Monday, 07 September 2020 05:29

ΤΗΙS.IS.HAMMER.429: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 Fight Fire with Fire Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.429: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 Fight Fire with Fire Issue

    Fight Fire with Fire Issue. Σεπτέμβριος 2020. Κόντρα στις συνθήκες. Μαζί με τους ανθρώπους μας! Ξεκίνημα της πιο δύσκολης σεζόν που έχει γνωρίσει η μουσική που υπηρετούμε. Μπαίνουμε στη μάχη με πυρομαχικά την πολύτιμη στήριξη των αναγνωστών μας, και απαντάμε στον κόντρα άνεμο της εποχής, με μελάνι, χαρτί και metal προερχόμενο από όλες τις εκδοχές του. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που μας επιτρέπετε σε δύσκολες εποχές να βρισκόμαστε στις ζωές σας. Με την επιλογή σας, μας τιμάτε και μας κρατάτε όρθιους! Το τεύχος κυκλοφορεί εκεί έξω και επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. “Damage Ink” Σεπτέμβριος.



    METALLICA: Οι μεταλλάδες γουστάρουμε τις επετείους, διότι προσφέρουν ιδανική ευκαιρία για κουβέντα. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπάντα της μουσικής μας, γινόμαστε ακόμα πιο φλύαροι... Επειδή, λοιπόν, ο LARS ULRICH είναι ένας από εμάς και του αρέσει να κουβεντιάζει, κάθισε κάτω από τη λάμπα της ανάκρισης μιλώντας για το album και την ταινία “S&M 2” που ένωσε ξανά τους METALLICA με τη ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ SAN FRANCISCO.

    BELZEBUBS: Απολαυστικό χιούμορ με black metal corpse paint. Εδώ κάνουν παρέλαση οι ασπρόμαυροι ήρωες του J.P. AHONEN. Ενός freelancer Φινλανδού γραφίστα που βλέπει ό,τι ξεκίνησε ως αυτοσχεδιαστική ψυχοθεραπεία, να εξελίσσεται στο πιο αναγνωρίσιμο metal comic της γενιάς του. Ίσως για αυτή την ώρα που μας μιλά σε αυτήν την αποκλειστική συνέντευξη είναι καλοδιάθετος, ειλικρινής και μας κάνει να αγαπήσουμε αυτούς του comic ήρωες με τις κάργα metal ιδιορρυθμίες, ακόμα περισσότερο!

     

    DEE SNIDER: Εδώ συνομιλούμε με μια από τις πλέον εμβληματικές περσόνες στο metal, μιας και τα έργα και η στάση του από το ξεκίνημα των Twisted Sister μέχρι σήμερα, άλλαξε τη ζωή πολλών metalheads. Μας κάλεσε από την Καραϊβική για να κουβεντιάσουμε μεταξύ πολλών άλλων, για τη μουσική επικαιρότητα, το χάος του COVID-19 στις ΗΠΑ, τον Donald Trump αλλά και τα ελληνικά νησιά.

    KAMELOT: Ζουν στο τώρα υποστηρίζοντας στο έπακρο τα όσα η μπάντα πρεσβεύει απ’ όταν ο TOMMY KAREVIK εισήλθε στο δυναμικό της. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το “One Cold Winter’s Night”, επιστρέφουν με νέο live album που δηλώνει εμφατικά τη δυναμική που έχουν αποκτήσει στο σήμερα. Το “I AM THE EMPIRE: LIVE FROM THE 013” έχει ουσιαστικά κίνητρα ύπαρξης, μπαίνοντας στις οθόνες και τα ηχεία μας, την καταλληλότερη περίοδο.

    PAIN OF SALVATION: Το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν νέο album, μόνο ως ευτυχές γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για κάποιους από εμάς. Πόσο μάλλον όταν αυτό το album έχει όλα τα στοιχεία που το κάνουν να είναι πραγματικά σπουδαίο. Όσο για τα συναισθήματα που βγάζει, συνδυασμένα με αυτό το πολύ ιδιαίτερο timing, μπορεί να έχουν μέχρι και ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Παρ’ όλ’ αυτά, ο DANIEL GILDENLÖW, mastermind των Σουηδών, παραμένει ευδιάθετος, ειλικρινής και χειμαρρώδης όταν μιλάει για τη μουσική, γιατί μέσω αυτής φιλτράρει τη ζωή και τα βιώματά του. Και μας παρασύρει να κάνουμε το ίδιο…

    OCEANS OF SLUMBER: Στον κυκεώνα της μιζέριας και του κυνικού ρεαλισμού, ορισμένοι καλλιτέχνες δεν μένουν στάσιμοι, αντιστέκονται μέσω της τέχνης τους και του προσωπικού τους βιώματος. Η CAMMIE GILBERT, η πιο επίκαιρη φωνή της metal πραγματικότητας, τραγουδίστρια ενός εκ των πιο «καυτών» ονομάτων του μοντέρνου progressive ήχου, με αφορμή την ομότιτλη, τέταρτη full-length προσπάθειά τους, μιλά για τη μουσική της και την ίδια της την persona. Αλλά πάνω απ’ όλα, μας μιλά για την πραγματικότητα.

