Monday, 05 October 2020 06:20

ΤΗΙS.IS.HAMMER.430: ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ The Purple Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.430: ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ The Purple Issue

    The Purple Issue. O Οκτώβριος έχει Βαθύ Μωβ χρώμα. Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του μωβ τεύχους στην περιοχή σας ώστε να μην το ψάχνετε, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Metal Hammer στο Facebook και άμεσα θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Σας ευχαριστούμε όλους που μας επιτρέπετε σε δύσκολες εποχές να βρισκόμαστε στις ζωές σας. Το τεύχος κυκλοφορεί εκεί έξω και επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.


    DEEP PURPLE:Ιστορικά θεμέλια της μουσικής μας, χτίστηκαν επάνω σε 3 εμβληματικά ονόματα. Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple. Στο Μωβ τεύχος Οκτωβρίου, με μεγάλη χαρά στρέφουμε την προσοχή μας με δύο τρόπους στους Τιτάνες DEEP PURPLE. Κατ’ αρχάς φιλοξενούμε μία αποκλειστική συνέντευξη που έκανε ο Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος με τον θρυλικό μπασίστα ROGER GLOVER. Εκεί συνομιλούν τόσο για το “WHOOSH!”, τον καινούργιο δίσκο του σχήματος, αλλά και τις πολύτιμες εμπειρίες και μνήμες που συνέλεξε ο Glover από τη ζωή με το συγκρότημα. Αυτή είναι μια συζήτηση που περιέχει μπόλικη μωβ σοφία… 

    Επιπλέον, δημιουργήσαμε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα που εξετάζει ξεχωριστά, όλα τα πρόσωπα των μουσικών που συναντάμε στην πολύ μεγάλη δισκογραφία των Purple. Εδώ υπάρχουν όλοι, και είναι πολλοί... O Jon Lord, o Ritchie Blackmore, o David Coverdale, o Glenn Hughes… όλοι φιλοξενούνται στις σελίδες του Μωβ τεύχους!

    AMARANTHE: Ο κόσμος πάει όπως πάει, όμως… υπάρχει ελπίδα! Τουλάχιστον αυτό το αισιόδοξο μήνυμα προσπαθούν να διατυμπανίσουν οι AMARANTHE, και με τον νέο τους δίσκο-διακήρυξη “MANIFEST”, αγγίζουν όλα αυτά που τους προβληματίζουν, παρουσιάζοντας τον πιο δυναμικό τους χαρακτήρα που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Αυτό το γεγονός δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, οπότε επικοινωνήσαμε με την ELIZE RYD, μία από τις τρεις φωνές του συγκροτήματος, για μια συζήτηση με επίκεντρο τον νέο τους δίσκο.

     

    ARMORED SAINT: To να έχεις στις αποσκευές σου ένα εξαιρετικό νέο album όπως το “PUNCHING THE SKY” αλλά κανέναν προορισμό για να το παρουσιάσεις λόγω πανδημίας, είναι βαρύ φορτίο. Ο πολυσχιδής, απόλυτα συγκροτημένος JOEY VERA, μας μιλάει από το Los Angeles για τον νέο δίσκο των ARMORED SAINT - και όχι μόνο. Διαβάστε τη συνέντευξη ακούγοντας το καινούργιο αριστούργημά τους. Ό,τι καλύτερο θα σας συμβεί τον Οκτώβρη στο heavy metal, είναι αυτό.

    BLUE ÖYSTER CULT: To 2020 μάς πηγαίνει τόσο καλά που το μόνο που έχει απομείνει είναι να βγει ο Go-Go-Godzilla από κάποιο λιμάνι και να αρχίσει τις τσάρκες. Για να ξεχαστούμε λίγο, το classic rock ως αμετάβλητος παράγοντας χαρίζει ισόποσα νοσταλγία και ελπίδα, τέτοια ελπίδα που ακόμα και οι BÖC δισκογράφησαν μετά από 19 χρόνια και χιλιάδες αρνήσεις. Η ραδιοφωνική φωνή των θρυλικών Νεοϋορκέζων, DONALD “BUCK DHARMA” ROESER, εξηγεί με μειλίχιες και μετρημένες κουβέντες γιατί “THE SYMBOL REMAINS”.

    PIRAEUS 117 ACADEMY: Σοβαρότατες οι συνέπειες της πανδημίας στον χώρο μας. Ο ΝΙΚΟΣ ΛΩΡΗΣ δραστηριοποιείται και έχει τεράστια εμπειρία στον χώρο των συναυλιών. Εδώ συζητάμε για την απόφαση να κλείσει ένα από τα πλέον σπουδαία live venues της Αθήνας και της χώρας, το PIRAEUS 117 ACADEMY που αποτέλεσε δικό του δημιούργημα. Οι δε σκέψεις του για τις συναυλίες την επόμενη μέρα, είναι χρήσιμες ώστε να ανιχνεύσουμε όσα μας περιμένουν μετά τη σφοδρή καταιγίδα των γεγονότων που ζούμε.



