Tuesday, 08 November 2022 11:46

PAUL DI ANNO ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ GUS G: Live τον Δεκέμβριο σε Αθήνα και Θεσ/νικη UPDATE!

Written by 
  PAUL DI ANNO ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ GUS G: Live τον Δεκέμβριο σε Αθήνα και Θεσ/νικη UPDATE!

  Το γεγονός πως θα απολαύσουμε τον θρυλικό Paul Di Anno live στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, μας δίνει πραγματικά μεγάλη χαρά! Προσθέτοντας σε αυτό πως στο σχήμα του πρώτου τραγουδιστή των Iron Maiden την κιθάρα στα live θα κρατά ο τεράστιος Gus G. κάνει την χαρά ακόμα μεγαλύτερη! Υπενθυμίζουμε πως φυσά άνεμος heavy metal φωτιάς στον Νοέμβριο μας, μιας και το συγκρότημα του παγκόσμιου έλληνα κιθαρίστα Gus G., οι Firewind, συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια πύρινης διαδρομής και για να γιορτάζουμε την επέτειο, μαζί με το τεύχος Νοεμβρίου δίνουμε σε CD τον πρώτο δίσκο του σχήματος, το ιστορικό “BETWEEN HEAVEN AND HELL”, σε μια συλλεκτική έκδοση ενισχυμένο με bonus και unreleased τραγούδια!


  Η ανακοίνωση των διοργανωτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

  UPDATE: Μετά την αυξημένη ζήτηση για τη συναυλία του Paul Di Anno με τον Gus G. στην Αθήνα, προσθέτουμε και 2η μέρα για να μπορέσετε να δείτε όλοι την ιστορική αυτή σύμπραξη, στο stage του Gagarin 205 LIve Music Space .
  Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα , ο Paul Dianno για πρώτη φορά με τον Gus G. επί σκηνής θα παίξουν κομμάτια από τα 2 πρώτα ιστορικά album των Iron Maiden: "Iron Maiden" και "Killers"!
  ● Σχετικά με την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου υπάρχουν ΑΚΟΜΑ Εισιτήρια ΜΟΝΟ στο Monsterville και το No Remorse.
  ● Σχετικά με την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η προπώληση ξεκινάει ΣΗΜΕΡΑ από όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης: No Remorse , Monsterville, Metal Era .
  Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση!

  Paul Di Anno ft. Gus G.

  Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου: Αθήνα, Gagarin 205

  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: Θεσσαλονίκη, Principal club theater


  Το περιμέναμε χρόνια και πλέον λίγο πριν φύγει το 2022, γίνεται πραγματικότητα!

  Ο θρυλικός Paul Di Anno επιστρέφει, μετά απο 8 χρόνια, στην Ελλάδα για 2 μοναδικές συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ερμηνεύσει κομμάτια από τούς 2 πρώτους, ιστορικούς δίσκους των Iron Maiden "Iron Maiden" άλμπουμ (1980) αλλά "Killers" (1981) και όχι μόνο... σε μια βραδιά που πολύς κόσμος περίμενε διακαώς για χρόνια!

  Και για να σας το κάνουμε ακόμα καλύτερο....
  δίπλα στον Paul DiAnno ,ΜΟΝΟ για τις Ελληνικές συναυλίες, θα βρίσκεται ο δικός μας Gus G. (Firewind) Μια συνεργασία επι σκηνής που θα συζητηθεί και θα κάνει τις 2 συναυλίες, once in a lifetime εμπειρία.

  O Paul Di'Anno έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο στα πρώτα δημιουργικά χρόνια της πεντάδας από την Μεγάλη Βρετανία. Γνωρίστηκε με τον μπασίστα Steve Harris το 1977 όταν αυτός έψαχνε για τραγουδιστή στη νέα του (τότε) heavy metal μπάντα τους Iron Maiden. Παρότι ο Di'anno δεν είχε εντυπωσιαστεί με αυτά που είχε δει τότε, αποφάσισε να δοκιμαστεί ως τραγουδιστής και προσλήφθηκε αμέσως.

