Monday, 16 October 2023 20:10

VARATHRON: Νέος δίσκος για το θρυλικό σχήμα τον Δεκέμβρη και live σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα τον Φεβρουάριο

Written by 
  VARATHRON: Νέος δίσκος για το θρυλικό σχήμα τον Δεκέμβρη και live σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα τον Φεβρουάριο

  Οι Varathron ήταν και παραμένουν, μαζί με τους Rotting Christ και τους Necromantia, μέσα στην ισχυρή τριάδα των συγκροτημάτων που θεμελίωσαν τον black metal ήχο στην Ελλάδα, δίνοντας του υπόσταση και σεβασμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα το θρυλικό σχήμα, ανακοίνωσε το καινούριο album, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, αλλά και δυο live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024 μαζί με τους επίσης ιστορικούς Deviser.


  Το καινούριο album των Varathron θα έχει τον τίτλο "The Crimson Temple" και αναμένουμε να κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου, από την Agonia records. Το εξώφυλλο του δίσκου το βλέπουμε εδώ.

  Tracklist:
  01. Ascension
  02. Hegemony of Chaos
  03. Crypts in the Mist
  04. Cimmerian Priesthood
  05. Sinners of the Crimson Temple
  06. Immortalis Regnum Diaboli
  07. To the Gods of Yore
  08. Shrouds of the Miasmic Winds
  09. Swamp King
  10. Constellation of the Archons

  Ο ηγέτης του σχήματος των Varathron, Stefan Necroabyssious, δήλωσε:
  "Έχουν περάσει σχεδόν 35 χρόνια από τότε που άρχισαν όλα, αλλά ο πόθος για ανίερες δημιουργίες μεγαλώνει καθημερινά. Φτιαγμένοι με ανυποχώρητη αφοσίωση και ασυμβίβαστο πάθος, σας παρουσιάζουμε το νέο έργο μας με τίτλο "The Crimson Temple"! Το album αποτελείται από 10 κομμάτια σε μια επική βόλτα 46 λεπτών στα βάθη του διαταραγμένου οράματός μας. Το "The Crimson Temple" δημιουργήθηκε για άλλη μια φορά στο Suncord Audiolab και εικονογραφήθηκε με εξαιρετική λεπτομέρεια από τον μοναδικό Paolo Girardi. Όπως πάντα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ να εκφράσουμε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας για τη συντριπτική υποστήριξή σας, όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε πολύ πρόθυμοι να μοιραστούμε τα πάντα μαζί σας».

   

  Όλες οι λεπτομέρειες για τα αναμενόμενα live του σχήματος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024, στο δελτίο τύπου των διοργανωτών.

  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο 8ball στη Θεσσαλονίκη
  Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Κύτταρο στην Αθήνα

  Οι Varathron επιστρέφουν με νέο album που θα τους ενθρονίσει και πάλι εκεί που ανήκουν τα τελευταία 35 χρόνια, σε μία από τις κορυφές του είδους. Πιστοί στις αρχές τους, στη 1 Δεκεμβρίου (Agonia records) θα μας παραδώσουν άλλο ένα album - διαμάντι αγνής μαυρομεταλλικής τέχνης με τίτλο "The Crimson Temple". Αυτή η κυκλοφορία θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή τους στη σκηνή, ώστε να μας παρουσιάσουν νέο υλικό σε συνδυασμό με τους παλιούς ύμνους τους που καθόρισαν ένα είδος και ενέπνευσαν γενιές μουσικών και συγκροτημάτων.

  Και επειδή η περίσταση είναι ιδιαιτέρως μοναδική, οι ειδικοί καλεσμένοι θα έπρεπε να είναι κάτι εξίσου μοναδικό. Μαζί τους λοιπόν θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Deviser, οι οποίοι αποτελούν και συνοδοιπόρους των Varathron, από τις αρχές των 90's, σφυρηλατώντας την ελληνική Black Metal σκηνή σε γερό αμόνι και με μαύρο ατσάλι που ο κόσμος πρώτη φορά έβλεπε και είχε σαν αποτέλεσμα ο ήχος της να φτάσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και να θεωρείται τώρα, 30+ χρόνια μετά, ως ο πιο σημαντικός μαζί με τον Σκανδιναβικό. Μετά από περισσότερα από 15 χρόνια απουσίας από τις συναυλίες και με έναν καινούριο δίσκο στη φαρέτρα τους "Evil Summons Evil", επιστρέφουν πιο δυνατοί και ενεργοί από ποτέ!

  Θα υπάρξουν και opening acts τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

  Προπώληση εισιτηρίων:
  Έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική προπώληση 17€ με κάρτα ή paypal στο
  http://krisisproductions.eventbrite.com
  (τα εισιτήρια θα ανταλλάσσονται στην είσοδο με hard copies)

  Στις 23 Οκτωβρίου ξεκινάει η φυσική προπώληση 17€.
  Αθήνα:
  • Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, κέντρο , τηλ 21 0330 4133)
  Θεσσαλονίκη:
  • Empire store (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10, τηλ.: 2313 090287) • Nephilim (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη)
  Στην είσοδο το εισιτήριο θα κοστίζει 20€