Saturday, 02 April 2016 14:04

GUNS N' ROSES: Ρεπορτάζ από το πρώτο reunion show!

Written by 
    GUNS N' ROSES: Ρεπορτάζ από το πρώτο reunion show!

    Σαν σοβαρό αστείο, τη φετινή Πρωταπριλιά, οι επανενωμένοι Guns n' Roses των Axl Rose, Slash και Duff McKagan εμφανίστηκαν στο Troubadour του δυτικού Hollywood. Ήταν το πρώτο show της μεγάλης αμερικάνικης περιοδείας που ετοιμάζουν, και δη στον χώρο που είχαν πρωτοξεκινήσει, με εισιτήριο μόλις 10$.

    Το πολυαναμενόμενο reunion των GnR δεν αφορά εξ ολοκλήρου τα line- ups των κλασικών albums τους, καθώς τη σύνθεση συμπληρώνουν οι Dizzy Reed (πλήκτρα), Frank Ferrer (τύμπανα) και Richard Fortus (κιθάρα), δηλαδή μουσικοί που έπαιζαν στις τελευταίες «εκδόσεις» των Guns n' Roses (ο Reed είναι μαζί τους από την εποχή των "...Illusion").

    Η εμφάνιση των GnR οριστικοποιήθηκε το πρωί της συναυλίας, με πάνω από χίλιους fans να περιμένουν στην ουρά για ένα εισιτήριο. Mέσα στο μήνα, οι Guns n' Roses θα εμφανιστούν στο Coachella Music and Arts Festival, ενώ θα δώσουν δύο συναυλίες στο Las Vegas και άλλες δύο στο Mexico City.

    Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Slash έπαιξε live δύο κομμάτια του "Chinese Democracy". Το ομώνυμο και το "Better". Τα δύο "Use Your Illusion" εκπροσωπήθηκαν από ένα οriginal τραγούδι το καθένα (οι διασκευές εξαιρούνται), ενώ τη μερίδα του λέοντος είχε αναμενόμενα το ντεμπούτο "Appetite for Destruction" με 8 κομμάτια. Επίσης, παίχτηκαν και 5 διασκευές, με το "New Rose" (συμβολική επιλογή;) των The Damned να παίζεται για πρώτη φορά και να το τραγουδάει ο πάνκης της παρέας, Duff McKagan (ο οποίος φορούσε μπλούζα των Down).

    Yπενθυμίζουμε πως οι Axl Rose, Slash και Duff McKagan έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 1993. O αυθεντικός drummer του group, Steven Adler, βρισκόταν στο κοινό, αλλά όχι επί σκηνής. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα αρχικά ήταν να παίξει εκεί με τη προσωπική του μπάντα.

    Eπίσης, φημολογείται πολύ έντονα πως οι GnR μετά το show υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με την δισκογραφική που τους ανέδειξε, Geffen Records. Μάλιστα, οι μαρτυρίες θέλουν τους Axl- Slash (που για χρόνια ήταν «στα μαχαίρια») να είναι αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί μετά το show, ενώ ο Axl σε κάποια φάση γλίστρησε.

    Πάντως, η reunion περιοδεία τους θα ονομάζεται "Not in This Lifetime". Αυτή ήταν η ατάκα του Axl όταν πέρυσι ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα έπαιζε ξανά με το αυθεντικό line- up των Guns. Δείτε τη δήλωση εδώ:

    To setlist της βραδιάς είχε ως εξής:

    01. It's So Easy
    02. Mr. Brownstone
    03. Chinese Democracy
    04. Welcome to the Jungle
    05. Double Talking Jive
    06. Live and Let Die (διασκευή σε Wings)
    07. Rocket Queen
    08. You Could be Mine
    09. The Godfather Theme (Slash)
    10. Sweet Child O' Mine
    11. New Rose (διασκευή σε The Damned - στη φωνή ο Duff)
    12. Better
    13. Knockin' on Heaven's Door (διασκευή Bob Dylan)
    14. My Michelle
    15. Nightrain
    16. The Seeker (διασκευή σε The Who)
    17. Paradise City

    Επίσης, κάποιοι celebrities που παρακολούθησαν τη συναυλία ήταν οι Lenny Kravitz, Nicolas Cage, Kate Hudson, Bradley Cooper και Jim Carrey.


    Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό από την σημαντικότατη αυτή βραδιά στην ιστορία των Guns n' Roses: