Sunday, 03 April 2022 16:04

ΤΗΙS.IS.HAMMER.448: Τεύχος Απριλίου Kings of Metal Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.448: Τεύχος Απριλίου Kings of Metal Issue

    Into Glory Ride! Με μπροστάρηδες τους Manowar και την καταπληκτική συνέντευξη, ιστορικού περιεχομένου, που μας έδωσε σε αποκλειστικότητα ο Αρχηγός Joey DeMaio, κυκλοφορεί το πολυσυλλεκτικό τεύχος Απριλίου! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

    MANOWAR από Τον Νίκο Τραγάκη: Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022. Ο προ τριετίας θρίαµβος στην Πλατεία Νερού πρόκειται να επαναληφθεί, εκκωφατικότερος και επικότερος. Οι Βασιλιάδες του Metal, MANOWAR, επιστρέφουν δριµύτεροι παίζοντας αυτήν τη φορά επιλογές από δίσκους τους που το 2022 έχουν επέτειο κυκλοφορίας: “BATTLE HYMNS”, “FIGHTING THE WORLD”, “THE TRIUMPH OF STEEL”, “WARRIORS OF THE WORLD”, “GODS OF WAR” και “THE LORD OF STEEL”, ενώ, από τη στιγµή που η περιοδεία θα επεκταθεί το 2023, στην παρέα προστίθενται τα classics “INTO GLORY RIDE” και “KINGS OF METAL”! O Αρχηγός JOEY DeMAIO µάς κάνει την τιµή µε µία ακόµη αποκλειστική συνέντευξη, σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω επιτεύγµατα της καριέρας των Αµερικανών. Μαθαίνουµε άγνωστες πληροφορίες και ελπίζουµε να το επαναλάβουµε για τα εξίσου λατρεµένα “Hail to England”, “Sign of the Hammer” και “Louder Than Hell”. HAIL!

    CLUTCH από Τον Ηλία Τσούτσα: Για ακόµα µία φορά θα ταράξουν τα νερά των συναυλιακών δρώµενων της χώρας. Τον Ιούλιο µέσα στην κάψα του Αττικού έναστρου ουρανού και στα πλαίσια του Release Athens festival, οι CLUTCH έρχονται για να µας ξεσηκώσουν. O NEIL FALLON µιλάει για όλους και για όλα, όντας τόσο προσγειωµένος που ζηλεύεις την αυθεντική του πραότητα περισσότερο και από το πιο αυθεντικό φθαρµένο καρό πουκάµισο που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου. Εµείς δεν βαριόµαστε να ακούµε και δεν κουραζόµαστε ποτέ να βλέπουµε. Όλα όσα λέει τα γνωρίζει καλά. Περισσότερο κι από τους βαρείς κι ασήκωτους πουθενάδες…

    IRON MAIDEN 70 γεγονότα για το “SEVENTH SON OF A SEVENTH SON” από Τον Χάκο Περβανίδη: To έβδοµο album έχει τη δική του ξεχωριστή θέση τόσο στη δισκογραφία του συγκροτήµατος όσο και στις καρδιές των οπαδών, ενώ συνοδεύεται από πλούσιο παρασκήνιο και µεγάλη σηµειολογία. Είναι το πρώτο και µοναδικό concept album που κυκλοφόρησαν ποτέ, η έντονη χρήση πλήκτρων αποτέλεσε αφορµή για ατελείωτες κουβέντες, η ιστορία που διαδραµατίζεται επίσης, είναι ο δίσκος που τους δίνει ένα αµίµητο 7/7 άριστων κυκλοφοριών στη σειρά, και η αποχώρηση του Adrian Smith λίγους µήνες µετά το τέλος της περιοδείας που ακολούθησε, βάζει τελεία σε αυτό που δικαίως ή όχι, αναφέρεται ως «η χρυσή εποχή των Maiden». Στις 11 Απριλίου, το “SEVENTH SON OF A SEVENTH SON” γίνεται 34 ετών και µε αφορµή τα γενέθλιά του, θυµόµαστε 70 στοιχεία σχετικά µε τον µύθο του υιού, του µυθικού δίσκου που ενέπνευσε.

