Monday, 05 September 2022 18:44

ΤΗΙS.IS.HAMMER.453: Τεύχος Σεπτεμβρίου The Bard's Song Will Remain Issue

Written by 
    ΤΗΙS.IS.HAMMER.453: Τεύχος Σεπτεμβρίου The Bard's Song Will Remain Issue

    Με θερινό άρωμα ξεκινά την σεζόν το τεύχος Σεπτεμβρίου! Το φέρνουν με πολλούς τρόπους οι ισχυρότατες αναμνήσεις που υπάρχουν από τα festival του καλοκαιριού που φιλοξενούνται στο τεύχος, αλλά και το εξώφυλλο των λατρεμένων βάρδων Blind Guardian που άλωσαν την Πλατεία Νερού και τώρα έχουν καινούριο δίσκο. Βάλε από δίπλα και την υπερδύναμη των Megadeth και η σεζόν ξεκινά ιδανικά! Αν θέλετε να μάθετε τα σημεία διανομής του τεύχους, τηλεφωνήστε στο 210-4820033 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook και θα σας ενημερώσουμε για το πού υπάρχει διαθέσιμο. Επίσης το τεύχος μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σας ευχαριστούμε που μας επιτρέπετε να βρισκόμαστε στις ζωές σας!

    BLIND GUARDIAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Λίγες µέρες µετά το συναπάντηµα των BLIND GUARDIAN µε τους Έλληνες πιστούς τους, το µεταλλικό σφυρί είχε την τιµή να φιλοξενήσει τον αρχιβάρδο HANSI KÜRSCH µε αφορµή την κυκλοφορία του καινούργιου και φανταστικού album τους “THE GOD MACHINE”. Οπωσδήποτε, τίποτα δεν συγκρίνεται µε την ακρόαση του ίδιου του δίσκου. Όµως, στις επόµενες σελίδες, υπάρχουν όσες πληροφορίες χρειαζόµαστε για να µπούµε στο νόηµα των νέων τραγουδιών, να µείνουµε µε το στόµα ανοιχτό µπροστά στο βάθος της δηµιουργίας τους και φυσικά να επιβεβαιώσουµε ξανά ότι η εργατικότητα και η ποιότητα είναι συνώνυµα κάθε δουλειάς των λατρεµένων Φρουρών.

    MEGADETH ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΚΟ ΠΕΡΒΑΝΙΔΗ: Οι προσδοκίες από τους MEGADETH είναι πάντα ψηλές και ειδικά από τη στιγµή που ο DAVE MUSTAINE έχει χτίσει γύρω του το καλύτερο line-up που είχε από τη δεκαετία του ‘90, όλοι περιµένουµε να επαληθευτεί και πάλι ο ισχυρισµός ότι µιλάµε για τη “state-of-the-art speed metal band” όπως έλεγε εκείνο το t-shirt, το µακρινό 1987. Το νέο τους album “THE SICK, THE DYING… AND THE DEAD!” αναµένεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο αφού οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του συγκροτήµατος τα τελευταία χρόνια ήταν ραγδαίες όσο και -κυρίως- γιατί τα πρώτα δείγµατα επιβεβαίωσαν τις υποψίες µας πως κάτι πραγµατικά σπουδαίο ετοιµάζεται. Ο Mega Dave απαντά στις ερωτήσεις µας!

    MACHINE HEAD ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: Δεν περίµενε κανείς ότι θα τελειώσουµε έτσι εύκολα µε τους, έτσι; Το “Catharsis” µπορεί να… καθάρισε µεγάλο µέρος των φανατικών τους (και µάλλον αδικήθηκε στο σύνολό του από 2-3 µεµονωµένα, ατυχή κοµµάτια), αλλά ο ROBB FLYNN ξέρει από ποια µέρη του παρελθόντος του να αντλήσει έµπνευση και πώς να τα µπολιάσει µε τη σηµερινή του οπτική στα πράγµατα. Και τελικά να µας φέρει έναν δέκατο δίσκο, το πρώτο τους concept album µε τίτλο “ØF KINGDØM AND CROWN”, που τον απολαµβάνεις απολύτως Machinehead-ικά. Επειδή όµως πάντα το ενδιαφέρον έχει να κάνει και µε το ποια είναι η ρητορική του Robb την εκάστοτε περίοδο, µια κουβέντα µαζί του ολοκληρώνει την εικόνα για τη νέα αυτή φάση της (ακόµα) αγαπηµένης µας µπάντας.

