Saturday, 23 June 2018 11:27

VINNIE PAUL: «Έφυγε» ο θρυλικός drummer των Pantera

Written by 
    VINNIE PAUL: «Έφυγε» ο θρυλικός drummer των Pantera

    Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 54 ετών, ο Vinnie Paul των Pantera, Damageplan και Hellyeah. Ο σπουδαίος drummer απεβίωσε στο σπίτι του στο Las Vegas από άγνωστα, ακόμη, αίτια.

    O Vincent Paul Abbott, όπως ήταν το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1964 στο Texas και ήταν αδερφός του κιθαρίστα "Dimebag" Darrell Abbott. Ο πατέρας τους, Jerry Abbott, είναι γνωστός παραγωγός και συνθέτης της country. Τα δύο αδέρφια σχημάτισαν τους Pantera στα '80s, και τους Damageplan το 2003. Κατά τη διάρκεια συναυλίας των τελευταίων στις 8 Δεκεμβρίου του 2004, ο Dimebag δέχθηκε πυρά και δολοφονήθηκε επί σκηνής σε ηλικία 38 ετών.

    Aπό τα μέσα των '00s και μετά, ο Vinnie είχε σχηματίσει τους Hellyeah, με τους οποίους και έκανε 5 δίσκους. Η δουλειά του, όμως, με τους Pantera στα '90s ήταν καθοριστική για την τροπή του metal τα τελευταία 30, σχεδόν, χρόνια, και δη στις ΗΠΑ. Tα σημαντικότερά τους έργα, δίσκοι που έβαλαν τον όρο "groove metal" στο λεξιλόγιό μας, ήταν τα "Cowboys from Hell", "Vulgar Display of Power" και "Far Beyond Driven". Με το τελευταίο βρέθηκαν στο #1 των αμερικάνικων charts.

    RIP