     

    BLIND GUARDIAN από Τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο: Στην κατηγορία «αγαπηµένες συναυλιακές µπάντες του ελληνικού κοινού», τίποτα δεν µοιάζει ικανό να τους κουνήσει από τη θέση τους, µιας και ο ηλεκτρισµός, το πάθος και η αλληλεπίδραση µε τους θεατές σε κάθε τους εµφάνιση έχουν καταγραφεί οριστικά και ανεξίτηλα στη µεταλλική ιστορία µας. Δεν µπορούσε λοιπόν να υπάρξει καλύτερη αφορµή για κουβέντα από την επικείµενη επιστροφή της µπάντας στα µέρη µας. Έτσι, καλωσορίζουµε τον αρχιβάρδο HANSI KÜRSCH στις σελίδες του Σφυριού, για να οµολογήσει όσα νιώθει για τους εγχώριους οπαδούς της µπάντας, να µας ανοίξει την όρεξη για τον καινούργιο τους δίσκο και να µας µιλήσει ανοιχτά για κάποια από τα σηµαντικά της Τέχνης και της ζωής.

    CRADLE OF FILTH από Τον Βασίλη Μάζαρη: Αφού µιλήσαµε µε τους Judas Priest για την επερχόµενη καλοκαιρινή τους συναυλία στο Release Athens, τα είπαµε και µε τον DANI FILTH των CRADLE OF FILTH για την κοινή τους εµφάνιση στην Αθήνα, στις 15 Ιουλίου (παρέα µε τους The Dead Daisies). Η κουβέντα µας περιέχει λίγο από επικαιρότητα, την πρόοδο µίας πολυσυζητηµένης συνεργασίας µε ένα pop είδωλο, ιστορίες από ζωντανές εµφανίσεις του παρελθόντος, ακόµα και µερικά από τα καµώµατα του Dave Mustaine. Η ιστορία επαναλαµβάνεται, οι COF παίζουν ξανά σε festival στην Ελλάδα µαζί µε τους Judas Priest ύστερα από 19 χρόνια και εµείς είµαστε ήδη εκεί…

    THE DEAD DAISIES από Τον Πάνο Καλεπανάγο: Ο γράφων κρίνει συχνά τους ανθρώπους φυσιογνωµικά. Ο DOUG ALDRICH, ιδίως σε έναν βαµµένο Ασπρόφιδο, βγάζει έντονη την αύρα ενός πολύ εντάξει τύπου. Τέτοιος είναι, πράγµατι και, µε αφορµή την επικείµενη συναυλία των THE DEAD DAISIES και του πολύ ευχάριστου hard rock τους παρέα µε τους Judas Priest και τους Cradle of Filth στο Release Athens στις 15 Ιούλη, ανοίξαµε την κάµερα για µια ευδιάθετη και χαλαρή ανάκριση, ανήµερα Καθαράς Δευτέρας µε το στοµάχι γεµάτο απ’ όλα τα καλά του Διός και ένα βαρέλι καφέ από δίπλα µήπως βγει η ανηφόρα!

    EPICA από τον Ανδρόνικο Σαρλάκη: 21 Ιουλίου. Κρατήστε αυτήν την ηµεροµηνία γιατί τότε θα δούµε επιτέλους ζωντανά τη symphonic metal µαγεία των EPICA. Η πρόσφατη κυκλοφορία τους, “Omega Alive”, µας δίνει µια πρόγευση του τι θα βιώσουµε στο Release Athens και ο ROB VAN DER LOO µάς προκαλεί ακόµα µεγαλύτερη ανυποµονησία µε όσα µοιράζεται µαζί µας.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: Manowar, Clutch, Iron Maiden, Blind Guardian, Cradle Of Filth, Rhapsody Of Fire, The Dead Daisies, Epica, Mirror, Satan, Lucifer's Child, Gia G, Tower.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World, Loud from Planet Metal, Comic, Heavy Living: Ελληνικό Black Metal (ARIS SHOCK, JIM MUTILATOR (νυν Yoth Iria, πρώην Rotting Christ και Varathron), Ten Ton Hammer: Steve Sylvester (Death SS), Past Tense to Future Tense: Uriah Heep “Demons And Wizards”, Hellenic Assault, Sub-Terra, Judgement Day.