    THE HALO EFFECT ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Το “DAYS OF THE LOST” είναι ήδη το πιο πολυσυζητηµένο ντεµπούτο της χρονιάς και οι THE HALO EFFECT φαίνεται πως το απολαµβάνουν. Η σουηδική υπερ-οµάδα ήρθε για να µείνει και το Metal Hammer, περίεργο όπως πάντα, δεν έχασε την ευκαιρία να µιλήσει µε δύο από τα βασικά µέλη του group, τον MIKAEL STANNE στη φωνή και τον NICLAS ENGELIN στις κιθάρες. Ορεξάτοι, χαρούµενοι, ευγενικοί και πολύ οµιλητικοί -ιδίως ο πρώτος- µε ενθουσιασµό γι’ αυτό που κάνουν και όρεξη να πάνε µπροστά! Πάµε να δούµε τι µας είπαν…

    SOULFLY ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ: Μπορεί η συνέντευξη να πέρασε από σαράντα κύµατα (και µια χιονόπτωση Ιούνη µήνα) µέχρι να πραγµατοποιηθεί, όµως, η οικειότητα που σου βγάζει από το πρώτο δευτερόλεπτο ο τεράστιος MAX CAVALERA τα σβήνει όλα µονοµιάς. Απλός και ειλικρινής, µας µιλάει για το νέο album των SOULFLY, “TOTEM”, την επετειακή περιοδεία µε τον Igor που χάλασε κόσµο στις ΗΠΑ και τέλος αποκαλύπτει τη συνταγή της µόνιµης δηµιουργικής άνοιξής του.

    A-Z ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΡΙΚΟ ΑΣΛΑΝΗ: Το ότι ο MARK ZONDER βρίσκεται ξανά µαζί µε τον Ray Alder είναι αρκετό για να στρέψεις την προσοχή σου στους A-Z. Αρκεί όµως αυτό για να µπορέσει να σε κρατήσει; Ο Mark το πιστεύει µε πάθος και εξηγεί στο Metal Hammer το γιατί, προσπαθώντας να µας µεταφέρει την υπέρµετρη αισιοδοξία του για το µέλλον του νέου group.

    METAL HAMMER ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ: BLIND GUARDIAN / MEGADETH / MACHINE HEAD / FER DE LANCE / SOULFLY / A-Z / THE HALO EFFECT / OCEANS OF SLUMBER / SUMERLANDS / STRATOVARIUS / MOTOR SISTER (SCOTT IAN), SAINT ASONIA, VALIANT SENTINEL.

    MONIMEΣ ΣΤΗΛΕΣ: Hammering the World / Loud from Planet Metal / Heavy Living: / Ten Ton Hammer: Gus G. (Firewind, solo, ex-Ozzy Osbourne) / Stage Hammer / Past Tense To Future Tense: Tiamat “Wildhoney” / Hellenic Assault / Sub-Terra / Judgement Day.

    TEN TON HAMMER - GUS G. (FIREWIND, SOLO, EX-OZZY OSBOURNE) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Φέτος συµπληρώνονται 20 χρόνια (!) από τη heavy metal πυρκαγιά που εξαπέλυσε το καταπληκτικό ντεµπούτο album των FIREWIND, το “Βetween Ηeaven and Ηell”! Το σχήµα θα γιορτάσει την ιστορική επέτειο µε δύο συναρπαστικές live γιορτινές βραδιές στην Αθήνα την Παρασκευή 30 Σεπτεµβρίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater. Για να µπούµε στο γιορτινό κλίµα της µπάντας πιάσαµε κουβέντα µε τον ηγέτη τους, τον καταπληκτικό κιθαρίστα GUS G., και εδώ µας µιλά αναλυτικά για τα 10 αγαπηµένα του albums όλων των εποχών. Και παγκόσµιος κιθαρισταράς ο Gus και διαβασµένος για τη µουσική που αγαπά! Όσο για το “Βetween Ηeaven and Ηell”, µπορεί σύντοµα στο Hammer να βρούµε κι άλλον έναν τρόπο ώστε να γιορτάσουµε τα γενέθλιά του… Fire at will, Κώστα!

