Saturday, 02 November 2019 08:14

THIS.IS.HAMMER.419 - NOEMBΡIOΣ 2019

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.419 - NOEMBΡIOΣ 2019

    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

    Νοέμβριος: Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στο εξώφυλλο Mayhem του METAL HAMMER είναι ψύχος και κατράμι. Αυτοί που ξεγέννησαν το έρεβος του νορβηγικού black metal, οι leaders του ιδιώματος, φροντίζουν γι’ αυτό δημιουργώντας το εξαιρετικό νέο album τους, “Daemon”. Έναν δίσκο που φέρνει το παγερό σκότος του Βορρά ξανά στη ζωή μας. Ο Attila Csihar, ο συγκλονιστικός performer με τις 1000 φωνές και αμφιέσεις, μιλάει για όλους και για όλα στο έντυπο - είτε για το δίσκο, είτε για την άποψη του ίδιου του συγκροτήματος για την πολυσυζητημένη ταινία “Lords of Chaos”.

    Nightstalker. Ζούνε την μουσική τους. Αυτός είναι ο τρόπος τους. Η ιστορικότερη heavy rock παρέα της χώρας και το συγκρότημα είναι ξανά στις rock ‘n’ roll επάλξεις με το πολύ δυνατό “Great Hallucinations”. Οι παλιοί της παρέας, ο Argy (φωνή) και ο Αντρέας (μπάσο), μας δίνουν μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Εκεί μιλούν για τον καινούργιο δίσκο αλλά και για το πώς ορίζουν οι ίδιοι την επιτυχία ως απόσταγμα της 30χρονης διαδρομής τους που πέρασε από όλες τις πιθανές δοκιμασίες. Απολαυστικοί, ειλικρινείς, αληθινοί και ουσιαστικοί. Τους εμπιστευόμαστε.



    Σε άλλα σπουδαία θέματα που φιλοξενούμε στο τεύχος Νοεμβρίου, το METAL HAMMER συνεχίζει την έρευνά του πάνω στα χρονικά του σκληρού ήχου, με τη χρονομηχανή να κάνει στάση αυτή τη φορά στο 1989. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο οποίο η συντακτική μας ομάδα επιλέγει και σχολιάζει 89 ιστορικά albums του 1989 με την οπτική της τότε εποχής, αλλά και της σημερινής, 30 χρόνια μετά.

    Στη συνέχεια, οι Blind Guardian καταφέρνουν επιτέλους να ολοκληρώσουν το Τwilight Orchestra project που δουλεύουν εδώ και δύο δεκαετίες. Αποτέλεσμα αυτού, το κατ’ εξοχήν συμφωνικό album “Legacy of the Dark Lands”, με τον γερμανικό metal κολοσσό να αναλύει ένα από τα τολμηρότερα εγχειρήματα της επικής του πορείας. Επίσης, στη στήλη Past Tense to Future Tense, επικοινωνούμε με τον Michael Wilton των Queensrÿche προκειμένου να συζητήσουμε για τη δημιουργία της θρυλικής αυτής μπάντας, αλλά και για την άγνωστη ιστορία πίσω από τις 2 πρώτες της κυκλοφορίες, το ομώνυμο ΕΡ του 1983 και το “The Warning” album που ακολούθησε ένα χρόνο μετά. Τα υπόλοιπα επί σκηνής σε 2 μοναδικές συναυλίες, στις 15 και 16 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Επίσης, κουβεντιάζουμε και με τον ισπανό σκηνοθέτη της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Greek Rock Revolution” που θα δούμε 25 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 στα πλαίσια του κινηματογραφικού festival Gimme Shelter, ενώ ο Σάκης Τόλης, ο ηγέτης των Rotting Christ, μας εκμυστηρεύεται και σχολιάζει τους 10 αγαπημένους του δίσκους όλων των εποχών! Πολύ δυνατός αυτός ο Νοέμβρης!

    Πιο αναλυτικά, στο τεύχος Noεμβρίου του METAL HAMMER θα βρείτε:

    ΘΕΜΑΤΑ

    Mayhem, Nightstalker, Blind Guardian, Lacuna Coil, Steel Panther, Horizon’s End, Sodom, Ray Alder, Savage Master, Orodruin, R.U.S.T.-X, Star.Gate, Project Renegade

    AΦΙΕΡΩΜΑ

    1989: 89 ιστορικοί δίσκοι

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE

    Queensrÿche “Queensrÿche” EP & “The Warning”



    TEN TON HAMMER


    Σάκης Τόλης (Rotting Christ)

    HEAVY LIVIN’

    “Greek Rock Revolution” documentary

     ALL THE WORLD’S A STAGE

    Νίκος Μελισσουργός (Suicidal Angels)

    STAGE HAMMER

    Dimmu Borgir, Βaroness, Rise Evolve (Mother of Millions, Need, Poem, κ.ά.), Demon’s Gate Festival (Eric Clayton, Saturnus, Sorcerer, κ.ά.), City Kids feat. Lucas Fox, Bullet, Wayne Hussey (The Mission), Omnium Gatherum

    HORROR

    Cattle Decapitation, Cloak, Strigoi



    AΦΙΣΕΣ

    ANNIHILATOR “Alice in Hell” / BARONESS “Gold & Gray”