Saturday, 01 August 2020 19:50

ΤΗΙS.IS.HAMMER.428: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020 The 80s Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.428: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020 The 80s Issue

    Μεγάλο αυγουστιάτικο ταξίδι, απόδραση, στη δεκαετία που γιγάντωσε το Metal! 1980-1989 Never Surrender!

    Συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου! The 80s Issue! Το 2020 οι συνέπειες του Covid-19 στις ζωές των ανθρώπων, δημιούργησαν πρωτοφανείς δυσκολίες. Συμβαίνουν και σε εμάς… Όμως δεν στάθηκαν ικανές ώστε να μας σταματήσουν από το να δημιουργήσουμε το φετινό συλλεκτικό τεύχος Αυγούστου, που είναι προσανατολισμένο στη μελέτης της δεκαετίας 1980 – 1989. Αρματωμένο με 400+ θρυλικά 80’s albums, με τα σπουδαιότερα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα που σημάδεψαν κάθε χρονιά ξεχωριστά, στοχεύει να είναι η ιδανική παρέα σας στις μέρες του Αυγούστου. Είτε βρίσκεστε σε παραλία, είτε σε βουνό ή στη βεράντα του σπιτιού σας. Επιπλέον στο τεύχος Αυγούστου υπάρχει και η τρέχουσα επικαιρότητα για την μουσική που μας αφορά. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και όλες που μας επιτρέπετε σε δύσκολες εποχές να βρισκόμαστε στις ζωές σας. Με την επιλογή σας, μας τιμάτε και μας κρατάτε όρθιους! Ευχαριστούμε πολύ!

    80s Τεράστιο Συλλεκτικό Αφιέρωμα: Γιατί τώρα; Ως οπαδοί του heavy metal που µας αρέσει η σηµειολογία και οι συµβολισµοί, σκεφτήκαµε πως φέτος, 40 στρογγυλά χρόνια µετά την αυγή των ‘80s, έχει έρθει και πάλι η στιγµή να µιλήσουµε για την εποχή που σηµειώθηκε η έκρηξη του heavy metal. Τότε που εµφανίστηκαν τα µεγάλα συγκροτήµατα, που κυκλοφόρησαν µυθικοί δίσκοι, που έγιναν περιοδείες «µαµούθ» και που εκατοµµύρια έφηβοι σε ολόκληρο τον κόσµο συντονίστηκαν µε τις ηλεκτρικές εκκενώσεις του metal Θηρίου. Τότε, που εµφανίστηκαν τα πρώτα παρακλάδια, όπως το thrash metal, το doom, το power και το death metal, τότε που η αθωότητα αγκάλιασε την υπερβολή. Στις σελίδες που ακολουθούν, παραθέτουµε 20+20 δίσκους για κάθε χρονιά, επιλέγουµε την κυκλοφορία που τη χαρακτήρισε όπως και το ντεµπούτο που έκανε εντύπωση, ενώ επίσης αναφερόµαστε τόσο στα γεγονότα, όσο και στα πρόσωπα που διακρίθηκαν στο εκάστοτε έτος. Προσοχή όµως! Αυτό δεν είναι ένα νοσταλγικό αφιέρωµα. Ούτε µία αγιογραφία για µία εποχή που δεν πρόκειται να ξανάρθει. Σε καµία των περιπτώσεων δεν υπερασπιζόµαστε την άποψη που λέει πως «σήµερα δεν τα κάνουν όπως τότε», ούτε ζούµε στην εποχή της χαίτης και των spandex. Όµως, σε καµία περίπτωση δεν αφορίζουµε το παρελθόν µόνο και µόνο για να νιώσουµε επίκαιροι και όχι ξεπερασµένοι. Αγαπάµε εξίσου το metal του χθες, του σήµερα και του αύριο και ένας λόγος για τον οποίο επισκεπτόµαστε το παρελθόν είναι γιατί µας αρέσει να παρακολουθούµε τη γραµµή του αίµατος του heavy metal µέσα στα χρόνια και έτσι να κατανοήσουµε καλύτερα τη σηµερινή του µορφή. Έτσι κι αλλιώς, φέρνοντας στο νου τα λόγια του αθάνατου Mark Shelton, “Heavy metal’s here to stay, we’ll never see it’s dying day”. Με το αφιέρωµα που ακολουθεί στοχεύσαµε στο να δηµιουργήσουµε µία 80’s Heavy Metal εγκυκλοπαίδεια που θα γίνει σύντροφος ζωής για πάντα!

    BLUES PILLS: Τελικά απεδείχθησαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Μπορεί να σίγησαν δισκογραφικά για τέσσερα χρόνια και το line-up τους να πέρασε δύσκολα, κυρίως με την αποχώρηση του κιθαρίστα Dorian Sorriaux, ωστόσο το αστέρι του συγκροτήματος δεν είχε δύσει. Με τον Zack Anderson να αναδεικνύεται ως από μηχανής θεός, αλλά και με όση μαγεία περίσσεψε από τους The Hives, το σχήμα ετοίμασε ένα album που έχει σύμμαχό του τον χρόνο, όσο σπάνιος και πολύτιμος κι αν είναι αυτός στους καιρούς μας. Οι Σουηδο-Αμερικάνοι είναι group για μερακλήδες. Η ELIN LARSSON έχει τον λόγο.

    NORTHWIND: Είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του βιβλίου του ελληνικού metal. Η επιστροφή τους επισφραγίζεται με το “HISTORY” που σέβεται το παρελθόν και ταυτόχρονα στέκεται στιβαρά στο σήμερα δίχως να ακούγεται κουρασμένο, κλισέ ή ξαναζεσταμένο. Για όσα μεσολάβησαν και για όσα αναμένουμε, μας μιλά ο κιθαρίστας και εκ των ιδρυτικών μελών, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

    LET US PREY: Οι Βοστονέζοι φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στον χώρο του thrash/prog/power metal. Ο frontman του συγκροτήματος και γνωστός για τη θητεία του στους Ross The Boss, MARC LOPES, μας αναλύει τη μουσική δομή των LET US PREY και μέσα από μια «έξω καρδιά συνέντευξη», κάνει την κατάλληλη εισαγωγή γνωριμίας της μπάντας με το ελληνικό κοινό.

    LEFTOVER BULLETS: H συμμορία από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική δουλειά, παρουσιάζοντας ένα κράμα δυναμικού hard rock και κλασικού metal με μία ελαφρά επίστρωση εναλλακτικού rock. To Metal Hammer μιλά με τον κιθαρίστα ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και ανακαλύπτει πως οι «σφαίρες» του συγκροτήματος δεν είναι μόνο ηλεκτρικές, αλλά και πνευματικές.

    Καλή ξεκούραση σε όλους και όλες! Καλό διάβασμα! Never Surrender!