Thursday, 01 November 2018 09:45

THIS.IS.HAMMER.407 - NOEMBΡΙΟΣ 2018

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.407 - NOEMBΡΙΟΣ 2018

    Scream for Me, Children of War.

    Bruce Dickinson. Mια ιστορία Ελπίδας σε καιρό Πολέμου. Αυτό είναι το περιεχόμενο της συγκλονιστικής ταινίας "Scream for Me Sarajevo" η οποία περιγράφει το πιο ριψοκίνδυνο επίτευγμα της διαδρομής του εμβληματικού frontman των Iron Maiden. Να ταξιδέψει και να δώσει συναυλία στο εμπόλεμο, αιματοβαμμένο Σαράγιεβο του 1994.



    Από τη μία, λοιπόν, φιλοξενούμε στο τεύχος τα λόγια του Dickinson που ξετυλίγουν όλες τις πτυχές του εξαιρετικά επικινδύνου ταξιδιού περιγράφοντας τη συνταραχτική εμπειρία, και από την άλλη με αφορμή τον Πόλεμο ως φαινόμενο της ανθρώπινης συμπεριφοράς που έχει απασχολήσει όλες τις μορφές των Τεχνών, δημιουργήσαμε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα που αφορά τραγούδια τα οποία περιγράφουν ιστορικές πολεμικές αναμετρήσεις. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. This is the War Issue.

    Με το συγκεκριμένο αφιέρωμα να ζωντανεύει τα πεδία ιστορικών μαχών στις σελίδες μας, αποφασίσαμε το CD που συνοδεύει το τεύχος Νοεμβρίου να έχει αντίστοιχο προσανατολισμό και δύναμη πυρός. H συλλογή "War is Upon Us" λειτουργεί ως soundtrack στο αφιέρωμα, περιέχοντας τραγούδια metal συγκροτημάτων που ασχολήθηκαν είτε με πολεμικές συγκρούσεις, είτε με τις συνέπειές τους. Τα decibel εδώ αρματώθηκαν και εφορμούν από τα ηχεία!

    Tracklisting:

    01. ACCEPT "Stalingrad"
    02. BOLT THROWER "Anti-Tank (Dead Armour)"
    03. PRIMORDIAL "Where Greater Men Have Fallen"
    04. SEPTICFLESH "Persepolis"
    05. INNERWISH "Gates of Fire"
    06. SABATON "Coat of Arms"
    07. BATTLEROAR "Palace of the Martyrs"
    08. DOOMSWORD "Heathen Assault"
    09. GRAND MAGUS "Varangian"
    10. NIGHTFALL "Ambassador of Mass"
    11. HAIL OF BULLETS "Nachthexen"
    12. ROTTING CHRIST feat. Diamanda Galas "Orders from the Dead"



    Opeth. Ευκαιρία ψάχνουμε για να συνομιλήσουμε μ' αυτό το πολύ σπουδαίο συγκρότημα. Η prog αρμάδα του Mikael Åkerfeldt έχει νέο live album/DVD, το "Garden of the Titans: Live at Red Rocks Ampitheatre", και ο εγκέφαλος της μπάντας μάς μιλάει σε μία αποκλειστική συνέντευξη για το παρόν και το μέλλον των Opeth, σε μία πολύ ζωηρή και ζουμερή κουβέντα.



    ΘΕΜΑΤΑ:

    Bruce Dickinson, Opeth, Πόλεμος και Metal, Alice in Chains, Accept, Uriah Heep, Riverside, Full House Brew Crew, Witherfall, Ashes of Ares, Enemy Inside

    THE MAGICIAN'S BIRTHDAY:

    Kirk Hammett

    STAGE HAMMER:

    Pain of Salvation, Grave Digger, Lucifer, Nashville Pussy, God is an Astronaut, The Three Tremors, Echoes from the Labyrinth Doom Fest (Sorcerer, Reflection, Doomocracy, κ.ά.), City Kids / No Remorse (Motörhead tribute)

    SIGN OF THE HAMMER BE MY GUIDE:

    Magnum

    HORROR:

    Lucifer's Child, The Ocean, Aborted, Siege of Power



    ΑΦΙΣΕΣ:

    Rage Against the Machine / Sepultura "Chaos A.D."