Saturday, 16 October 2021 15:29

NEBELHEXE: H Andrea Meyer είναι στα θύματα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με τόξο στη Νορβηγία

Written by 
    NEBELHEXE: H Andrea Meyer είναι στα θύματα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με τόξο στη Νορβηγία

    Με τραγικό τρόπο έφυγε από την ζωή η γερμανικής καταγωγής καλλιτέχνης. Οι περισσότεροι την γνωρίζαν με το καλλιτεχνικό της όνομα ως Nebelhexë, όμως το πραγματικό της όνομα ήταν Andrea Meyer και είναι ένα από τα πέντε άτομα που σκοτώθηκαν σε δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με όπλο ένα τόξο σε μια ήσυχη πόλη της Νορβηγίας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.


    Για την δολοφονία 5 ανθρώπων, όπου ανάμεσα τους ήταν και η Nebelhexë, υπεύθυνος φέρεται να είναι ο Espen Andersen Braathen, ένας 37χρονος Δανός πολίτης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (13 Οκτωβρίου). Η επίθεση για την οποία εξετάζονται και τα κίνητρα της τρομοκρατίας, έγινε με στόχο τυχαίους ανθρώπους σε ένα supermarket και σε άλλες τοποθεσίες στο Kongsberg, όπου ζούσε ο Braathen.

     

    Η 52χρονη Meyer, η οποία επίσης ζούσε στο Kongsberg, στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον κιθαρίστα των Emperor, Tomas "Samoth" Haugen, με τον οποίο είχε μια κόρη, την Alva. Ο Espen Andersen Braathen είναι μουσουλμάνος που έχει προσηλυτιστεί και κρατείται σε ιατρική μονάδα εν αναμονή ψυχιατρικής εξέτασης. Πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστήριο έδωσε εντολή περιορισμού στον Braathen ώστε να μείνει μακριά από τους γονείς του για έξι μήνες, αφού απείλησε να σκοτώσει έναν από αυτούς. Λέγεται επίσης ότι έχει καταδικαστεί για διάρρηξη και κατοχή ναρκωτικών. Θυμίζουμε ότι το 2011 η Νορβηγία είχε πληγεί από το τρομοκρατικό χτύπημα του ακροδεξιού Anders Behring Breivik που είχε ως τραγική συνέπεια δεκάδες θύματα, κυρίως νέους σε ηλικία ανθρώπους.

    Υπό το όνομα Nebelhexë, η Andrea Meyer κυκλοφόρησε τρία albums, τα "Laguz - Within The Lake", "Essensual" και "Dead Waters". Πέρα από τα αρκετά μουσικά project της (Aghast, Hagalaz' Runedance κ.α.) ήταν επίσης συγγραφέας άρθρων που αφορούσαν τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, τα ζωώδη ένστικτα και άλλα εσωτερικά / πνευματικά θέματα. Επιπλέον, έγραψε ένα βιβλίο για την κατανόηση των βόρειων μύθων, των παραδόσεων και της λατρείας των θεών. Τέλος να σημειώσουμε έκανε επίσης guest εμφανίσεις στα album των Cradle Of Filth "The Principle Of Evil Made Flesh" και των Satyricon στο "Nemesis Divina". Ήταν επίσης εκείνη που έγραψε τους στίχους του “The Arcane light of Hecate” των Necromantia, το οποίο βρίσκεται στον ιστορικό δίσκο του σχήματος "Scarlet Evil Witching Black". R.I.P. Andrea Meyer...