Friday, 09 June 2017 10:02

INK: “Hunger Strike” (CHRIS CORNELL tribute, διασκευή στους TEMPLE OF THE DOG)

Written by 
    INK: “Hunger Strike” (CHRIS CORNELL tribute, διασκευή στους TEMPLE OF THE DOG)

    Τον δικό τους φόρο τιμής στον σπουδαίο και πρόωρα χαμένο, Chris Cornell απέδωσαν οι INK.

    Πιο συγκεκριμένα, η μπάντα απ’ την Αλεξανδρούπολη διασκεύασε το συγκλονιστικό και καυστικό κοινωνικοπολιτικά, “Hunger Strike” από τον πρώτο και μοναδικό ως τώρα δίσκο του supergroup, Temple of the Dog, αποχαιρετώντας με τον ιδανικό τρόπο έναν αγαπημένο μουσικό. Το video δημιούργησε η 3D CoR και το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα Waves Studios με παραγωγό τον Γιάννη Αμπατζόγλου.

    Στο “Temple of the Dog” που κυκλοφόρησε το 1991 μέσω της A&M Records, ο Chris Cornell παρέα με τον bandmate του στους Soundgarden (και απ’ το 1998 μέλος των Pearl Jam), τον drummer Matt Cameron συνάντησαν τους Mike McCready, Stone Gossard (κιθάρες) και Jeff Ament (μπάσο), όλοι τους μέλη των συμπολιτών Pearl Jam, των οποίων ο τραγουδιστής Eddie Vedder συμμετέχει στο “Hunger Strike”. Ο δίσκος είναι, φυσικά, ένας απ' τους κορυφαίους της hard rock σκηνής του Seattle των early 90s, έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, έφτασε στο No. 5 των αμερικανικών charts και έγινε πλατινένιος. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Chris Cornell υπογράφει όλους τους εξαιρετικούς και προβληματισμένους στίχους του δίσκου, καθώς και την πλειονότητα της μουσικής με τους Ament και Gossard να συνθέτουν τρία από τα τραγούδια.

    Στο Metal Hammer Ιουνίου που κυκλοφορεί, θα βρείτε ένα άρθρο που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Chris Cornell, στην διαδρομή και στην προσφορά του στο μουσικό χώρο, το οποίο αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά.