήμερα ποια ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο σου κάνουνε οι δίσκοι τους;
    Δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει κάτι αυτήν τη στιγμή στο metal. Η τελευταία μπάντα που με ενθουσίασε, ήταν οι Norma Jean, αλλά μέχρι εκεί. Μετά πιστεύω ότι έχει υπερκορεστεί ο ήχος και δεν βγάζει κάτι αξιόλογο.

    Γνωρίζουμε τη διαχρονική σου αγάπη για τα soundtracks. Πες μας ποιες κινηματογραφικές μουσικές σε εξιτάρουν;
    Εξαρτάται από την ταινία, εξαρτάται τη μουσική. Αυτό αλλάζει ανά περίοδο μπορώ να πω. Ας πούμε, το “Conan” του Πολυδούρη μού άρεσε πάρα πολύ που έχει έντονο το επικό στοιχείο, “Batman” η τριλογία του Hans Zimmer, που έχει αυτό το action και σασπένς. Μ’ αρέσουν και τα cartoons, τα dark. Π.χ. όταν ήμουν στην Αγγλία, σπούδαζα και άκουγα πάρα πολύ τα έργα του Danny Elfman όπως το “The Nightmare Before Christmas”. Μια εποχή άκουγα πάρα πολύ και το “Interview With A Vampire” του Goldenthal.

    Δεν σε ρωτώ αν οι συναυλίες σας στην Ελλάδα είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό στα ταξίδια σας ανά τον κόσμο, το θεωρώ αυτονόητο και για εσένα και για το σχήμα. Θέλω παρ’ όλα αυτά να σε ρωτήσω τι θα σε κάνει να αισθανθείς πραγματική δικαίωση για τις τωρινές συναυλίες στην Ελλάδα; Τι θα σου δώσει καύσιμο να δώσεις το 101% της απόδοσής σου τόσο εσύ όσο και η μπάντα;
    Κοίταξε, σε όλα τα shows προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα shows στην Αθήνα και στη Θεσσαλονική και στην Ελλάδα γενικά, είναι πάντα ιδιαίτερα, διότι είναι η χώρα μας, έχουμε ένα πρόσθετο άγχος. Αλλά αυτό το άγχος είναι που θα μας κάνει να δώσουμε το παν στη σκηνή. Έχουμε προειδοποιήσει κιόλας τους Σουηδούς ότι θα δουν φοβερές στιγμές στην Αθήνα. Πιστεύω ότι θα ‘ναι ένα από τα καλύτερα shows που έχουμε δώσει και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.


    Tο πρόγραμμα της συναυλίας της Αθήνας, είναι το εξής:
    Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00
    HORIZON IGNITED: 18:55
    THE AGONIST: 19:40
    HYPOCRISY: 20:45
    SEPTICFLESH: 22:30

    Σημεία προπώλησης εισιτηρίων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

    Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ
    Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
    No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
    Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
    Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
    Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
    Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
    Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)
    ON-LINE: www.123tickets.gr & www.hunteragency.gr

    Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    The Nephilim Metal Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη / Κιν: 6947017720)
    Alone Music Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
    Musicland (Ιωάννου Δέλλιου 6, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-264880)
    Dizzy Dolls (Αιγύπτου 5, Λαδάδικα - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2314-009474)
    Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)
    ON-LINE: www.123tickets.gr & www.hunteragency.gr