     

    EN MINOR (Phil Anselmo) συν 10 ακόμα rock ‘n’ roll επιζώντες: Η ψυχρή αλήθεια είναι ότι ο PHILIP H. ANSELMO τα έχει κάνει… σαν τα μούτρα του τα τελευταία χρόνια. Χωρίς βασική μπάντα, απομονωμένος και σχεδόν επικηρυγμένος από ένα μεγάλο μέρος του κόσμου (και δικαίως) μετά το “white power” συμβάν του 2016. Χρειαζόταν ένα project σαν τους EN MINOR για να βγάλει από μέσα του συναισθήματα και υλικό που φυλούσε χρόνια. Μαζί με μία μεγάλη παρέα, έβγαλαν ίσως τον πιο αναπάντεχα βαρύ (αλλά καθόλου heavy metal) δίσκο της χρονιάς, το “WHEN THE COLD TRUTH…”, γι’ αυτό ο Phil έχει επιτέλους όρεξη να μιλήσει - αν και δεν απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε. Επίσης με αφορμή την επάνοδο του Anselmo στη δισκογραφία, μελετάμε 10 ακόμα «rock ‘n’ roll επιζώντες», οι οποίοι όπως και ο Phil, είχαν παρόμοιες αυτοκατοστροφικές τάσεις, χόρεψαν στην άκρη της βελόνας, είδαν τον κόσμο από τον πάτο του μπουκαλιού αλλά ευτυχώς, είναι ακόμα μαζί μας. Don’t try this at home.

     

    GUS G.: Την κατάσταση με τα live και τα festivals στο 2020, με τόσες αναβολές παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, την έχουμε εμπεδώσει. Παρ’ ολ’ αυτά, θέλουμε να μην χάσουμε την επαφή με το πνεύμα των συναυλιών έστω κι αν αυτό, ώσπου να περάσει το γινάτι του κορωνογαμπρού, γίνεται μέσα από διηγήσεις. Για αυτό επικοινωνήσαμε με τον ηγέτη των Firewind, ο οποίος αν δεν υπήρχαν οι συνέπειες του COVID-19 θα βρισκόταν μόνιμα με μία βαλίτσα στο χέρι σε περιοδεία. Του ζητήσαμε να μας διηγηθεί τις 10 σημαντικότερες στιγμές/εμπειρίες του από τη δράση του επάνω στο συναυλιακό σανίδι. Με τη διαδρομή του και τις παραστάσεις του, σίγουρα έχει δύσκολο έργο στην επιλογή. Fire at will!

     

    KANSAS: Μετά από τόσα χρόνια στο στερέωμα, θα μπορούσες να έχεις αράξει στα αμέτρητα κυβικά σου και να ατενίζεις την αιωνιότητα που έχεις χτίσει. Με όσες απώλειες κι αν αντιμετώπισες στην πορεία, οι οποίες σίγουρα στοίχισαν στην ταυτότητά σου, κατάφερες να παρουσιάζεις απίστευτα ποιοτικά δημιουργήματα. Είσαι ακόμα εδώ για κάποιον λόγο και ο RONNIE PLATT, ως θαυμαστής και μεταλαμπαδευτής, μας εξηγεί το γιατί…

    ROLLIN’ DICE: Τους γνωρίσαμε στο “Way to the Sun” το 2017. Κάθε ζαριά τους είχε 70s άθροισμα. Και ήταν απόλαυση να βλέπουμε στα live να μαγνητίζουν τους ακροατές. Όχι χρησιμοποιώντας hype, χρησιμοποιώντας τραγούδια. Η σκηνή κέρδιζε μία μπαντάρα. Μέχρι τη στιγμή που μία γριά μοχθηρή μοίρα, ζήλεψε τα νιάτα τους και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τα πάγωσε όλα... Όνειρα και φιλοδοξίες. Δεν πάγωσε όμως το πείσμα για ζωή και το ταλέντο τους. Και ορίστε τώρα που μιλάμε με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ για το “REROLL”, τον δεύτερο πυρακτωμένο δίσκο τους. Ασσόδυο η μοίρα, εξάρες αυτή η παρέα. Στα σοβαρά εμπόδια της ζωής, έτσι απαντούν οι ψυχωμένοι! Hats off boyz!

    VICIOUS RUMORS: Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου πονήματος των Αμερικανών power/thrash metallers, βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με μία παλιά καραβάνα του χώρου, τον αρχηγό τους, GEOFF THORPE. Μάλιστα, η συζήτησή μας δεν περιορίζεται απλά στην ανάλυση του καλοδουλεμένου και εκρηκτικού “CELEBRATION DECAY”, για το οποίο ο Geoff είναι τουλάχιστον ενθουσιασμένος, αλλά γίνεται και μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν και στις αξίες που πρέπει να κουβαλά ένα συγκρότημα για να είναι σωστό απέναντι στον εαυτό του και στους οπαδούς του.

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ:
    METALLICA, BELZEBUBS, OCEANS OF SLUMBER, DEE SNIDER, PHIL ANSELMO (EN MINOR) + 10 ROCK ‘N’ ROLL SURVIVORS, PAIN OF SALVATION, KAMELOT, ROLLIN’ DICE, VICIOUS RUMORS, THE OCEAN, SACRED OUTCRY, KANSAS, GUS G., BARBARA BLACK, BEFORE SUNDAY, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ:
    BELZEBUBS, HELLENIC ASSAULT, STAGE HAMMER (Rock ‘N’ Roll Children, Long Beach Fest, Chania Rock Fest), SUB TERRA, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ



    HORROR:

    NAPALM DEATH

    TOMORROW’S RAIN


    KATAVASIA

    UADA



    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ:

    Mercyful Fate, Belzebubs

    Το τεύχος Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας και επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.