Friday, 09 December 2016 18:04

DAVE MUSTAINE: Η άποψή του για το "Hardwired to... Self-Destruct"

Written by 
    DAVE MUSTAINE: Η άποψή του για το "Hardwired to... Self-Destruct"

    Ο Dave Mustaine, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Metallica, έκανε τη δική του κριτική για το νέο album τους, "Hardwired... to Self-Destruct".

    Συγκεκριμένα, είπε: «Πάντα ήμουν σε θέση να εκτιμώ το ταλέντο στους Metallica. Κάθε συγκρότημα έχει τη δύναμή του, αλλά και τις αδυναμίες του. Προσωπικά, από ό,τι άκουσα έως τώρα, πιστεύω πως ο νέος δίσκος είναι καλός.»

    «Ακούω πως πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο Kirk Hammett και ο Rob Trujillo δεν έχουν γράψει τίποτα στο νέο album. Μερικές φορές αυτό, είναι αναπόφευκτο. Πιστεύω πως θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο αν αυτοί οι δύο είχαν βάλει δικές τους ιδέες, επειδή αγαπώ τις πρώην μπάντες του Rob (Infectious Grooves, Suicidal Tendencies) και επίσης διότι λατρεύω τη μουσική που έχει γράψει ο Kirk με τους Exodus, αλλά όταν βρίσκεσαι στο studio, έτσι κυλούν τα πράγματα. Τα καλύτερα κομμάτια επιβιώνουν πάντα γιατί όλοι θέλουν να διαλέξουν τα πιο κατάλληλα πράγματα για έναν δίσκο.»

    Συμπληρώνει: «Όταν έρχεται η στιγμή να κριτικάρεις μια παραγωγή, αυτά που θα πεις θα είναι υποκειμενικά. Κάτι που είναι σκουπίδι για κάποιον, για έναν άλλο είναι θησαυρός. Για παράδειγμα, γνωρίζω πολλά άτομα που κατακρίνουν τον τρόπο που κάνει παραγωγές ο Rick Rubin. Σέβομαι τον Rick σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πιστεύω πως οι δουλειές που έχει κάνει με μπάντες όπως οι The Cult έχουν αποδώσει αρκετά, αλλά οι δουλειές του με metal συγκροτήματα δεν απέδωσαν τόσο. Το "Hardwired" σίγουρα ακούγεται διαφορετικά από το "St.Anger" για παράδειγμα και παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ καλό. Ξέρω πως τους πήρε οκτώ χρόνια για να κάνουν αυτόν τον δίσκο, οπότε είμαι χαρούμενος που οι άνθρωποι ασχολούνται μ'αυτό. Είναι μια μικρή κοινωνία, ένας στενός κύκλος.»

    Στο Metal Hammer Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί, μπορείτε να βρείτε την άποψη δέκα συντακτών μας για το νέο album των Metallica, ο οποίος αποτελεί και τον δίσκο του μήνα.