  Οι Iron Maiden εξέδωσαν το 1979 το αυτοχρηματοδοτούμενο ντεμπούτο τους με τίτλο "The Soundhouse Tapes", το οποίο εξαντλήθηκε και η μπάντα απέκτησε ένα μεγάλο κύμα οπαδών. Το γεγονός αυτό οδήγησε την EMI/Capitol να υπογράψει συμβόλαιο με την μπάντα και τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Το 1980 κυκλοφόρησε το κλασσικό πια LP "Iron Maiden" το οποίο συνδύαζε την ενέργεια του punk με τα metal riffs και αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης του thrash και του speed metal. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ξεχώριζε τους Iron Maiden από τις υπόλοιπες μπάντες εκείνης της εποχής ήταν το image του frontman τους Paul Di'Anno, ο οποίος είχε απορρίψει το κλασσικό metal look και προτιμούσε το δικό του Punk - αλήτικο look και συμπεριφορά.

  Το 1981 κυκλοφόρησε το "Killers", καθώς και το live EP "Maiden Japan". Παρόλη την παγκόσμια επιτυχία των κυκλοφοριών αυτών, ο Di'Anno αποχώρησε από την μπάντα στο τέλος του1981. Πρόλαβε πάντως να αφήσει το στίγμα του σ' αυτήν με την μοναδική και εξαιρετικά δυνατή φωνή του, η οποία προκάλεσε μεγάλη εντύπωση οπαδούς αυτής της μουσικής. Λόγω της ιδιαιτερότητας της φωνής του ο Paul Di'Anno απέκτησε αμέτρητους οπαδούς, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τις πωλήσεις των δύο πρώτων άλμπουμ των Iron Maiden (30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως).

  Μετά από την αποχώρηση του από τους Iron Maiden ο Paul Di'Anno εξέδωσε πάρα πολλά άλμπουμ είτε σαν solo καλλιτέχνης, είτε σαν μέλος συγκροτημάτων όπως οι Gogmagog, οι Battlezone και οι Killers, ενώ συμμετείχε ως guest μουσικός σε περισσότερα από 60 άλμπουμ τα οποία κυκλοφόρησαν παγκοσμίως.

  Μολονότι ο Paul Di'Anno συμμετείχε μόνο στα δύο πρώτα άλμπουμ των Iron Maiden, οι δουλειές αυτές χαρακτηρίζονται ακόμη και σήμερα ως "All Time Classics" από τους περισσότερους οπαδούς της heavy metal μουσικής, καθώς και από πολλούς μουσικούς παγκοσμίως.

  Και να θυμάστε:

  IRON MAIDEN'S GONNA GET YOU, NO MATTER HOW FAR!


  Αθήνα :
  Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205

  Doors open: 20.00
  Special guests: tba
  Paul Di Anno on stage: 22.15

  Προπωληση εισιτηριων: No Remorse , Metal Era , Sirens , Monsterville

  Θεσσαλονίκη:
  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Principal club theater

  Προπώληση εισιτηρίων: Διωροφον στη Καλαμαριά , Alone , Dizzy Dolls , Nephilim

  Doors open: 20.00
  Special guests: tba
  Paul Di Anno on stage: 22.30

  Tο τεύχος Νοεμβρίου μαζί με το CD των FIREWIND “BETWEEN HEAVEN AND HELL”, μπορείτε να το αποκτήσετε κάνοντας παραγγελία ΕΔΩ.

  FIREWIND ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ: Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας συνοδεύεται από το εκρηκτικό ντεµπούτο των FIREWIND που φέτος συµπλήρωσε 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Το “BETWEEN HEAVEN AND HELL” είναι τόσο σηµαντικό όχι γιατί στάθηκε αξεπέραστο στην πορεία του συγκροτήµατος αλλά διότι σηµατοδοτεί µία καριέρα βγαλµένη µέσα από παραµύθι για τον καλλιτέχνη-κόσµηµα της χώρας µας, GUS G. Η συνέντευξη πραγµατοποιήθηκε σε ένα τίγκα φιλόξενο µαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το Nathan’s Saloon. Μία γεµάτη κουβέντα η οποία στο µέλλον θα µας κάνει να ανατρέχουµε στις σελίδες που αποτυπώθηκε ώστε να ενθυµούµαστε τα πάντα που αφορούν τόσο τον µουσικό όσο και τον άνθρωπο Κώστα. Ευχαριστώ τον τρίτο Κώστα της παρέας, κάποιοι τον λένε και Χρονόπουλο, για την πολύτιµη συµβολή του. Και στα επόµενα 20 χρόνια για τη σπουδαία αυτή ελληνική µπάντα. Καλή ανάγνωση.