Monday, 26 March 2018 21:18

JUDAS PRIEST: Ξανά στη σκηνή ο GLENN TIPTON – Φήμες για συνεργασία TONY IOMMI/ROB HALFORD

Written by 
    JUDAS PRIEST: Ξανά στη σκηνή ο GLENN TIPTON – Φήμες για συνεργασία TONY IOMMI/ROB HALFORD

    Μια υπέροχη έκπληξη περίμενε τους fans των Judas Priest που έφτασαν στο Prudential Center του Newark στο New Jersey για τη συναυλία των Metal Gods με τους Saxon και τους Black Star Riders.

    Ο εμβληματικός axeman, Glenn Tipton, ανέβηκε ξανά στο σανίδι μαζί με τους bandmates του για πρώτη φορά στην τρέχουσα περιοδεία για το εκπληκτικό "Firepower", η οποία έρχεται αμέσως μετά από την ανακοίνωσή του πως αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις εξαιτίας της επιδείνωσης της νόσου του Parkinson με την οποία παλεύει για 10 χρόνια.

    Ο θρυλικός μουσικός εμφανίστηκε με το γνώριμο μαύρο/κόκκινο ντύσιμό του, αποθεώθηκε από το κοινό και έπαιξε στο encore της συναυλίας το οποίο αποτελούσαν τα “Metal Gods”, “Breaking the Law” και “Living After Midnight”. Οι φήμες πως θα βρεθεί επί σκηνής ξεκίνησαν να οργιάζουν όταν πήρε μέρος στο signing session πριν από το live, στη Νέα Υόρκη, και τελικά επιβεβαιώθηκαν, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε ο Glenn Tipton στο κοινό πως όσο νιώθει καλά θα προσπαθεί να ανεβαίνει στη σκηνή με τους Judas Priest.

    Εδώ σε video η 15λεπτη εμφάνιση.

    Παράλληλα, το στρατόπεδο των Judas Priest, ενδέχεται στο μέλλον να συναντηθεί με εκείνο των Black Sabbath. Πιο συγκεκριμένα, ο Riffmaster Tony Iommi, έδωσε συνέντευξη σε βρετανικό μέσο και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη σκηνή του Birmingham, μέρος και θεμέλιο της οποίας είναι και οι δύο μυθικές μπάντες. Στην απάντησή του, ο Iommi αναφέρθηκε στην πιθανότητα σχηματισμού ενός μελλοντικού project με το Rob Halford: «Το συζητάμε με το Rob εδώ και πολλά χρόνια. Όταν είναι σωστό το timing, θα ήταν ωραίο να γράψουμε μαζί μερικά τραγούδια ή οτιδήποτε προκύψει. Θα ‘θελα πολύ να το κάνω. Είναι υπέροχο να δουλεύεις με ανθρώπους που σέβεσαι και γουστάρεις.»

    Αν η συνεργασία πραγματοποιηθεί, θα είναι η τέταρτη φορά που ο ανυπέρβλητος Μουστάκιας θα μοιραστεί το σανίδι με το Metal God. Οι πρώτες δύο ήταν το Νοέμβριο του ’92 με το Halford να αντικαθιστά εκτάκτως το Ronnie James Dio πίσω απ’ το μικρόφωνο των Black Sabbath όταν ο μεγάλος κοντός αποφάσισε να μην εμφανιστεί ως support της solo μπάντας του Ozzy. Η τρίτη ήταν τον Αύγουστο του 2004 όταν, και πάλι εκτάκτως, οι Black Sabbath εμφανίστηκαν με τραγουδιστή το Rob Halford καθώς ο Ozzy Osbourne έπασχε από βρογχίτιδα.

    Το Metal Hammer δε θα μπορούσε να απέχει απ’ αυτό τον Judas Priest πυρετό. Στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί, ο Rob Halford κοσμεί το εξώφυλλο και στην αποκλειστική και αναλυτική συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για τη νοοτροπία που διατηρούν οι Judas Priest απ’ τα πρώτα τους βήματα μέχρι σήμερα, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι παραμένει παθιασμένος μεταλλάς, σχολιάζοντας τις μπάντες του χτες αλλά και του σήμερα, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επερχόμενη εμφάνιση των Judas Priest ως headliners στο φετινό Rockwave, την πρώτη ημέρα του festival, Πέμπτη 19 Ιουλίου παρέα με τους Saxon, τους Accept αλλά και τους Έλληνες Null ‘O’ Zero και Foray Between Ocean. Επίσης, το "Firepower" είναι ο δίσκος του μήνα.

    Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για το φετινό εκρηκτικό Rockwave, στη δεύτερη μέρα του οποίου θα βρούμε ως headliners τους Iron Maiden.