    PAST TENSE TO FUTURE TENSE. TIAMAT “WILDHONEY” ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΖΑΡΗ: Αν τα «ατµοσφαιρικά» ‘90s είχαν γεύση, τότε η γεύση τους θα ήταν γλυκιά σαν το µέλι και ο µοναδικός υπεύθυνος γι’ αυτό θα ήταν το “WILDHONEY” των TIAMAT. Ένας δίσκος-ογκόλιθος για τον ήχο, ένα απόλυτο δεκάρι, ένα album-σηµείο αναφοράς για οποιονδήποτε καταπιανόταν από εκεί και πέρα µε αυτό που λέµε ατµοσφαιρικό/gothic metal. Ένας δίσκος µεγαλύτερος ακόµα και από τους ίδιους τους δηµιουργούς του. Αυτήν την κουβέντα ήθελα πολλά χρόνια να την κάνουµε µε τον JOHAN EDLUND. Η εµφάνισή τους το Σάββατο 1 Οκτώβρη στο Demons Gate festival, όπου θα παρουσιάσουν ολόκληρο το εν λόγω album αλλά και το πολυαγαπηµένο “Clouds”, ήταν η καταλληλότερη αφορµή. Παρακάτω υπάρχουν πολλές λεπτοµέρειες για τον δίσκο που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ποτέ οι Σουηδοί -όσο κι αν συνέχισαν να βγάζουν εξαιρετικές δουλειές- όπως επίσης υπάρχουν και πολλές πληροφορίες για την εποχή εν γένει, το όλο κλίµα, τις πρώτες περιοδείες κτλ. Πίστευα πως ο Johan δεν θα ήταν σε θέση να θυµάται πολλά από εκείνη τη «θολή» περίοδο. Χαίροµαι που διαψεύστηκα.

    HEAVY LIVING NATHAN’S SALOON ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ: Το NATHAN’S SALOON βρίσκεται Αλέξη Παυλή 44 στην Πανόρµου και είναι από τα στέκια του κόσµου µας στην Αθήνα. Όποτε µε έβγαλε ο δρόµος στην µπάρα και στα τραπέζια του άκουσα µουσικάρες και απόλαυσα µια ωραία αύρα rock ‘n’ roll φιλοξενίας από εκείνους που δουλεύουν εκεί. Εδώ µιλάµε µε τον ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΡΓΑΔΟ, τον άνθρωπο που έχτισε αυτό το Saloon στο κέντρο της πόλης, ο οποίος µας βάζει στο vibe του χώρου, συζητάµε µαζί του και γεµίζουµε τα ποτήρια µας µε rock και metal χαµόγελα. Αυτά είναι ωραία καύσιµα για την ενέργεια που χρειαζόµαστε στις µέρες και στις νύχτες µας. Γιατί πάντα µια έξοδος για ποτό και φαγητό είναι σπουδαία υπόθεση ώστε να ανεφοδιαζόµαστε µε δυνάµεις και να συνεχίσουµε ακµαίοι την επόµενη µέρα.

    HORROR: REVOCATION / BLACK VOID / WAKE / FLAMES / KARDASHEV

    REVOCATION ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: Οι λέξεις «κακό/µέτριο album» και REVOCATION είναι έννοιες που δεν µπαίνουν στην ίδια πρόταση. Και για µία ακόµη φορά η απόδειξη είναι το νέο αριστούργηµα της death/thrash µπάντας από τη Βοστόνη, “NETHERHEAVEN”, ένα album που σε µεγάλο βαθµό έχει µονοπωλήσει τις προσωπικές µου ακροάσεις το τελευταίο διάστηµα. Το Horror είχε την τύχη να µιλήσει µε τον ιθύνων νου των Revocation, DAVID DAVIDSON, ώστε να µάθει τα πάντα σε σχέση µε το group εν καιρώ πανδηµίας. 

    ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ: WISHBONE ASH “Argus” / SLIPKNOT LIVE IN GREECE 2022

    Tο τεύχος Σεπτεμβρίου ξεκινά την νέα μεταλλική σεζόν πολύ δυνατά και με θερινό άρωμα! Μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ. Σπεύσατε! Θέλουμε να σας κάνει καλή παρέα!