    ALL WORLD'S A STAGE Nick Holmes (PARADISE LOST) από Τον Βασίλη Μάζαρη: Έχει αλωνίσει τις σκηνές όλου του κόσµου µε τους PARADISE LOST οι οποίοι µέσα στα χρόνια έχουν γίνει ένα από τα αγαπηµένα συγκροτήµατα του ελληνικού κοινού. Ο NICK HOLMES θα βρίσκεται µε την µπάντα του στην Αθήνα και το Fuzz Live Music Club στις 17 Απριλίου για τη συναυλία που εδώ και δύο περίπου χρόνια ακυρώνεται, οπότε τον καλέσαµε για µία κουβέντα καθαρά «συναυλιακού» περιεχοµένου.

    HEAVY LIVING Ελληνικό Black Metal απο Τον Νίκο Τραγάκη: Μετά από δύο χρόνια εντατικής δουλειάς, το βιβλίο “RITES OF THE ABYSS: THE GENESIS AND HISTORY OF GREEK BLACK METAL” είναι επιτέλους εκεί έξω µέσω του εκδοτικού οίκου Heavy Music Artwork. Υπεύθυνος είναι ο ARIS SHOCK µε τον οποίο έχουµε την τιµή να µιλάµε παρακάτω για τη δηµιουργία και το περιεχόµενο αυτής της υπερπλήρους προσπάθειας γύρω από το υπόβαθρο, την πλήρη ιστορία και όσα περιβάλλουν τη µοναδικότητα του ελληνικού black metal ήχου. Επιπροσθέτως, φιλοξενούµε µία κουβέντα µε ένα ιστορικό µέλος της σκηνής, τον JIM MUTILATOR (νυν YOTH IRIA, πρώην ROTTING CHRIST και VARATHRON), ο οποίος µας δίνει το στίγµα ως µία από τις πρωταγωνιστικές µορφές του χώρου.

    Past Tense to Future Tense: Uriah Heep “Demons And Wizards” από Τον Νίκο Τραγάκη: Μισό αιώνα γιορτάζει το album που ξεκλείδωσε νέες πύλες στο οικοδόµηµα του σκληρού ήχου, συστήνοντάς µας κόσµους που δεν θα έχουµε εξερευνήσει πλήρως ούτε στα επόµενα 50 χρόνια. Μία µαγική εποχή για το hard rock, τα θεµέλια του heavy metal και τους URIAH HEEP. Το line-up του “DEMONS AND WIZARDS”, γεµάτο σπουδαίες προσωπικότητες, δεν είναι εδώ µαζί µας. Είναι όµως ο αµετανόητος αρχηγός, ο 75χρονος MICK BOX, ο οποίος ανήµερα της επετείου του θανάτου του David Byron (28/02) µας καλωσορίζει σε µία διάσταση που µέχρι στιγµής είχαµε µόνο ονειρευτεί. Βάλτε, παρακαλώ, τον δίσκο να παίζει.

    HORROR: WATAIN, DEATHHAMMER, REAPER, ANTIDRASI


    WATAIN από Τον Γιάννη Καϊμακάμη: είναι ίσως το µοναδικό συγκρότηµα, πλέον, που πραγµατικά ανυποµονώ για την κάθε κυκλοφορία του, και πριν ανακοινώσουν τον νέο τους δίσκο µε τίτλο “THE AGONY & ECSTASY OF WATAIN”, είχα ζητήσει να κάνω τη συνέντευξη µε τον ERIK DANIELSSON θέλοντας να ρωτήσω πράγµατα που έχουν να κάνουν περισσότερο µε τον εσωτερικό τρόπο σκέψης τους και όχι τόσο µε τεχνικά θέµατα όπως το ότι ηχογράφησαν το album ζωντανά µέσα σε µια παλιά εκκλησία που µετατράπηκε σε studio, κάτι βέβαια που έχει από µόνο του ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Νέο album Watain, ηχογραφηµένο ζωντανά σε παλιά εκκλησία; Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από Τον Βασίλη Μάζαρη: Εδώ και πάνω από 30 χρόνια κατακεραυνώνουν τα κακώς κείµενα της ελληνικής πραγµατικότητας µε καυστικό στίχο και hardcore/thrash αντίληψη. Με αφορµή την επανακυκλοφορία µέρους της δισκογραφίας τους, το Horror µιλά µε τον κιθαρίστα, συνθέτη και στιχουργό του συγκροτήµατος ΣΠΥΡΟ ΣΥΝΤΟΥΛΙΔΗ για το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον.

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: BEHEMOTH “Evangelion” – GHOST

    Tο τεύχος Απριλίου μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Καλή ανάγνωση, θέλουμε να σας κάνει καλή παρέα!