    MARTIN BIRCH: Το 50% που χρειάζεσαι για να παίξεις σωστά κι επιτυχημένα hard rock και heavy metal, είναι το ταλέντο, η έμπνευση και το συναίσθημα. Το υπόλοιπο 50% είναι ο ήχος. Σε αυτό το δεύτερο, ένας από τους ανθρώπους που στιγμάτισε τα ‘70s, ‘80s (και λίγο από τα ‘90s), ήταν ο MARTIN BIRCH, παραγωγός και μηχανικός ήχου που συνέδεσε το όνομά του με μεγαθήρια όπως οι Iron Maiden, Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Whitesnake και πολλοί άλλοι, καθώς τους βοήθησε να δημιουργήσουν μία σειρά από albums που καθόρισαν τον σκληρό ήχο, γνωρίζοντας παγκοσμίως τεράστια επιτυχία. Με αιτία τον θάνατό του στις 9 Αυγούστου, το Metal Hammer θυμάται την τεράστια καριέρα του και κατεβάζει από το ράφι τη μισή ιστορία του hard rock και του heavy metal.

    AYREON: Αφήνοντας για λίγο τη sci-fi θεματολογία, ο mastermind τους, ARJEN LUCASSEN, καταπιάνεται με ένα ακόμα μεγαλεπήβολο έργο και δημιουργεί το musical για μία ταινία της οποίας η ιστορία εξελίσσεται τον 19ο αιώνα και ο βασικός της ήρωας βρίσκεται μεταξύ νεκρών και ζωντανών. Φιλόδοξο εγχείρημα, όπως και η μουσική του “TRANSITUS”, αλλά και η ταινία που πεισματικά συνεχίζει να ονειρεύεται…

    CALYCES: Στον κόσμο που απευθύνονται, οι Αθηναίοι κάνουν ήδη χαμό με τα δείγματα που έχουν δημοσιεύσει. Η κυκλοφορία ολόκληρου του “IMPULSE TO SOAR” θα δικαιώσει τις προσδοκίες, ειδικά σε μία περίοδο που λόγω συναυλιακής αποχής οι καλοί δίσκοι είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ. Κάμερα στον ΜΑΝΘΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ...

    PETE WAY: Λατρεύουμε τους UFO. Λατρεύουμε την πενταετία 1974-1979 και τους πέντε της φωτεινούς δίσκους, μαζί με το αειθαλές εκείνο διπλό live album. Λατρεύουμε τον αεικίνητο μπασίστα με τη μαλλούρα, τα κολλητά ριγέ κολάν και το Thunderbird. Μια ζόρικη λατρεία διότι εκτός από τη λευκή, μουσική μαγεία, συμπεριλαμβάνει και άλλα. Πολύ επικίνδυνα. Ναρκωτικά. Αλκοόλ. Γυναίκες. Καταχρήσεις που θα κατέβαλαν πολύ γρήγορα τον μέσο όρο. Αλλά είναι η κράση μερικών ανθρώπων που εκτοξεύονται στα αστέρια όταν είναι νέοι. Και ζουν με αυτό ως το τέλος τους. Το Metal Hammer αποτίνει ελάχιστο φόρο τιμής στον προσφάτως εκλιπόντα PETE WAY και επιστρέφει σε εκείνη την πενταετία.

    GODITHA: Δεκαέξι από τις πλέον αναγνωρίσιμες φωνές της σκηνής, βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί εξυπηρετώντας έναν κοινό σκοπό. Είναι, όλοι, πρωταγωνιστές της rock opera “GODITHA”, ενός άνευ προηγουμένου εγχειρήματος για τα δεδομένα της εγχώριας πραγματικότητας. Η ΕΛΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ, μπήκε στο «δωμάτιο των ονείρων» και έκανε το όραμά της πραγματικότητα. Το Metal Hammer δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή.

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ:

    DEEP PURPLE, AMARANTHE, PIRAEUS 117 ACADEMY- ΝΙΚΟΣ ΛΩΡΗΣ, CALYCES, FORTRESS UNDER SIEGE, AYREON, ARMORED SAINT, BLUE ÖYSTER CULT, GODITHA, MARTIN BIRCH, PETE WAY, DARK TRANQUILLITY STUDIO REPORT, BLACK STONE MACHINE, WINTER’S VERGE, SYSTEM DECAY.

    ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ:

    HEAVY LIVING (Βασίλης Αξιώτης), HEAVY LIVING (Johnny Rock Bar), BELZEBUBS, HELLENIC ASSAULT, STAGE HAMMER (Nightstalker), SUB TERRA, ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΗ

    HORROR:

    ANAAL NATHRAKH, ENSLAVED, INCANTATION, VILE CREATURE, TRIDENT

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: PRAISE IOMMI, SLAYER Seasons in the Abyss


    Το τεύχος Οκτωβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα της χώρας και επίσης μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.